کد خبر: 1316537
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۷
سراج‌زاده عنوان کرد:

امر به معروف و نهی از منکر بی‌نیاز از حرکت‌های خودسر و غیرمنطقی

گروه اجتماعی: عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تربیت معلم خروج از ضابطه‌ها را یکی از عوامل اساسی تنش در اجرای امر به معروف و نهی از منکر دانست و با تأکید بر مقابله با عوامل بازدارنده احیای این دو فریضه، گفت: باید از حرکت‌های خودسر و غیرمنطقی در اجرای این دو فریضه جلوگیری شود.


حسین سراج‌زاده رئیس پیشین انجمن جامعه شناسی ایران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر، محمل انسجام و وحدت جامعه است و هیچ‌کس نمی‌تواند از این دو فریضه الهی، بهره‌برداری سیاسی و جناحی کند.



وی افزود: برخی فکر می‌کنند امر به معروف باید با روش‌های نظامی در جامعه احیا شود، حال آن که این دو فریضه یک نوع تعامل اجتماعی است و تعامل اجتماعی با برخورد اجتماعی متفاوت است چرا که تعامل باید در توازن اجتماعی صورت بگیرد.



وظیفه‌ مردم برخورد با یکدیگر نیست



سراج‌زاده برخوردها را به دو نوع حکومتی و مردمی تقسیم کرد و گفت: برخوردهای حکومتی و برخوردهای مردمی هیچ گاه نباید امر به معروف و نهی از منکر تلقی شود، چرا که برخورد حکومتی فقط با مجرمان صورت می‌گیرد.



عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران مردم را از هر گونه برخورد با یکدیگر تحت هر عنوانی از جمله امر به معروف و نهی از منکر، برحذر داشت و گفت: وظیفه‌ مردم برخورد با یکدیگر نیست و کسی از مردم، بدون اذن حکومت حق ندارد دیگری مورد مؤاخضه قرار دهد بلکه تنها باید با زبان خوب همدیگر را از منکرات دور و به معروفات دعوت کنیم.



وی با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر آن قدر شیرین است که نباید تنشی را در جامعه به دنبال داشته باشد، خاطرنشان کرد: در تعامل اجتماعی، پذیرش طرف مقابل به گونه‌ای است که احساس دشمنی و تقابل بروز نمی‌کند.



خروج از ضابطه‌ها از عوامل تنش در اجرای امر به معروف

عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه تربیت معلم در ادامه به شرایط حساس کنونی کشور اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر به دلیل عدم آموزش، تفکرات ناصواب و عدم آگاهی لازم، عملکرد اصولی در راستای امر به معروف و نهی از منکر مشاهده نشده است.



وی خروج از ضابطه‌ها را یکی از عوامل اساسی تنش در اجرای امر به معروف و نهی از منکر دانست و با تأکید بر مقابله با عوامل بازدارنده احیای این دو فریضه، گفت: باید از حرکت‌های خودسر و غیرمنطقی در اجرای این دو فریضه جلوگیری شود.



سراج‌زاده با بیان این که ذهنیت خیلی از افراد جامعه نسبت به بحث امر به معروف و نهی از منکر مخدوش است، بر ضرورت ذهنیت‌زدایی و مقابله با خودسری‌ها تأکید کرد و گفت: امر به معروف و نهی از منکر، برخورد با باندهای مخوف منکرات که جامعه را تهدید می‌کنند است که باید با آن‌ها مقابله شود.

captcha