کد خبر: 1322108
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۴
عباسی مطرح کرد:

سلامت معنوی مهمترین موضوع در سبک زندگی اسلامی

گروه سلامت: دبیر اجرایی نخستین همایش سلامت معنوی با اشاره به نگاه حداکثری شیعه به سلامت معنوی، گفت: خواستگاه سلامت معنوی در عرفان شیعی است که در وجود و چهره انسان کامل متجلی می‌شود.

محمود عباسی، دبیر اجرایی نخستین همایش سلامت معنوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ضرورت تلاش برای ارائه تعریفی از سلامت معنوی در کشورمان، گفت: کشورهای غربی نیز طی دو، سه دهه قبل، تعریفی از سلامت معنوی ارائه داده‌اند، اما تعریف آنها از آن، تعریفی حداقلی است؛ اگرچه تحقیقات و کارهای بسیاری در این حوزه توسط آنها انجام شده، اما باید ما نیز به عنوان کشوری مسلمان که معنویات در آن حکمفرما است در این زمینه ورود بیشتری بیابیم.

وی با اشاره به ابعادی که در تعریف غربی‌ها از سلامت معنوی مورد توجه قرار گرفته است، افزود: سلامت معنوی که غربی‌ها و سازمان بهداشت جهانی از آن تحت عنوان سپریچوال یاد می‌کنند، فقط به عنوان یکی از ابعاد سلامت در کنار ابعادی چون سلامت اجتماعی، جسمی و روانی قرار گرفته و به رسمیت شناخته می‌شود و این مفهوم نیز با آنچه ما از آن با عنوان معنویات و سلامت معنوی یاد می‌کنیم متفاوت است.

 تفاوت‌های سلامت معنوی دیدگاه شیعی با دیگر نگرش‌ها

عباسی با اشاره به تفاوت‌های نگرش ما نسبت به این موضوع با غربی‌ها، افزود: نگاه ما به موضوع سلامت معنوی، نگاهی حداکثری است و خواستگاه آن را در عرفان شیعی می‌دانیم که سلامت معنوی در آن دارای جایگاهی بسیار برجسته‌ است و در وجود و چهره انسان کامل متجلی می‌شود.

وی با بیان اینکه بیماری نیز در این نگاه و دیدگاه حداکثری، تعریف و مورد توجه قرار گرفته است، افزود: بیماری  به عنوان یک نقطه کوچکی از حوادثی که در طول زندگی انسان با آن مواجه می‌شود از منظر عرفان شیعی و از منظر سلامت معنوی و اسلامی مورد توجه است.

عباسی ادامه داد:عرفان ما نسبت به بیماری نیز نگاه دقیق و عمیق و حداکثری دارد، به طوری که در مقالات بسیاری به این موضوع نیز پرداخته شده است.

توجه به بیماری به عنوان نقطه کوچکی از حوادث

وی با اشاره به برگزاری نخستین کنگره سلامت معنوی، گفت: بیش از 217 مقاله به دبیرخانه ارسال شده که تعداد زیادی از آنها بر اساس دیدگاه شیعی و از منظر عرفای شیعی اسلامی، ادبا و بر اساس پیشینه تمدن اسلامی و ایرانی به موضوع سلامت معنوی و بیماری پرداخته‌اند.

عباسی با بیان اینکه بزرگان دینی دیدگاه‌های روشنی در مورد این مسئله دارند، گفت: یکی از دیدگاه‌هایی که در سال‌های اخیر، مطرح شده و ضرورت دارد بیش از این به آن پرداخته شود، موضوع سبک زندگی اسلامی است که مهمترین بحثی که در این قالب می‌توان به آن پرداخت، موضوع سلامت معنوی است. اوج سبک زندگی را باید در موضوع سلامت معنوی مورد توجه قرار داد و آن را در این بخش جستجو کرد.

عباسی با اشاره به اینکه گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی طی دو سال گذشته، 10 پروژه بزرگ تحقیقاتی را در زمینه سلامت معنوی انجام داده است، افزود: نتایج آن در قالب یک کتاب تهیه شده و همزمان با برگزاری نخستین همایش سلامت معنوی که 20 و 21 آذرماه در تالار امام خمینی دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود، رونمایی خواهد شد.

سلامت معنوی، مهم‌ترین موضوع در سبک زندگی اسلامی

وی با اشاره به اهداف اجرای این پروژه‌ها، گفت: اجرای این پروژه‌ها که به سفارش گروه سلامت معنوی فرهنگستان آغاز و اجرای آن در گروه سلامت معنوی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده، به دنبال ارائه تعریفی از سلامت معنوی و ابزارهای لازم برای اندازه‌گیری آن است.

لازم به ذکر است؛ سلامت معنوی و مبانی نظری آن، سلامت معنوی و نظام سلامت، سلامت معنوی در پیشینه تمدن ایران و اسلام و سلامت معنوی در آموزه‌های دینی، چهار محور اساسی کنگره هستند که پنل‌ها بر همین اساس در روز همایش تنظیم شده‌اند.  

گفتنی است؛ محورهای همایش عبارتند از: سلامت معنوی و مبانی نظری آن که بیشتر بر اساس دیدگاه‌های دینی و عرفان اسلامی مورد توجه بوده است، سلامت معنوی و نظام سلامت، سلامت معنوی در پیشینه تمدن ایران و اسلام و سلامت معنوی در آموزه‌های دینی. 

captcha