به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین تقدیر از خادمان علمی و فنی نشر کشور طی صبح امروز، 25 آبانماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی وزیر ارشاد در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
صالحی در این مراسم گفت: در جمهوری اسلامی دو واقعه مهم و فرهنگی بر محور کتاب وجود دارد، رویداد اول در اردیبهشتماه است که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار میشود و رویداد دوم هفته کتاب در آبانماه است که در تکریم علامه طباطبائی(ره) برگزار میشود.
وی افزود: افتتاحیه هفته کتاب با تقدیر از خادمان علم و نشر آغاز میشود و پدیدآورندگان کتاب، چه ناشران و چه مؤلفان، حلقه مهمی در گسترش فکر و توزیع اندیشه به شمار میآیند.
صالحی ادامه داد: از یک طرف خادمان نشر در تلاشی که میکنند، هدفشان این است که گردانه نشر کتاب را رونق ببخشند، به ویژه در سالهای اخیر که با سختی و مشکلاتی همراه بوده است؛ همچنان بار نشر را بر دوش دارند و از سوی دیگر مؤلفان و ناشران کتاب هستند که با تولید کتاب برای فکر جدید فرصتسازی میکنند.
وی تصریح کرد: تکریم دانشمندان و عالمان به دو گونه شکل میگیرد؛ تکریمهای نمادین که غالب و جنبهای نمادین برای گسترش دانش دارند و همانند جوایز و بزرگداشت و نکوداشتها، کارهایی که با این نیت صورت میگیرد ارزشمند هستند؛ چرا که نشانهای از جامعهای با عالمان طلائیهدار و پیشقراول علم و دانش است و به آنها احترام میگذارند.
صالحی در ادامه گفت: اگر تکریمهای نمادین به تکریم نمادین تبدیل نشوند، به شعار تبدیل میشود؛ چرا که تکریم نمادین علم و دانش امر دیگری است که تکریم دانش و دانشمند را پدید میآورد و تعیین میکند که فهم دانش و دانشمند چیست.
وی ادامه داد: نکته اساسی در این زمینه این است که کرامت عالم به این است که امکان فرصت بروز و ظهور پیدا کند و در فضایی آرام، آرای علمیاش را بیان کند و احساس کند که منع درونی و فیزیکی وجود ندارد؛ از این رو دانشمند باید احساس کند که برای بروز آراء و اندیشههایش فرصت حداکثری وجود دارد.
صالحی اظهار کرد: در مناسبات نظام قدرت سیاست باید مناسبات درستی تعریف شود و نظام سیاسی و قدرت به نحوی حرکت کند که احساس شود دانشمحور است و مدیریتها به نحوی در منش خود نشان دهند که بخشی از دانش و علم هستند و دانشمند محور حیات اجتماعی است.
وی افزود: اتکاء به دانش در سلسله مراتب اجتماعی، نکته دیگری است که کرامت دانش و دانشمند را نشان میدهد و مدیریت باید دانشمحور بوده و احترام به سلایق در حوزه فکری دانشمندان وجود داشته باشد.
صالحی تصریح کرد: نمیتوان امید داشت که عالمان کرامتمند باشند، اما سلیقههای خاص، مجال بروز و ظهور نداشته باشند و در این راستا صدها نکته وجود دارد، یکی از اینها این است که دانشمند و دانش در آن جامعه کرامتش نهادینه شده باشد؛ آنچه که امید میرود این است که جمهوری اسلامی که بر مدار ولایت و حکمت بنا گذاشته شده است، مسیر کرامتهای نمادین را به سمت کرامتهای نهادین سوق دهد و در دولت جدید، صفحهای جدید از تجلیلهای نمادین به نهادین ایجاد شود که با حضور علی جنتی که سکانداری فرهنگ را برعهده گرفتهاند، مسیری رو به جلو را طی کند.