سیداسدالله جولایی، مدیر عامل ستاد دیه کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: ستاد دیه کشور در راستای خدمترسانی و حمایت از زندانیان غیر عمد در جهت انجام رسالت خطیر خود چهار محور اصلی شناسائی، بررسی، تحقیق و آزادی را در اولویت کاری خود قرار داده است.
وی افزود: این ستاد در راستای احیای خدماترسانی و کمک به زندانیان نیازمندی که غیر عمد دچار حادثه شده و در زندان بسر میبرند مراحل متعددی را طی میکند که مرحله تحقیق در راه مهمترین مسئله است و باید دقیقا بررسی شود که زندانی که مستحق کمک و آزادسازی است با حمایت ستاد دیه از زندان آزاد شود.
جولایی خاطر نشان کرد: در سال گذشته 9 هزار و 26 نفر زندانی با بدهی بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان آزاد شدهاند که گذشت شاکیان از مبلغی بالغ بر ۵۰۵ میلیارد تومان از کل این مبلغ، ستاد دیه را در این هدف یاری رسانده است.
مدیر عامل ستاد دیه کشور تصریح کرد: این گذشت از بدهی از سوی شاکیان بیانگر این موضوع است که خود شاکیان در بیشتر پروندهها خیرینی هستند که در امر آزادسازی زندانیان نقش قابل توجهی دارند و این شاکیان خیر با گذشت از میزان طلب خود و دیه زندانی در جهت آزادی زندانیان جرائم غیرعمد به ستاد دیه کمک میکنند و از حق قانونی وشرعی خود میگذرند.
وی همچنین رسالت ستاد دیه را با انجمن حمایت از زندانیان متفاوت دانست و گفت: ستاد دیه مسئولیت آزادی زندانیان جرائم غیرعمد را دارد ولی انجمن حمایت از زندانیان موظف است به معیشت، وضعیت تحصیل و درمان و موضوعاتی از این قبیل خانوده زندانیان رسیدگی کند و نباید این دو نهاد را باهم مقایسه کرد.
جولایی با اشاره به افزایش جرائم غیرعمد در جامعه گفت: افرادی که ناخواسته و بنا به دلایلی بهطور غیرعمد مرتکب جرمی شده و روانه زندان میشوند کم نیستند و باید تلاش شود با فرهنگسازی و بهره گرفتن از تعالیم دینی و اسلامی اقشار مردم را با آسیبهای اجتماعی آشنا کرد تا بیش از این شاهد افزایش این آمار در جامعه نباشیم.
مدیر عامل ستاد دیه تاکید کرد: اگر تعالیم دینی و اعتقادی در جامعه حاکم باشد افراد مرتکب جرم نخواهند شد.