مصطفی خورسندی، رئیس کانون مداحان و شعائر دینی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: مداح باید بداند که وقتی وارد عرصه مداحی شد، باید بر این موضوع واقف باشد که جوانان و نوجوانان بیشتر این عزیزان را الگوی خود قرار میدهند، پس بهتر است معرفت دینی و عشق به اهل بیت(ع) خود را افزایش و جزء ویژگیهای شاخص خود قرار دهند.
وی افزود: مداحان باید بدانند که از سوی مردم به عنوان شاخص و معتمد معرفی میشوند و در قبال این دید مردم مسئول هستند و تاثیر زیادی در جامعه و بالا بردن روحیه دینی مردم دارند.
خورسندی خاطر نشان کرد: ذاکرین اهلبیت(ع) با توجه به اینکه وقایع دینی و سیره امامان معصوم را در بین مردم احیا میکنند لازم است که علم دینی و تاریخ اسلامی خود را افزایش داده و هر نکتهای را مستند و از کتب و منابع معتبر بیان کنند تا موجب شک و شبهه در بین جوانان و نوجوانان نشود.
وی اشاره کرد: مداحان و ذاکرین باید بدانند اگر موضوعی را مطرح میکنند خود باید به آن موضوع واقف و مجری آن باشند و تنها به انتقال این مفاهیم بسنده نکرده وعامل باشند چرا که رفتار آنان از سوی مستمعین به صورت موشکافانه تحت کنترل و در برخی موارد رفتار و گفتارشان الگوی کودکان و نوجوانان قرار میگیرد.
خورسندی ادامه داد: مداحان همچنین باید حتما دورههای آموزشی لازم را در حضور اساتید برجسته بگذراند و بدانند که حتما اگر میخواهند شعری را بخواند باید نوع ادبیات آن شعر را بداند، چرا که دانستن این ادبیات فارسی و عربی باعث میشود که لحن و شعر او درستتر باشد.
رئیس کانون مداحان و شعائر دینی یادآور شد: اگر مداح توانست این ویژگیها و توانمندیها را در خود تقویت کند میتواند در عرصه جامعه با اشعارش مخاطبان زیادی را پیدا کرده و محتوای درست دین را به آنها بیاموزد.
خرسندی تاکید کرد: پوشش، رفتار و گفتمان مداح برای مردم مهم است. اگر اصول مداحی به درستی رعایت شود تاثیرات مثبتی بر روی تبلیغات دینی میگذارد.