کد خبر: 1317966
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶
با حضور معاون سازمان میراث فرهنگی کشور؛

یادمان ثبت معنوی آئین خیمه‌برداری نوش‌‌‌آباد برگزار شد

یادمان ثبت آئین خیمه‌برداری نوش‌آباد در فهرست میراث معنوی به ابتکار انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر این شهر روز جمعه، 24 آبان‌ماه با حضور معاون سازمان میراث فرهنگی کشور در محل سالن همایش‌های کتابخانه ملامحمدزمان نوش‌آبادی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در ابتدای این همایش، مدیرعامل انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخرنوش‌آباد در سخنانی ضمن گزارشی از فعالیت‌های این انجمن، روند پیگری و تکمیل پرونده این اثر را تشریح کرد.
در ادامه، معاون توسعه و مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز گفت: میراث فرهنگی هویت مردم یک کشور است و برای شناخت مردم باید براساس میراث آن کشور قضاوت کنیم.
سمیع‌الله حسینی مکارم در ادامه اظهار کرد: برای حفظ میراث فرهنگی و هویت کشورمان باید آن را از آفات و آسیب‌ها حفظ کنیم.
وی افزود: امروز با پیشرفت علم و فن‌آوری، جهانی‌سازی و جهانی شدن، میراث معنوی است که می‌تواند دوام و بقای هویت ملت‌ها را حفظ کند.
حسینی مکارم، میراث ناملموس را عنصر شناسایی اقوام و ملل مختلف خواند و اظهار کرد: حفظ و اشاعه میراث فرهنگی باعث می‌شود تا در جوامع مختلف، احترام متقابل تقویت شود، تعامل میان ملل صورت پذیرد و مهمتر از همه، صلح به عنوان یک ضرورت پایدار باقی بماند.
وی تأکید کرد: در دولت تدبیر و امید، سیاست‌های کلان سازمان میراث فرهنگی مبتنی بر کاهش تصدی‌گری دولت است تا مشارکت مردم برای حفظ و احیای میراث تاریخی کشور تقویت شود.
وی، آئین سنتی ـ مذهبی خیمه‌برداری نوش‌آباد یا «خیل عرب» را نماد دین‌مداری ایرانیان پاک‌نهاد و نیک‌اندیش توصیف کرد که با استفاده از ظرفیت‌های هیئت‌های مذهبی و سازمان‌های مردم‌نهاد این شهر سالانه بیش از 50 هزار گردشگر مذهبی را جلب می‌کند.
معاون توسعه و مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: منابع مالی دولت به اندازه‌ای نیست که بتواند برای حفظ آثار تاریخی و معنوی کشور کفایت کند و راه برون‌رفت از آن مراجعه به مردم و جذب مشارکت شهروندان است.
حسینی مکارم افزود: ایران نهمین رتبه میراث فرهنگی جهان را دارد اما در جذب گردشگر در رتبه نزدیک به 100 قرار دارد که این نشان‌دهنده عدم توانایی ما در استفاده از ظرفیت‌های کشور است.
اجرای برنامه گروه خیل عرب، تعزیه‌خوانی، سقاخوانی و اعطای لوح تقدیر به اعضای انجمن دوستداران میراث فرهنگی و مفاخر شهر نوش‌آباد توسط معاون سازمان میراث فرهنگی کشوراز دیگر برنامه های این همایش بود.
آئین خیمه‌برداری نوش‌آباد یا «خیل عرب» یک آئین سنتی ــ مذهبی است که عصر یازدهم محرم با حضور یک هزار هنرمند تعزیه در نوش‌آباد برگزار می‌شود.

همچنین، این آئین به شماره 598 در ششمین همایش ثبت میراث معنوی در آذرماه 1391 در استان مازندران درفهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.

یادآور می‌شود، شهر نوش‌آباد از توابع آران و بیدگل و در فاصله پنج کیلومتری این شهرستان و شهرستان کاشان قرار گرفته است.

captcha