علی محمد نائینی، محقق و پژوهشگر در حوزه جنگ نرم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، عنوان کرد: نقش بسیج اساتید در توسعه و فرهنگسازی برای مقابله با جنگ نرم دشمن بسیار تعیین کننده است چون اساتید جنگ نرم مبتنی بر مبانی معرفتی غرب طراحی میشوند و عمدهترین عرصههای جنگ نرم در عرصههای علمی و دانشگاهی هستند.
وی تأکید کرد: عرصههای دانشگاهی یکی از زمینههای جنگ نرم دشمن هستند و علوم انسانی غربی نیز محتوای مطالب خود را با مبانی معرفی غرب منتقل میکنند؛ بنابراین بسیج اساتید میتوانند با تبیین درست این عرصه، ظرفیتهای نیروهای متدین و انقلابی را به صحنه آورده و با یک حرکت سازمانیافته و یک اقدام شبکهای و نهضتی تلاشهایی را در راستای تولید علم و نهضت نرمافزاری و تحقق ایده تمدن اسلامی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است نقشآفرینی کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه امروز از ابزارهای رسمی جنگ نرم دشمن میتوان به فناوریهای نوین ارتباطی اشاره کرد، گفت: یکی از ابزارهای نوین دشمن فضای مجازی است برای همین برخی جنگ نرم را مترادف با جنگ رسانهای میدانند چون رسانهها در انتقال تصویر از جامعه بسیار مؤثر هستند.
وی ادامه داد: رسانهها تصویر مجازی را انتقال داده و بر روی افکار و اعتقادات بشری تاثیر میگذارند؛ بنابراین رسانهها امروز علاوه بر اینکه در حوزه تغییرات رفتاری نقشآفرینی میکنند نقش راکد و شبکهسازی و سازماندهی گروههای اجتماعی را نیز برای رویارویی با نظام سیاسی دارند.
این محقق و پژوهشگر در حوزه جنگ نرم ابرازکرد: برای مثال در فتنه سال 1388 یک جنگ نرم و اقدام براندازانه از سوی منافقان و دشمنان نظام و اسلام انجام گرفت و در این راستا شبکههای اجتماعی با قدرت به ایفای نقش برای پیشبرد اهداف شوم خود پرداختند چون آنان با ارتباط با گروههای مختلف اجتماعی و بهصورت سازمان یافته سعی میکنند که نظام سیاسی کشور را به چالش کشند.
نائینی تصریح کرد: برپایی کارگاههای آموزشی جنگ نرم در افزایش دانش و مهارتافزایی اساتید در این حوزه بسیار تأثیرگذار است و خوشبختانه استقبال گستردهای نیز از سوی اساتید نسبت به آن میشود و در این راستا بهطور حتم اگر فرماندهان جنگ نرم که به فرموده مقام معظم رهبری همین اساتید هستند بخواهند در زمینه جنگ نرم دشمن نقشآفرینی کنند باید در این جبهه در وهله نخست الگوها و مدلهای جنگ نرم دشمن را بشناسند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر اگر بسیج اساتید بخواهند در زمینه جنگ نرم دشمن نقشآفرینی کنند باید یک توصیه مناسب و منطقی از آرایش دشمن و جبهه خودی داشته باشند و با یک تحلیل درست و با یک نگاه خوشبینانه و امیدوارکننده به جبهه خودی و انقلاب اسلامی وارد این عرصه شوند.
این محقق و پژوهشگر در حوزه جنگ نرم گفت: در این راستا خوشبختانه شاهد تحولات چشمگیری در طول چند سال اخیر بهویژه پس از فتنه 88 بودهایم چون تحرک مناسبی در حوزه تبیین و روشنگری و تعمق بخشی به این موضوع در عرصههای دانشگاهی ایجاد شده است.