صادق رمضانی گل افزانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس در گفتو گو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تصریح کرد: محرم در بسیاری از کشورهای اسلامی به عنوان آغاز سال محسوب میشود و همین امر سبب شده است تا توجه خاصی از جانب مسلمانان به آن معطوف شود اما واقعهای که سبب تمایز محرم از سایر ماههای سال است وقوع واقعه عاشورا است که سبب شده این ماه به صورت ویژه برای مسلمانان سراسر جهان مطرح شود.
وی در ادامه افزود: محرم در فرهنگ تونس تعاریف متعارفی دارد وهرکس از زاویهایی به آن مینگرد. عبازه، از پژوهشگران برجسته تونسی که در تاریخ اسلامی و نیز تئاتر صاحب نظر است، بر این اعتقاد است که محرم وعاشورا پیوندی ناگسستنی با یکدیگر داشته و در فرهنگ دینی مردم تونس به ویژه از عصر فاطمیون در گوشت و پوست مردمان این سامان نهادینه شده است.
رمضانی در خصوص آیینهای عاشورایی مردم تونس اظهار کرد: برپایی مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی، برگزاری مراسم شام غربیان و برپایی تئاترعاشورایی جزء مراسم این ماه است البته در سالهای اخیر تئاتر عاشورایی در اغلب مناطق برگزار نمیشود که به نظر صاحبنظران زمینههای احیای آن وجود دارد.
رمضانی خاطر نشان کرد: الصدیقی، یکی دیگر از مورخان تونسی وجود قبور صالحین منسوب به اهل بیت(ع)، ذکر اسامی اهل بیت(ع) در اشعار شاعران، طرق صوفیه در تونس وبه کار بردن اذکار واوراد حسینی توسط مسلمانان تونس را نشانههای دیگری از فراموش نشدن حادثه کربلا در اذهان مردم این سرزمین میداند.
وی در ادامه گفت: به باور این مورخ تونسی صدها نسخه خطی سیره خاندان پیامبر(ص) موجود در کتابخانههای ملی تونس و منطقه رقاده در استان قیروان که به پایتخت اسلامی مغرب عربی مشهور است و بعضی از آنها به همت احمد طویلی، از مورخان معروف تونسی احیا ومنتشر شده است دلیل دیگری بر مکانت وجایگاه آل رسول( ص) و اهتمام نخبگان تونس به این میراث گران سنگ اسلامی در این سرزمین است.