به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) دویست و شصتمین جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور اکثریت اعضاء در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
در این جلسه اعضاء به بحث و بررسی در خصوص ترکیب کارگروههای پیشنهادی جهت اجراییشدن راهبردهای نظامات چهارگانه سند دانشگاه اسلامی پرداختند.
همچنین در ادامه جلسه به استناد تبصره یک ماده چهار آییننامه هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی، در این جلسه امیرمحسن ضیایی به اتفاق آراء به سمت دبیر هیئت مرکزی جذب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انتخاب شد.
همچنین جلسه کمیسیون تدوین الگوی سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی نیز امروز سهشنبه 14 آبان ماه در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه گزارش تدوین طرح تحول اجتماعی که در معاونت اجتماعی وزارت کشور در دست اقدام است، ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به مفاهیمی مانند فرهنگ عمومی، آسیبهای اجتماعی و... که با موضوع تحول اجتماعی که با موضوع تحول اجتماعی ارتباط و مشابهت دارند، شفافسازی و جلوگیری از همپوشانی بین این بخشها و مفاهیم مورد تأکید قرار گرفت.
در ادامه این گزارش، ضمن توجه به نقش محوری و ستادی شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهادهای فعال در عرصه تحولات اجتماعی و فرهنگی بر شمرده شده است. ضمانت بخشی برای اجرای مصوبات اجتماعی و تأمین اعتبار لازم برای این طرحها نیز در این گزارش مورد توجه قرار گرفته است.
توجه به کاهش تقاضا در مسیر کاهش آسیبهای اجتماعی ناهنجاریها از طریق راهکارهای فرهنگی، تلقی عرصه فرهنگ به عنوان یک فرصت، نیروی محرکه و پیشران در همه عرصههای علمی، اقتصادی و... هم از سایر مواردی که بود در گزارش تحول اجتماعی به آن اشاره شده است.
جلب همکاری و همیاری مردمی، نقش مساجد هیئتهای مذهبی، توجه بیشتر به اقشار آسیبپذیر مانند فرزندان طلاق، پیمایش آسیبهای اجتماعی و یکسانسازی شاخصها در این زمینه، پاسخگو شدن مسئولان ملی و منطقهای و پیوستنگاری فرهنگی و اجتماعی همه فعالیتهای کشور نیز از سایر محورهای مورد توجه در گزارش ارائه شده است.
در ادامه جلسه، حاضرین نظرات خود را پیرامون موضوع گزارش ارائه دادند که اهم آن به شرح ذیل است: لزوم مستندسازی مشکلات روند اجرای اسنادی از این دست و استفاده از تجربیات سایر بخشها در این زمینه، هدایت و راهبرد غیر محسوس در زمینه اجرایی به ویژه در سطح جامعه، تفکیک حوزههای اعمال حاکمیت و اعمال تصدی و واگذار کردن اعمال تصدی به بخش مردمی، اصلاح ساختاری مدیریت فرهنگی با توجه به سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور و اسلامی شدن دانشگاهها و استفاده از ظرفیت مدیریتهای محلی مانند شورای اسلامی شهر و روستا.