کد خبر: 1324488
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳

ارتقای سلامت معنوی پرستاران، زمینه خدمات رسانی به بیماران را فراهم می‌کند

گروه سلامت: عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: قرار گرفتن در فضاهای معنوی با کاهش تنش‌های شغلی و مشکلات موجب ارتقای سلامت معنوی آنان شده و بسترهای خدمات رسانی به بیماران فراهم می‌شود.


عبدالله ثقفی، عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ضرورت ارتقای روحیات معنوی پرستاران، گفت: ارتقای معنویت در حرفه مقدس پرستاری موجب کاهش تنش‌ها و فشارهای روحی و روانی در محیط شغلی که با دشواری‌ها و شرایط سخت و طاقت‌فرسا مواجه است می‌شود و قرار گرفتن در فضاهای معنوی به کاهش این فشارها و ارتقای سلامت معنوی کمک می‌کند.



وی با اشاره به فضاهای معنوی جبهه‌ها که در دوران جنگ تحمیلی حاکمیت داشت، گفت: تسری فضای معنوی که درآن زمان و مکان به دلیل شرایط خاص و ویژگی‌های شخصیتی رزمندگان ما وجود داشت به جامعه پرستاری امروز که معنویت در آن اندکی کمرنگ‌تر از آن زمان است و مشکلات مادی و ..گریبانگیر شده می‌تواند به ارتقای سلامت معنوی در انان کمک کند.



ثقفی با اشاره به ضرورت ارتقای روحیات معنوی پرستاران، گفت: قرار گرفتن در فضاهای معنوی به کاهش تنش‌های شغلی و مشکلات کمک کرده و موجب ارتقای سلامت معنوی پرستاران می‌شود.



این عضو شورای عالی نظام پرستاری و دبیر کمیته علمی یادواره شهدا و ایثارگران پرستاری با اشاره به اینکه تبلور روحیات معنوی احساس خدمتگزاری را در انسان متجلی می‌کند، افزود: روحیات معنوی که در انسان‌ها تبلور می‌کند در حقیقت انگیزه خدمت و خدمات به همنوع مضاعف می‌شود به طوری‌که پرستاران با تحمل دشواری و به جان خریدن مصائب بسیار در زندگی و محیط شغلی به بیماران خدمت کرده و الگویی از صبر و پایداری می‌شوند.



ثقفی با اشاره به تجربه موفق برگزاری نخستین یادوراه شهدا و ایثارگران پرستاری، گفت: این یادواره ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران، موجبات بهره‌مندی از تجربیات موفق آنان در دوران دفاع مقدس را فراهم کرد به طوری‌که می‌توانیم بر اساس مقالات و سخنرانی‌های ارائه شده و به یادگار مانده ازآن دوران شرایط بحران را مدیریت کرد.



وی با اشاره به اینکه امکان دسترسی همه همکاران به مقالات ارسال شده به این یادواره فراهم می‌شود، افزود: تجربیات و خاطرات پرستاری، تروما و مجروحان جنگی، آلودگی‌های شیمیایی و .. از جمله موضوعاتی است که بر اساس محورهای یادواره مقالات بسیاری ارسال شده و با تدین آنها در قالب کتاب امکان دسترسی علاقمندان به آن فراهم می‌شود.



ثقفی با اشاره به اینکه دستاوردهای این یادواره در ارتقای روحیه پرستاران قابل توجه و ارزشمند است، افزود: با راه‌اندازی دبیرخانه این یادوراه در سازمان نظام پرستاری خاطرات، مقالات و تجربیات در طول سال جمع‌آوری و نسبت به تدوین انها اقدام می‌شود تا در اختیار علاقمندان قرار گیرد.



وی افزود: اگر ما امروز شاهد امنیت، آرامش، زندگی خوب و شکوفایی علوم در دانشگاه ها هستیم، حاصل ایثارگری شهدا و رشادت ایثارگران از جمله پرستاران در دفاع مقدس است که این شرایط مطلوب را برای جامعه فراهم کرده اند.



ثقفی با اشاره به اینکه تا کنون بخشی از کتابهایی که پیرامون جنگ به صورت پراکنده تدوین شده‌اند، افزود: در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد پرستاری، حرکات خوبی آغاز شده است و هم اکنون بسیاری از دانشجویان ما تجربیات پرستاری در هشت سال دفاع مقدس را به عنوان موضوع پایان نامه یا تز دوره دکترای خود انتخاب می‌کنند و توانسته اند در این زمینه مجموعه‌های خوبی را گردآوری کنند.

captcha