محمدرضا سنگری، رئیس هیئت علمی بنیاد دعبل خزاعی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: مداح باید واقعه عاشورا را به درستی برای مردم بازگو کند، باید ارتقای دین، ترویج عدالت مطلق و بحث عبودیت را در اشعار خود مورد توجه قرار دهد و در کل باید به صورت غیر مستقیم فرهنگ عاشورا را به جامعه القا کند.
وی افزود: ما برای اینکه بتوانیم فرهنگ دینی را در جامعه جا بیندازیم باید به مسائل دینی و به خصوص فرهنگ عاشورا اهمیت زیادی بدهیم، استکبار همواره در تلاش است تا بتواند نهضت عاشورا را دچار آسیب کند و کاری کند که فرهنگ عاشورا از بین برود.
ترویج فرهنگ عاشورایی
سنگری تاکید کرد: برای اینکه ما با اینگونه کارشکنیها مقابله کنیم باید در بحث مداحین و شعرای آیینی کارهای فرهنگی زیادی انجام گیرد، امروزه به لحاظ این که شعرای ما با استفاده از ابزار هنرمندانه خود میتوانند اهداف، درسها و عبرتهای عاشورایی را در قالب شعر بیان کنند میتواند در ترویج فرهنگ عاشورایی تاثیرات زیادی داشته باشد، پس باید به این مقوله اهمیت زیادی داد.
رئیس هیئت علمی بنیاد دعبل خزاعی ادامه داد: مداحان باید در بحث سواد ادبی و علم ادبیات اطلاعات لازم را داشته باشند تا هر شعری را بر زبان جاری نکنند، آنها باید اطلاعات تاریخی خود را بالا برده و همواره در طول سال به مطالعه متون و کتابهای تاریخی بپردازند.
هدف اصلی مداح باید پرورش نیروی انقلابی باشد
این پژوهشگر تاریخ عاشورا تاکید کرد: شناخت تاریخ در بحث مداحی میتواند تاثیر زیادی داشته باشد و یک ضرورت مهم برای مداح است چرا که اگر شناخت تاریخی وجود داشته باشد تحلیل تاریخی درستی صورت میگیرد و شبهات نادرست تاریخی برای شنوندگان از بین میرود.
وی خاطر نشان کرد: مداح باید هیئت را به سمت احیای کارکردهای دین سوق دهد، هدف اصلی مداح باید پرورش نیروی انقلابی باشد که این یکی از ضرورتهای مهم جامعه حال حاضر است.
سنگری اظهار کرد: مداح باید واقعه عاشورا را به درستی برای مردم بازگو کند، باید ارتقای دین، ترویج عدالت مطلق و بحث عبودیت را در اشعار خود مورد توجه قرار دهد.
قرآن و عترت در محتوای اشعار و مداحی
رئیس هیئت علمی بنیاد دعبل خزاعی گفت: مداح باید از دو بال قرآن و عترت در محتوای اشعار و مداحی خود استفاده کند و در ابتدای مراسم خود از آیات و احادیث معصومین استفاده کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون در خصوص سازماندهی و ساماندهی مداحان در اکثر سازمانها کارهای زیادی صورت گرفته گفت: در این خصوص بحث نهادسازی غیردولتی را مدنظر قرار دادهایم که این کار میتوانیم نیمی از جامعه مداحان را به سمت درستی هدایت کنیم.
سنگری در پایان گفت: باید برای سازماندهی مداحان، شعرای اهل ذوق را شناسایی کرده و محتوای اشعار آنها را در قالب مداحی بیاوریم و در این راستا سازمان تبلیغات، کانون مداحان و شورای هیئات مذهبی را راهاندازی کرده است.