به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، امر به معروف و نهی از منکر در هر جامعهای، یکی از فریضههای اساسی برای اصلاح جامعه محسوب میشود و این موضوع را نباید فراموش کرد که این فریضه الهی به این معنی است که دوستان و اجتماع را از افتادن در گودال اشتباه و گناه دور و در مسیر راست رسیدن به سعادت قرار دهیم.
اگر امر به معروف و نهی از منکر به شیوه و رسوم مناسب و عامهپسند انجام شود، اثرات اجتماعی، فرهنگی و تربیتی بیشماری را نصیب جامعه میکند و اگر بدون توجه به ظرافتهای لازم صورت گیرد، نتیجهای معکوس دربر خواهد داشت.
در سالهای اخیر، افراط و تفریط درباره این فریضه الهی مهم (امر به معروف و نهی از منکر) و تخلفاتی که از سوی برخی از افراد در این زمینه صورت گرفته، مسائل و مشکلاتی را برای افراد و جامعه به وجود آورده است.
با توجه به رسالت هر انسان و مسلمان که باید در این راه اقداماتی را صورت دهد و به مناسبت هفته امر به معروف و نهی از منکر، با تنی از شهروندان تهرانی گپوگفتی ترتیب داده شد که نتایج این گفتوگوی صمیمی را به حضورتان پیشکش میکنیم.
قاسم نودهای یکی از بسیجیان که در این مقوله تحقیقاتی را هم انجام داده است در این گفتوگو ابراز کرد: برخورد و رفتار یک بسیجی در راستای احیای این فریضه الهی باید در چهارچوب قانون باشد و نباید این طور تلقی شود که بسیجیان هر کاری که دلشان خواست میتوانند انجام دهند.
وی افزود: بسیجیان در این هفته باید دستورات و فرمانهای شهید امر به معروف و نهی از منکر حضرت امام حسین(ع) را سرلوحه کارها و فعالیتهای خود قرار دهند.
میثم نوروزینیا، از موسیقیدانان جوان و خواننده موسیقی سنتی نیز درباره نحوه امر بهمعروف و نهی از منکر گفت: هر فردی نمیتواند به دلخواه و به هر کیفیتی که صلاح میداند به این فرضیه مهم بپردازد.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر از ظرافتها و جسارتهایی برخوردار بوده و ضروری است افرادی که به صورت منظم به این امر میپردازند، قبلا آموزشهای لازم را دیده باشند.
جواد جلویی از خبرنگاران حوزه اجتماعی و از بسیجیان تهران، با بیان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر گفت: در حال حاضر نیروی مقاومت بسیج، تعدادی از بسیجیان را در پنج رشته قضایی، انتظامی، اسلحه، عقیدتی و حفاظت آموزش میدهد که این افراد پس از موفقیت در کلاسهای خاصی که به این منظور تشکیل میشود، با اختیارات بیشتری میتوانند نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اقدام کنند.
مجید منصوری جوزانی، دانشجوی الهیات نیز گفت: ائمه معصومین همواره نسبت به انجام فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر تأکید کردهاند و انجام صحیح این فریضه را باعث حیات و شادابی جامعه و باعث از بین رفتن انواع گناهان از جامعه دانستهاند.
وی افزود: عدم توجه به حساسیتهای امر به معروف و نهی از منکر در سالهای اخیر و اقدامات عدهای از افراد ناآگاه باعث شده که عدهای نسبت به این فریضه مهم مشکلاتی را برای مردم به وجود آورند.
بنا بر این گزارش درحال حاضر ما به نام امر به معروف ونهی ازمنکر در برخی موارد شاهد خارج شدن از روال و شرایطی دینی برای انجام این مهم هستیم که گاها مشکلاتی را ایجاد میکند و همین امر این مهم را بیان میکند که باید امر به معروف ونهی ازمنکر به گونهای قانونمند شود که هرکس نتواند براساس سلیقه خاص خود، هرطور خواست، عمل کند.
نتیجهای که از این نظرسنجی و گفتوگو میتوان گرفت بیانگر این موضوع است که فضاسازی در زمینه احیای امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه میتواند به گسترش این فریضه الهی کمک کرده و بستر مناسبی را برای پذیرش تذکر لسانی که موضوع مهمی در این مقوله است ایجاد کند.
از دیگر مواردی که شرکتکنندگان در این گزارش بر آن تأکید داشتند این بود که برای هر کار فرهنگی ابتدا باید فرهنگ درست آن در عاملان به آن کار ایجاد شود و استفاده از شیوههای عاطفی و دور از اجبار و کاملا علمی اثرات مثبتی را در پی خواهد داشت.
امید است همه دست در دست هم دهیم تا در احیای این فریضه الهی قدمهای خوبی را برداریم. انشاالله