به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازیهای رایانهای، در این مراسم بهروز مینایی، مدیرعامل این بنیاد به همراه ناصر مزینی، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت، معاونان این دانشکده، اساتید و جمعی از دانشجویان و فعالان عرصه گیم حضور داشتند.
مینایی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با اشاره به صنعت بازیهای رایانهای اظهار کرد: تاکنون حدود 20 پروژه کارشناسی و کارشناسی ارشد در حوزه تولید و صنعت بازی در دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت به صورت خودجوش و با توجه به علاقهای که به صنعت گیم در کشور وجود دارد، ارائه و به پایان رسیده است.
وی یادآورشد: بنیاد ملی بازیهای رایانهای تعریف پروژههای دکتری را با موتورهای مختلف بازی برای ساخت و همچنین در حوزه بازیهای بزرگ بر خط که کاربران بیشمار دارند، در دستور کار دارد.
این مقام مسئول در بنیاد ملی بازیهای رایانهای به نقش و اهمیت دانشگاه و ضرورت ارتباط محیطهای علمی و آموزشی با حوزههای آیتی به ویژه هنر- صنعت گیم اشاره کرد و ادامه داد: دانشگاه برای جایگاههایی که شبیهسازی جنگ را مطرح میکند و ارتباط آن با بحث شبیهسازی و بازیهای جدی و نهادینهسازی تأثیر اجتماعی گیم راه باز کرده است. راهاندازی مرکز توسعه بازیهای رایانهای دانشکده مهندسی کامپیوتر زمینهای برای توسعه و هدفگذاری درست در این مقوله و تبیین جایگاه گیم و تولیدات این بخش از طریق دانشگاه است.
مینایی به گروه فعال در مرکز توسعه بازیهای رایانهای این دانشکده اشاره کرد و توضیح داد: تیمی که در این مجموعه مشاهده میشود، دانشجویان سال 88 ما هستند که در این چهار سال در این زمینه فعالیت میکردند. صحاف که در این دانشگاه در رشته سختافزار تحصیل میکند، مدیر پروژه بازی «شبگرد» است، این بازی یکی از بهترین بازیهای بزرگ و خوب ایرانی است که فرانسویها نیز خواستار انتشار آن در کشور خود هستند.
به گفته مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای، گروه یاد شده چندین بازی در قالب کژوال، اسمارت فون، آیپد، آیپاد و بازی در سیستم آی او اس ساخته و در حال تولید دارند.
مینایی همچنین به تفاهمنامهای که پیشتر بین بنیاد ملی بازیهای رایانهای و دانشگاه علم و صنعت منعقد شد، اشاره کرد و ادامه داد: قرار بود بنیاد مرکز توسعه بازیهای رایانهای دانشکده مهندسی کامپیوتر را تجهیز کند، اما به دلیل مشکلات بودجهای سال 90 و 91 که بنیاد و بسیاری از مجموعههای فرهنگی با آن روبرو شدهاند، این پروژه متوقف شده بود که انشاءالله با پروژه دیگری از سوی سازمان فناوری اطلاعات و دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی تجهیز این بخش انجام و کار خود را با قوت و توان مضاعف شروع میکند.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای یادآور شد: براساس چشماندازی که در صنعت بازیهای رایانهای پیشبینی شده، نیمی از کاربران داخلی تا افق 1404 از بازیهای داخلی به جای بازیهای خارجی استفاده خواهند کرد. ایران در صنعت بازیها در منطقه و در جهان اسلام رتبه نخست را دارد و در آسیا نیز در جایگاه پنجم ایستاده است.
مینایی به حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای در عرصه تولید بازی اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 200 بازی ایرانی تولید شده است. اگر مصوبه تشکیل رشته گیم در دانشکده مهندسی کامپیوتر را وزارت علوم مصوب کند، ما توان بالا و رسمی پیدا میکنیم تا استعدادها را از تمام کشور جذب و در این صنعت به کار گیریم.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای به رویکرد آموزشی این بنیاد و تعامل جدی با مراکزعلمی و دانشگاهها اشاره کرد و افزود: برپایی چند همایش با محور اساتید دانشگاه، صاحبنظران، کارشناسان و فعالان عرصه گیم در سطح ملی به منظور تبیین نقش و جایگاه این صنعت در دنیای امروز، کاربردهای علمی و سرگرمی، اشتغالزایی ـ درآمدزایی در دستور کار بنیاد بازیهای رایانهای قرار دارد.
«ناصر مزینی»، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت نیز یادآور شد: بحث بازیهای رایانهای امروزه به عنوان صنعتی بزرگ در دنیا و در این سالها در کشور مطرح بوده است.
وی به راهاندازی مرکز توسعه بازیهای رایانهای این دانشکده اشاره کرد و گفت: امیدواریم این مرکز تحقیقاتی بتواند فعالیتی در این زمینه و در مقیاس دانشگاهی و ارتباط با صنعت داشته و ما بتوانیم به عنوان نخستین دانشکده در کشور به طور رسمی در حوزه گیم فعالیت خود را آغاز کنیم.