به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان قم، در این جلسه که با حضور محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری، وحید فرجی، رئیس حوزه هنری استان قم و حبیب ایلبیگی، دبیر اجرایی همایش برگزار شد، آیتالله سعیدی، امام جمعه قم ضمن خیرمقدم به میهمانان همایش باران غدیر که به شهر قم سفر کردند، گفت: امیدوارم در مدت زمانی که در کشور ایران و به خصوص شهرهای مقدس قم و مشهد حضور دارید، ایام خوبی را سپری کنید.
وی ادامه داد: همچنین در این سفر بتوانید اطلاعاتی را نسبت به اسلام، تشیع، انقلاب، بنیانگذار جمهوری انقلاب اسلامی، رهبر انقلاب و نظام ما دریافت کرده و منتقل کنید.
آیتالله سعیدی عنوان کرد: قدر مشترک همه شما و آثارتان اهل بیت(ع) و در رأس آنها حضرت علی(ع) است و به دلیل تقارن این همایش با محرم و حماسه کربلا، اطلاعات و گزارشی درباره این واقعه به طور میدانی دریافت خواهید کرد. درباره عاشورا مطالب زیادی وجود دارد اما دیدن مراسم و هیئتهای مذهبی کار ارزشمندی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در همه ادیان و مکاتب اشخاص برجسته و قابل احترام وجود دارد، افزود: اسلام و تشیع به کسانی که به آئین و ادب انسانی پایبند هستند، احترام میگذارد چه این افراد هم مذهب و هم دین باشند و یا گرایش به یکی از ادیان الهی و یا دیگر مکاتب داشته باشد.
آیتالله سعیدی با نقل روایتی از امام علی(ع)، گفت: حضرت علی(ع) با شخص یهودی هم مسیر شد تا به دو راهی رسیدند و هر کدام باید به دو مسیر مختلف میرفتند. هنگام خداحافظی امام چند قدمی را با شخص یهودی همراه شد و در جواب آن فرد گفت «در اسلام به ما آموختهاند تا در زمان خداحافظی دوست خود را بدرقه کنید».
وی در ادامه با نقل روایتی دیگر از امام علی(ع) درخصوص کمک به یک شخص مسیحی، بیان کرد: در مکاتب دیگر شاهد حضور انسانهای آزاده و علاقهمند مانند جواهر لعل نهرو و ماهاتما گاندی هستیم که در حالی که مسلمان نبودند؛ اما از زندگی امام حسین(ع) برای نهضتهای شکل گرفته در کشور خود الگو گرفتند. این تعامل یک اصل است هر چند از نظر دینی اختلاف وجود داشته باشد.
آیتالله سعیدی اضافه کرد: امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر حاکم مصر گفت «در مصر ادیان مختلف هستند که یا مسلمانند و برادر تو محسوب میشود و یا ... امام علی(ع) چتر ادب و رعایت اخلاق اسلامی را گستراند».
نماینده ولی فقیه در قم پیشوایان دینی اسلام را راهبر و هدایتگر و کسانی که دست انسان را در دنیا و قیامت میگیرند معرفی کرد و گفت: اهل بیت(ع) نه تنها امام و پیشوای شیعیان بلکه پیشوا و رهبر تمام انسانها هستند و هرکس در دنیا به اهل بیت(ع) گروید و از فرهنگ و رهنمودهای آنان استفاده کرد، از نظر فکری، فرهنگی و اقتصادی به رتبههای بالایی میرسد.
آیتالله سعیدی عنوان کرد: اقلیتهای مذهبی در کشور ما حضور دارند و از مسلمان و غیرمسلمان در این جامعه زندگی میکنند و از امتیازات جامعه اسلامی برخوردار هستند. حتی براساس آموزههای دینی اقلیتهای مذهبی دارای نماینده در مجلس شورای اسلامی هستند.
وی با تأکید بر اینکه اهل بیت(ع) و در عصر غیبت ولی فقیه و رهبر انقلاب اسلامی در دنیا و آخرت مردم را رهبری میکنند، افزود: بعضی افراد مایلند در دنیا با اهل بیت و پیامبر(ص) همراه بوده و از فکر و فرهنگ آنها بهره ببرند و در زمان حضور آنان به منازلشان رفت و آمد کنند که اهل بیت(ع) نیز چنین امکانی را برای آنان فراهم کردند.
سعیدی ادامه داد: اما بعضی دیگر از افراد خواهان همراهی با اهل بیت(ع) در قیامت هستند که آن شرایط، پیوندها و تعهدات خاص خود را میطلبد و اهل بیت(ع) نیز رهبری این افراد را در قیامت به عهده خواهند داشت.
وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد میهمانان همایش باران غدیر بر اساس انتخاب درست بتوانند از اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) بهترین و بالاترین گزینشها را داشته باشند.
یادآور میشود، در ابتدای دیدار حبیب ایلبیگی، دبیر اجرایی همایش به ارائه گزارشی از برگزاری این همایش پرداخت و سپس میهمانان همایش به قرائت آثار خود پرداختند. دومین روز چهارمین همایش ادبی بینالمللی باران غدیر به همت روابط عمومی و امور بینالملل حوزه هنری و حوزه هنری استان قم با حضور مهمانان داخلی و خارجی در شهر قم برگزار شد.