کد خبر: 4112836
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۹
رئیس سازمان ثبت‌احوال کشور مطرح کرد؛

سامانه سهیم متصل به پنجره خدمات دولت هوشمند

رئیس سازمان ثبت‌احوال کشور، در خصوص سامانه سهیم، گفت: این سامانه همزمان با هفته دولت به منظور تسریع و تسهیل امور و ارائه خدمات به صورت الکترونیک و غیرحضوری گشايش يافت و به صورت مستقل برای استفاده شهروندان از خدمات آن و نیز پنجره واحد خدمات دولت هوشمند در دسترس عموم قرار گرفت.

هاشم کارگر، معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت‌احوال کشور در گفت‌وگو با ایکنا، در خصوص سامانه سهیم، اظهار کرد: در راستای تحقق نظام هویت هوشمند و تمام الکترونیک، ارائه خدمات متمرکز و ارتقای سطح خدمات، سازمان ثبت‌احوال کشور اقدام به راه‌اندازی سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان(سهیم) کرد.

وی ادامه داد: این سامانه در شهريورماه 1401 و همزمان با هفته دولت، با حضور وزير كشور به منظور تسریع و تسهیل امور و ارائه خدمات به صورت الکترونیک و غیرحضوری گشايش يافت و به صورت مستقل برای استفاده شهروندان از خدمات آن در نشانی sahim.sabteahval.ir و نیز پنجره واحد خدمات دولت هوشمند در دسترس عموم قرار گرفت.

رئیس سازمان ثبت‌احوال کشور بیان کرد: پايگاه اطلاعات خانواده، ثبت‌نام كارت هوشمند ملی، ثبت تغيير نشانی، درخواست تغيير نام، درخواست گواهی تجرد، مدارک پيدا شده، ثبت شكايات، اخبار و اطلاعات و قوانين و مقررات 9 خدمتی است که در این سامانه ارائه می‌شود. همچنین به‌ منظور ارائه هرچه بهتر خدمات نسخه مبتنی بر تلفن همراه این سامانه نیز راه‌اندازی شد و در خدمت عموم قرار گرفته است.

وی همچنین در خصوص ایجاد پایگاه خانواده (روابط سببی و نسبی)، بیان کرد: در راستای انجام یکی از تکالیف مصرح در 23 پروژه اولویت‌دار دولت الکترونیک، سازمان ثبت‌احوال کشور ایجاد پایگاه خانواده یعنی روابط سببی و نسبی را براساس توان داخلی و استفاده از ظرفیت‌های موجود آغاز کرده و مبتنی بر داده‌های استخراج شده نسبت به ایجاد و ارائه سرویس پایه اطلاعات خانواده اقدام صورت گرفته است.

رئیس سازمان ثبت‌احوال کشور افزود: در حال حاضر این سرویس علاوه بر سامانه سهیم در اختیار چند دستگاه اجرایی از جمله بانک مرکزی، درگاه یکپارچه خدمات دولت هوشمند (ثبت‌نام یارانه) و فراجا قرار گرفته است.

کارگر در ادامه با اشاره به پایگاه اطلاعات خانوار، گفت: از دیگر اقدامات سازمان ثبت‌احوال کشور ایجاد پایگاه اطلاعات خانوار است؛ سازمان ثبت‌احوال كشور براساس احکام آیین‌نامه اجرایی، نحوه شناسایی خانوارهای ایرانی و اتباع خارجی، مسئول ايجاد اين پايگاه است. تکمیل ارتقای پایگاه اطلاعات جمعیت کشور به منظور پوشش روابط سببی و نسبی به عنوان یکی از وظایف ذاتی سازمان ثبت‌احوال کشور و ضرورتی اجتناب ناپذیر برای ارائه خدمات کارا، شفاف و استناد‌پذیر است که هم‌اکنون ایجاد و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

انتهای پیام
captcha