مقاومت و صبر نقطه مرکزی همه فضیلت‌ها در قیام امام حسین(ع) است
کد خبر: 4076080
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
حجت‌الاسلام حاج علی اکبری:

مقاومت و صبر نقطه مرکزی همه فضیلت‌ها در قیام امام حسین(ع) است

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه مقاومت، استقامت و صبر نقطه مرکزی همه فضیلت‌ها و مکارم در جریان قیام امام حسین(ع) است، گفت: وقتی اهداف و آرمان‌های الهی را انتخاب کردید حال نوبت استقامت است و بعد مورد بشارت الهی قرار می‌گیرید و این بزرگترین درس امام حسین(ع) است.

حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی اکبری

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی اکبری، در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه قرآن کریم بزرگداشت نشانه‌های الهی را از تقوای دل می‌داند، گفت: شعائر الله همان نشانه‌های خدا، جلوه‌های دین و برنامه‌های برجسته و چشمگیر دینی است. حج و نماز جمعه و جماعات از شعائر الهی است که با بزرگداشت آنها در واقع دین است که اقامه و بزرگ داشته می‌شود.

وی افزود: خداوند تعظیم و بزرگداشت شعائر را دوست دارد. تعظیم نیز به معنای اهتمام همه جانبه و برگزاری باشکوه و سرمایه‌گذاری مؤمنان نسبت به نمادها و نشانه‌های دین است و سرچشمه این تعظیم شعائر تقوای قلبی است. اگر این شعائر در جامعه مؤمنان بزرگ داشته شود نشانه این است که مؤمنان سهم وافری از تقوای عمیق قلبی دارند زیرا قلب فرمانده کل قوای وجود آدمی است و اگر آنجا مزین به تقوا شود آنگاه اندیشه‌ها، اعمال و اخلاق انسان نیز به تقوا مزین خواهد شد.

حاج علی اکبری بیان کرد: از طرفی تعظیم شعائر الهی حاصل جمعش تقویت تقوای قلبی مؤمنین است و بدون شک صدرنشین شعائر الله، مجالس و برنامه‌های حسینی است که از اعظم شعائر الهی است و از نشانه های حیات و دوام دین است.

خطیب جمعه تهران اظهار کرد: اگر حج و نماز جمعه داریم و نشانه‌های دین زنده است و انقلاب و نظام اسلامی داریم همگی به برکت اباعبدالله الحسین(ع) است لذا طبق کلمات روشن اهل معرفت از اعظم قربات الی الله، شعائر حسینی است و یکی از بهترین راه‌های آراستگی محیط جامعه به تقوا این است که شعائر حسینی تعظیم و تکریم شود و مجالس حسینی با کیفیت و پررونق و پر از معرفت و شور و شعور برگزار شود.

وی ابراز کرد: امام حسین(ع) در مکتب عاشورا و حماسه بزرگ خود همه فضیلت‌ها و کرامت‌های انسانی، الهی و اخلاقی را ارتفاع داد. امام حسین(ع) حجت بالغه الهیه شد که در پرتو این حجت برجسته و روشن و با عظمت الهی همه بشریت در محیط هدایت پروردگار متعال قرار گرفتند.

حاج علی اکبری با بیان اینکه کار امام حسین(ع) کاری منحصر به فرد بود، اظهار کرد: در این میان در فهرست آن فضیلت‌ها و مکارمی که در جریان حماسه حسینی در عالی ترین سطحش در محیط جامعه مؤمنان و بشریت عرضه شد، موضوع برجسته مقاومت، استقامت و صبر قرار دارد که نقطه مرکزی سایر فضیلت‌هاست.

خطیب جمعه تهران تصریح کرد: اگر سخن اول، قیام لله در سطح فردی، خانوادگی، اجتماعی و امتی است بلافاصله آن چیزی که به قیام خدایی قوام و دوام می‌دهد و آن را به مقصد می‌رساند استقامت و مقاومت است و این سنت الهی است.

وی با بیان اینکه جهاد اکبر نیازمند مقاومت است تا انسان مؤمن به پیروزی برسد، گفت: اگر انسان مؤمن در این مسیر به شهادت برسد به سعادت رسیده و اگر به پیروزی ظاهری نیز برسد فاتح است اما پس از پیروزی ظاهری و کنار زدن طاغوت، تازه ابتدای امتحانهای بزرگتر و سخت تر است که ملت بزرگ ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با همت امام راحل با آنها در چله گذشته مواجه شده است.

حاج علی اکبری با تأکید بر اینکه تنها راه کامیابی و موفقیت، استقامت و مقاومت است، گفت: وقتی اهداف و آرمانهای الهی را انتخاب کردید حال نوبت استقامت است و بعد مورد بشارت الهی قرار می گیرید و این بزرگترین درس امام حسین(ع) است.

خطیب جمعه تهران یادآور شد: امام حسین(ع) مقاومت و استقامت را در آخرین درجه ممکن انجام داد و بعد پیش روی همه آزادگان عالم قرار داد و ملت عزیز ما در مسیر طی شده تحت هدایت‌های امام راحل عظیم الشأن و امام حاضر عالیقدر توانسته این راه حسینی را با قوت دنبال کند.

وی اظهار کرد: هر سال در ماه محرم مؤمنین به روز می‌شوند و امیدهای آنها برانگیخته می‌شود و با امام حسین(ع) تجدیدعهد می‌کنند. این شعائر حسینی جامعه را منسجم و برای ادامه راه انقلاب به روز می‌کند.

بنابراین گزارش، خطیب جمعه تهران در خطبه دوم نماز جمعه با دعوت همگان به رعایت تقوای الهی گفت: اخیرا سامانه بارش زای مانسون وارد کشور شده و بارشهای فراوانی را در کشور داشتیم و این بارشها در بسیاری از موارد سیل آسا بود و دشواریهای فراوانی را در زندگی مردم عزیز ما پیش اورد. ضمن شکر به درگاه الهی به دلیل نزول رحمتش به خانواده های عزیزی که بر اثر این سیلابها بر آنها مصیبتهایی پیش آمد تسلیت می گویم. در این جریانها نزدیک به صد نفر از عزیزان را از دست دادیم و دهها نفر نیز مجروح شدند.

وی افزود: امیدواریم به همت مسئولان رسیدگی های فوری در ارتباط با مشکلات مردم در خانه ها و محیط کسب و کارهای آنها انجام گیرد و هم کمکهای مؤمنان و مردم ساماندهی شود.

حاج علی اکبری با تشکر از اقدامات سریع مسئولان گفت: حضور مستقیم مسئولان عالی در کنار مردم دلگرم کننده است و حکایت می کند که کار با سرعت پیش خواهد رفت. ایران ششمین کشور حادثه خیز جهان است و از 41 نوع حادثه شناخته شده در جهان، 31 نوعش را دارد. سیاستگذاری درست، تنظیم قوانین مناسب، داشتن ساختارهای مناسب و مطلوب برای رویارویی با این حوادث یکی از مسائل جدی کشوری با خصوصیات کشور ماست.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه ساز و کار فعلی کشور در مدیریت سوانح نیاز به بازنگری و اصلاح دارد، گفت: این ساز و کار باید خیلی قوی تر از وضعیت فعلی باشد تا بتواند در چنین شرایطی بهتر عمل کند که امیدواریم از نقشه جامع تا مدیریت واحد تا مردمی سازی این حوزه و ضمانت اجرا کارهای لازم صورت بگیرد.

وی اظهار کرد: در مورد سیل به طور اختصاصی اجرای بند 4 سیاستهای کلی منابع آب کشور که در مورد آبخیزداری است و مورد تأکید ویژه رهبر معظم انقلاب در این سالهاست ضروری به نظر می رسد.

حاج علی اکبری ابراز کرد: تجربه بعضی مناطق نشان داده که اگر کار درست آبخیزداری انجام شود هم جلوی سیل گرفته می شود و هم با تکمیلش با آب خانداری ها، این آبها در سفره های زیرزمینی نگهداری می شود و به فریاد ما در روزگار خشکسالی می رسد و جلوی خیلی از این خسارتها هم گرفته می شود.

خطیب جمعه تهران در ادامه به دیدار ائمه جمعه کشور با رهبر معظم انقلاب در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: این دیدار فرصتی شد که دوباره به فریضه بزرگ نماز جمعه و به تعبیر رهبر معظم انقلاب استثنائی ترین در بین سایر فرایض در افکار عمومی پرداخته شود. دوستداران نماز جمعه دوباره به اهمیت بیشتر این فریضه الهی متذکر شدند. کارگزاران و ستادهای نماز جمعه و در صدر،ائمه محترم جمعه به وظایف خود دوباره توجه پیدا کردند.

وی با اشاره به توصیه های روشن، صریح و غیر قابل تأویل رهبر معظم انقلاب خطاب به ائمه جمعه گفت: همه ما در نهاد نماز جعه و ائمه جمعه و دوستداران نماز جمعه باید دست به دست هم بدهند که نماز جمعه ما به آن نماز جمعه مطلوب نزدیک شود و این نیازمند بازخوانی وظایف و دیدن مسیر رفته است.

حاج علی اکبری تصریح کرد: ائمه جمعه ما باید در جایگاه پدری برای اقوام، گروه ها، جناح ها عمل کنند و خطبه های تراز ارائه کنند و محیط نماز جمعه لز فعالیت هایی که نماز جمعه را زیر سؤال می برد، پاکیزه و مطهر بماند و اینها مواردی است که همه باید به انجا آن اهتمام داشته باشیم.

خطیب جمعه تهران با اشاره به اجلاس ائمه جمعه با مسولان کشور گفت: ائمه جمعه به نیابت از مردم شریف و عزیز ایران، مشکلات گوناگون کشور را در بخشهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و خارجی در حضور مسئولان عالی رتبه از جمله سران قوای سه گانه خیلی صریح، خیرخواهانه و چاره جویانه مطرح کردند و پاسخهای متنوعی هم دریافت کردیم که بسیاری از آنها امیدبخش و قانع کننده بود.

وی با اشاره به سالگرد تنفیذ حکم ریاست جمهوری رئیس جمهور گفت: ضمن تشکر از تلاشهای جدی و شبانه روزی و برنامه های خوب دولت سیزدهم و روسحه و سبک زندگی مردمی هیئت دولت که در جریان اخیر سیل مشاهده شد، توقع داریم از موفقیت های فراوان خود با مردم صحبت کنند و اطلاع رسانی شود. بسیاری از مواردی که ما در این اجلاس در جریان قرار گرفتیم امیدبخش است که به شکل شایسته منعکس نشده است. البته لازم است گزارشها صادقانه و بدون مبالغه باشد و در مواردی هم که ناکامی هایی است باید با مردم در میان گذاشته شود.

حاج علی اکبری با مهم توصیف کردن مسئله پیوست عدالت، گفت: رهبر معظم انقلاب در همان جلسه تنفیذ مطرح کردند که همه برنامه ها و مصوبات دولت باید دارای پیوست عدالت باشد تا کاهش دهنده فاصله طبقاتی و در جریان مبارزه جدی با فساد باشد. کشور در شرایط کنونی نیازمند سرمایه گذاری های فراوان و به میدان آوردن توان مردمی در عرصه تولید است.

خطیب جمعه تهران تصریح کرد: تولیدکنندگان و سرمایه گذاران سالم مجاهدان و رزمندگان خط مقدم این رویارویی جدی در عرصه اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی هستند و باید عزیز در بین افکار عمومی و مسئولان عزیز شمرده شوند.

وی با اشاره به مذاکرات هسته ای گفت: بحمدلله مسئولان کشور مسائل اقتصادی کشور را به مذاکرات گره نزدند و راه خنثی سازی تحریم ها را دنبال می کنند. نظام تصمیم گرفته پای مسئله خنثی سازی تحریمها بایستد و قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها نیز با قوت از سوی مسئولان اجرا می شود.

حاج علی اکبری ابراز کرد: اخرا خبر شوق انگیز فعال سازی چرخه غنی سازی شنیدیم و خدای متعال را شاکریم و از عزیزان در این عرصه تشکر می کنیم که با قوت این مسیر را ادامه می دهند و از حقوق ملت دفاع می کنند.

وی افزود: در صحنه مذاکره برای رفع تحریم ها نیز با مواجهه و مدیریت عاشورایی و مقاوم از منافع کشور قاطعانه و هوشیارانه پاسداری خواهد شد. به آمریکای جهانخوار و طرفهای مذاکره عرض می کنیم که ایران را امتحان نکنید، اگر نیاز به مذاکره دارید، که دارید، با شرایط این ملت مظلوم و مقتدر کنار بیایید و دست از زیاده خواهی بردارید.

خطیب جمعه تهران با اشاره به بازگشت پیکرهای مطهر شهدای مدافع حرم به میهن اسلامی گفت: در میان آنها سرداری بی سر، شهید اسکندری و چهار مدافع حریم اهل بیت(ع) و مدافعان حرم ولایت، ایران عزیز، بودند. این شهدا نمادهای غیرت و جوانمردی و نشانه های روشن تداوم قیام الهی و استقامت ملت ایران هستند.

حاج علی اکبری تأکید کرد: ملت شاکر و قدرشناس ما هم خوب می دانند که اگر این شهدا نبودند و دفاع غیرتمندانه و مظلومانه را نمی کردند امروز چه روزگاری داشتیم و چه شرایطی را تجربه می کردیم.

انتهای پیام
captcha