کد خبر: 1311530
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۴
طهماسبی:

زاویه نگاه شاعران نسبت به عاشورا اصلاح شود

گروه ادب: شاعر و داستان‌نویس روشندل گفت: شاعرانی که از مسیر خود منحرف شده و در سرودن اشعار دچار تحریف می‌شوند به این دلیل است که زاویه نگاه درستی ندارند و این زاویه نگاه باید نسبت به موضوع عاشورا اصلاح شود.


قادر طهماسبی، شاعر و داستان‌نویس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره عاشورایی و آیینی گفت: شعر عاشورایی نوع خاصی از شعر آیینی است و ادبیات ما با این نوع شعر آمیخته است و کمتر شاعری است که به این موضوع نپرداخته است.



وی افزود: هر شاعری ممکن است در هر مقوله یا موضوعی شعرهایی سروده باشد اما شعر عاشورایی و آیینی از نظرش دور نیست و یا ممکن است و روح عاشورا و کربلا در شعرهایش وجود داشته و یا ممکن است به طور مستقیم به عاشورا نپرداخته باشد.



طهماسبی با اشاره به رسالت مهم شعر عاشورایی افزود: در زمان حاضر، شکل تهاجم فرهنگی تغییر یافته و یکی از این موارد ورود شعرهای بی‌محتواست که سبب آسیب زدن به ادبیات عاشورایی و آیینی می‌شود چرا که یکی از رسالت‌های مهم حوزه شعر در زمینه فرهنگی و پاسداشت موضوع عاشورا و کربلاست.



این شاعر روشندل تصریح کرد: شعر در زمینه مقابله با تهاجم فرهنگی در صف اول و خط مقدم قرار گرفته است از این رو تهاجم فرهنگی ادبیات عاشورایی ما را مورد هدف قرار داده‌اند و ما باید جوانان و نوقلمان این عرصه را با چنین موضوعاتی آشنا و آگاه کنیم.



صاحب رمان «تلاوت» در ادامه با تأکید بر زاویه نگاه شاعر در سرودن اشعار آیینی بیان کرد: اینکه در سرودن شعر، نوع نگاه شاعر چه باشد و چگونه و با چه زبانی درباره عاشورا سخن بگوید، اهمیت بالایی دارد چرا که زاویه نگاه شاعر به این موضوع می‌تواند بر محتوای آن اثرگذار باشد و از این روست که برخی دچار تحریف در سرودن این نوع شعرها می‌شوند.



طهماسبی با اشاره به خط قرمزهای شعر عاشورایی اظهار کرد: انسان در زندگی روزمره خود با خط قرمزهایی روبه‌روست و برخی از این‌ها جزئی از قوانین محسوب شده و افراد ملزم به رعایت آن هستند از این رو در حوزه شعر و ورود به اعتقادات و باورهای دینی خط قرمزهایی دارد و آن شرع و دین است به این معنا که شاعر نباید از آنچه در دین اسلام مورد نکوهش قرار گرفته و ممنوع است ورود یابد چرا که در غیر این صورت خود و جامعه‌اش را دچار آسیب خواهد کرد.



این شاعر با بیان اینکه عاشورا آیینه تمام‌نمای آیین ماست گفت: زمانی که ماه محرم فرا می‌رسد و به عاشورا نزدیک می‌شویم جوششی در خون همگان ایجاد می‌شود.



وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توان از ورود آسیب به شعر آیینی و عاشورایی جلوگیری کرد افزود: در حوزه شعر و داستان انجمن‌های متعددی ایجاد شده است و شاید این موضوع به دلیل گسستگی آنها بوده که ارتباطی با یکدیگر ندارند و شاعرانی در این انجمن‌ها تربیت می‌شود که آشنایی چندانی با موضوع شعر آیینی ندارند و این افراد آثاری را خلق می‌کنند که باید در حاشیه قرار گیرد و متأسفانه برخی از آنها منتشر هم می‌شوند.



این شعر، متخلص به فرید تصریح کرد: شاعرانی که از مسیر خود منحرف شده و در سرودن اشعار دچار تحریف می‌شوند به این دلیل است که زاویه نگاه درستی ندارند و این زاویه نگاه باید نسبت به موضوع عاشورا اصلاح شود و اصلاح این موضوع می‌تواند در محافل و انجمن‌ها توسط شاعران و ادیبان پیشکسوت صورت گیرد.

captcha