خاطیان، کم‌کاران و تخریب‌کنندگان «امر به معروف»
کد خبر: 4075348
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۸
هاشمی گلپایگانی مطرح کرد

خاطیان، کم‌کاران و تخریب‌کنندگان «امر به معروف»

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان اینکه نهی از منکر اعتراض و امر به معروف پیشنهاد و راه حل است، گفت: دو فیلم گشت ارشاد 3 و دینامیت سمبل تخریب آمران به معروف و ناهیان از منکر بودند.

سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانیبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور امروز 11 مردادماه، با حضور اصحاب رسانه در محل این ستاد برگزار شد.

در ابتدای این نشست، هاشمی گلپایگانی طی سخنانی اظهار کرد: چنانچه امر به معروف و نهی از منکر بخواهد جایگاه خود را در جامعه پیدا کند باید در تعاملات مردمی بروز و ظهور داشته باشد که متأسفانه ما در این زمینه عقب هستیم. اگر جایی در کشوری قانونی رعایت نشود مردم نسبت به آن بی‌تفاوت نمی‌مانند اما در کشور ما بخاطر مسائل مختلفی از جمله تشتت و عملکرد بد بعضی از مسئولان احساس مسئولیت اجتماعی سیر نزولی پیدا کرده و ما موظفیم اعتماد عمومی را با شعارهای که می‌دهیم جلب کنیم.

وی افزود: موضوع امر به معروف و نهی از منکر موضوعی گسترده است و مهمترین پایه آن نیز در موضوعات اجتماعی بحث عدالت اجتماعی، جامعه توحیدی، آزادی معنوی و اجتماعی است. همان طور که نباید امر به معروف و نهی از منکر را در عفاف و حجاب خلاصه کنیم باید بدانید عدالت اجتماعی از مهمترین معروف‌هایی هست که باید رعایت شود.

فوریت در موضوع عفاف و حجاب 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: امروز بحث عفاف و حجاب در جامعه ما فوریت پیدا کرده است. زمانی که در جامعه و در رابطه با مسئله خاصی التهاب ایجاد می‌شود رسیدگی به این التهاب اولویت پیدا می‌کند. جامعه ما باید جامعه تنظیمی باشد تا حرکت کند و باید بدانیم در عدالت اجتماعی عدالت فرهنگی و تربیتی از اولویت‌هاست.

هاشمی گلپایگانی ادامه داد: وقتی در محیط کار عفاف و حجاب رعایت نشود، رشد اقتصادی و پویایی ایجاد نمی‌شود. قوانین سخت‌گیرانه در سایر کشورها در ادارات به دلیل رشد اقتصادی است. برخی دانشگاه‌های معتبر دنیا امروزه موضوع اختلاط دختر و پسر را پیگیری کرده و دختران و پسران را از همدیگر جدا کرده‌اند که این مسئله باعث شده تا یک و نیم نمره به معدل آن‌ها افزوده شود.

وی بیان کرد: جایگزینی سگ به جای فرزند در اروپا و آمریکا اینگونه نیست که هر فردی که بخواهد نسبت به آن اقدام کند و قوانین سختگیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد. اگر به عدالت اجتماعی نپردازیم، باعث بروز و ظهور تنش‌ها و مشکلات مردمی می‌شود. متأسفانه امروز جامعه ما دو قطبی شده و علت آن نیز کمبود و خلأ قوانین است.

در اجرای عدالت اجتماعی هستیم 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر افزود: در کشورهای توسعه یافته قانون وحی مُنزل است. امروز ما به دنبال بحث عدالت اجتماعی هستیم و نگرانی مردم و نیز موضوعات مورد مطالبه آن‌ها باید اجابت شود. همچنین باید بدحجاب و با حجاب هر دو جمع شده و از مسئولان بخواهند که تکلیف را روشن کنند؛ چراکه اینگونه نمی‌شود در موضوعی با تشتت آرا مواجه شد و مردم به جان هم بیفتند و مسئولین فقط رهنمود کنند. حاکمیت اسلامی نیازمند ضمانت‌های اجرای قانون است.

هاشمی گلپایگانی اظهار کرد: بحث حجاب و عفاف دارای دو مشکل عمده خلأهای قانونی و عدم ضمانت‌های اجرایی و اجرای قانون است که این مسئله وظیفه مجلس شورای اسلامی است. اگر مباحث عفاف و حجاب وارد بحث‌های سیاسی شود، لطمه سنگینی خواهیم خورد. ستاد امر به معروف و نهی از منکر با قاطعیت عنوان می‌کند که هیچ مسئله سیاسی در مسئله عفاف و حجاب وجود نداشته و این مسئله کاملاً مردمی و اجتماعی است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم که در سال آینده و در هنگام انتخابات مجلس یکی از عرصه‌های جولان‌دهی که برای کرسی مسئولیت مطرح می‌شود، سوء استفاده از عرصه عفاف و حجاب است و مجلس باید پیش از ورود به مبحث انتخابات این مسئله را حل کند. در عرصه‌های مختلف عدالت اجتماعی پایه فعالیت ستاد حرکت‌ها و قدرت‌های مردمی است. معاونت اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد در این زمینه فعال بوده و تمامی مردم می‌توانند به سایت ستاد مراجعه کرده و پیشنهادات و برنامه‌های خود را در زمینه امر به معروف و نهی از منکر ارائه دهند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: نهی از منکر اعتراض و امر به معروف پیشنهاد و راه حل است. در این زمینه بحث شبکه‌سازی و تشکل‌های مردمی مسئله مهمی است و ستاد 18 عرصه را در این رابطه مشخص کرده که همه افراد می‌توانند در بحث تشکل‌سازی ورود پیدا کرده و برای این مسئله ثبت نام کنند. یکی از این عرصه‌ها عرصه عفاف و حجاب است و مطالبه‌گری مردم در رابطه با التهابات به وجود آمده در این زمینه مطرح شده که ستاد نیز به این مطالبه مردم لبیک می‌گوید.

هاشمی‌گلپایگانی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های ستاد این است که همه ادارات دولتی و سازمان‌های حاکمیتی موظف هستند تا شورای امر به معروف و نهی از منکر را تشکیل دهند که دو نفر از اعضای این شورا نیز از تشکل‌های مردمی هستند تا ارتباط مردمی و نهادهای حاکمیتی برقرار باشد. در این زمینه بسیاری از نهادهای دولتی شوراهای خوب و قوی تشکیل دادند اما برخی از نهادها از این مسئله استنکاف می‌کنند و ظاهراً نمی‌خواهند امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه آن‌ها ورود پیدا کند.

دستگاه‌های خاطی

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه یکی از این نهادها وزارت گردشگری و نهاد دیگر دانشگاه آزاد است بیان کرد: باید سایتی ایجاد کرده و بر اساس آن رتبه نهادهای که این مسئولیت را انجام داده و نیز نهادهایی که بی‌توجهی می‌کنند مشخص شود. یکی از مشکلات امروز کشور بی فرهنگ کردن جامعه در شهرستان‌هاست. دانشگاه آزاد بدون زیر ساخت‌های فرهنگی افرادی را در شهرستان‌ها الگو قرار داده و ابتذال را در این شهرستان‌ها نهادینه کرده است که این مسئله فرهنگ شهرستان را تخریب می‌کند.

وی با بیان اینکه وزارت ورزش و وزارت صمت در اولویت‌های بعدی ترک فعل هستند، تصریح کرد: باید با ایجاد سایتی شاخص‌های عملکرد نهادها معلوم شود و رتبه هر نهاد در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر مشخص شود. در موضوع گشت ارشاد مسئولان نیز طی جلسه‌ای که با رئیس جمهور برگزار شد، مقرر گشت که این مسئله ابتدا از وزارت ارشاد آغاز شود.

تخریب امر به معروف در فیلم‌های سینمایی 

هاشمی‌گلپایگانی با بیان اینکه دو فیلم گشت ارشاد 3 و دینامیت سمبل تخریب امر به معروف و نهی از منکر بودند، گفت: فرهنگ‌سازی در حوزه سینما با این دو فیلم تخریب شد. امروز در محیط دانشگاه‌ها بحث عفاف و حجاب در وهله نخست متوجه رئیس دانشگاه است. اقتصاد موضوعی مهمی است اما در جایگاه خود قرار دارد و موضوع عفاف و حجاب نیز جایگاه ویژه خود را دارد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر افزود: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حوز‌ه‌های مختلف ورود پیدا کرده و برنامه‌های خود را پیش می‌برد. امروز متأسفانه در حوزه آقازادگان بین سه تا 4 هزار نفر در خارج از کشور تحصیل و فعالیت می‌کنند و در این زمینه رقابتی بین مسئولان ایجاد شده است. یک مسئول نمی‌تواند همزمان به دنبال تأمین ارز و دلار برای فرزندان خود در خارج از کشور باشد و در عین حال استقلال کشور را با صدای بلند اعلام کند.

وی با بیان اینکه یکی از پایه‌های امر به معروف و نهی از منکر عقلانیت و اقتدار است تصریح کرد: آنچه نزد عقل و شرع ناشناخته است، منکر است ولو اینکه این منکر عرف جامعه شده باشد. امام حسین(ع) با اقتدار پای امر به معروف و نهی از منکر ایستاد و خانواده خود را سفیر این مسئله در شام کرد.

هاشمی‌گلپایگانی با بیان اینکه یکی از محورهای ستاد، معاونت علمی و آموزشی است گفت: اگر آمر به معروف و ناهی از منکر آموزش نبیند، بد عمل می‌کند. همه نهادها باید تحت آزادی اندیشه و آموزش‌های مختلف شناخت معارف و راهکارهای پرداختن آن قرار گرفته و نسبت به امر به معروف و نهی از منکر اقدام کنند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه ضابطان قضایی باید طبق قانون از ستاد امر به معروف و نهی از منکر مجوز آموزشی دریافت کرده باشند گفت: حوزه عفاف و حجاب حوزه‌ای است که انعکاس بیرونی فراوانی دارد و دشمن حساسیت بالایی نسبت به این مسئله داشته و در جامعه ایجاد می‌کند. دشمن به دنبال تخریب نهاد خانواده است و برنامه‌های فراوانی را از طریق رسانه‌های خود در این زمینه دنبال می‌کند. رسانه‌های معاند غربی توانسته‌اند در این راستا سه تا چهار میلیون سگ و گربه را وارد خانواده‌ها کنند تا به این وسیله نگهداری از این حیوانات را جایگزین فرزند‌آوری کرده و نهاد خانواده را از درون متلاشی کنند.

کم‌کاری‌های صدا و سیما 

وی با اشاره به طرح عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر که به تازگی تهیه شده است تصریح کرد: اگر این طرح طی دو سال به خوبی اجرا شود، مشکل عفاف و تنش‌های اجتماعی در این زمینه را حل خواهد کرد. امروز هیچ نهادی مانند صدا و سیما در بحث فرهنگی امر به معروف و نهی از منکر کم‌کاری نکرده است. این سازمان هنوز تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر را جدی نگرفته و متأسفانه در فضای آن با نفاق رسانه‌ای مواجه هستیم.

هاشمی‌گلپایگانی با بیان اینکه 41 درصد توبیخی‌ها در مسئله عفاف و حجاب و گشت‌های ارشاد مربوط به کارمندان دولت است، اظهار کرد: تمرکز ستاد در عفاف و حجاب متوجه نهادهای دولتی است. همچنین در حوزه جهاد تبیین نیز ستاد اقدام به ایجاد قرارگاه جهاد تبیین کرده است که این قرارگاه در 18 عرصه اقدام به فعالیت و پیگیری موضوع می‌کند.

انتهای پیام
captcha