کد خبر: 1324171
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۱
علی حیدری خواستار شد:

ارگان‌های فرهنگی از مؤسسات قرآنی در زمینه تبیین اهداف اهل بیت(ع) حمایت کنند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: اگر ارگان‌هایی که مسئولیت کارهای فرهنگی را به دوش دارند، مؤسسات قرآنی را حمایت کنند تا بیشتر از محل و مکان خود شناخته شوند، قاعدتاً می‌توان از مؤسسات انتظار داشت که نقش واقعی خود را در تبیین اهداف اهل بیت(ع) ایفا کنند.


علی حیدری، مسئول تشکلات قرآنی اعم از مؤسسات، خانه‌های قرآن روستایی و جلسات دائمی استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با این که هدایت توان و ظرفیت مردمی مؤسسات قرآنی در جهت تبیین اهداف قیام عاشورا از چه طرقی میسر می‌شود، گفت: همان‌طور که پیامبر اکرم(ص) هنگام رحلتشان فرمودند که من می‌روم و دو چیز گرانبها را نزد شما به امانت می‌گذارم که آن دو قرآن و عترت است و این دو نیز از هم جدا نمی‌شوند، لذا مؤسسات قرآنی که توفیق دارند به قرآن صامط خدمت کنند، مفسر و قرآن ناطقشان، اهل بیت(ع) می‌شود.



وی اظهار کرد: در تبیین حماسه عاشورا چندین مؤسسه بودند که در این عرصه وارد شدند و به تفسیر آیات امر به معروف و نهی از منکر که از اهداف قیام عاشوراست، پرداختند و شروع به آموزش چنین آیاتی به قرآن‌آموزان کردند.



حیدری در ادامه افزود: در این مراکز به یادآوری این نکته پرداخته می‌شود که دین چیزی غیر از قرآن نیست و اهل بیت(ع) خواستار چیزی فراتر از قرآن نبودند و فقط خواستار اجرای قوانین و منطوقات خداوند که در قرآن جمع شده، بودند.



وی با اشاره به برخی آیات قرآن، بیان کرد: در بعضی آیات قرآن به صورت محکم و قطعی در رابطه با نکاتی بحث شده است که هر فرد با خواندن آن می‌تواند پیام مطلب را درک کند، اما برخی از آیات نیازمند تفسیر است، به‌عنوان مثال برخی آیات که دلالت بر اهل بیت(ع) می‌کنند، نیاز به تفسیر دارند.



این مسئول قرآنی در رابطه با این که چگونه باید معضلات و مشکلات مربوط به برگزاری نشست‌های علمی ـ تخصصی قیام عاشورا در مؤسسات قرآنی را حل و فصل کرد، تصریح کرد: مؤسسات قرآنی در زمینه شناخت اهل بیت(ع) بسیار فعالیت کرده‌اند و جای فعالیت بیشتر نیز دارد، برخی فکر می‌کنند که مؤسسات تنها فعالیت قرآنی دارند در صورتی که تبیین، تشریح و بیان کردن جایگاه اهل بیت(ع) در مؤسسات به بهترین نحو صورت می‌پذیرد.



در نظر گرفتن توان مؤسسات برای ایفای نقش‌های مختلف



وی درمورد این که مؤسسات باید چه راهکارهایی را برای جلوگیری از ورود خرافه به مراسم مذهبی بیاندیشند، عنوان کرد: مؤسسات قرآنی اگر چه در این زمینه‌ها بی‌نقش نیستند، اما سپردن تمامی این نقش‌ها به مؤسسات یک مقدار تکلیف مالایطاق است، یعنی توان این کار را ندارند، چرا که این امر باید در مکان‌های خاص و توسط اشخاص مؤثر نهادینه شود تا بتوان نقش و اثر آن را در جامعه دید.



حیدری اظهار کرد: مؤسسات قرآنی صرفاً بخاطر توانایی‌هایی که دارند در محل و مکانی که تأسیس شده‌اند می‌توانند فعالیت کنند، اما اگر ارگان‌هایی که مسئولیت کارهای فرهنگی را به دوش دارند، مؤسسات قرآنی را برجسته کنند که بیشتر از محل و مکان خود شناخته شوند و مردم را تشویق کنند که به مؤسسات رجوع کنند در این صورت قاعدتاً می‌توانیم از مؤسسات انتظار داشته باشیم که نقش واقعی خود را در تبیین اهداف اهل بیت(ع) ایفا کنند.



ارائه مجوز تبلیغات وسیع در حوزه دین به مؤسسات قرآنی



وی با اشاره به نقش عوامل اجرایی مؤسسات در زنده نگه داشتن نهضت عاشورا، افزود: مؤسسات قرآنی اجازه تبلیغات به صورت وسیع را ندارند و در واقع اولیات از مؤسسات قرآنی گرفته شده است و در مقابل توقع بسیار از این مؤسسات می‌رود.



 این مسئول قرآنی خاطرنشان کرد: در این میان حلقه گمشده‌ای وجود دارد که این حلقه گمشده در دست نهادها و ارگان‌های زیربط است که در زمینه فرهنگ‌سازی فعالیت می‌کنند و قاعدتاً اگر این حلقه پیدا شود، آن موقع می‌توان توقع اثرگذاری بیشتر از مؤسسات را داشته باشیم.

captcha