به گزارش خبرنگار افتخاری
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم، آیتالله سیدمحمد سعیدی، امام جمعه قم در جلسه ستاد زکات استان قم که در دفتر امام جمعه و با حضور اعضای شورای استان، عبداله جلالی، مدیر کل و تعدادی از مسئولان کمیته امداد استان، زارعی کوشا، فرماندار، ائمه جمعه بخشها و بخشداران قم در دفتر امام جمعه قم برگزار شد با تأکید بر اینکه اصل، اَدای تکالیف الهی است و بقیه امور برای اقامه آنهاست، اظهار کرد: باید آداب دینی انجام وظایف دینی از جمله پرداخت زکات را برای مردم تبیین کنیم.
وی از رشد 300 درصدی زکات در استان قم ابراز رضایت کرد و ضمن سپاسگزاری از دستاندرکاران امر زکات در استان قم، گفت: باید در مناسبتهای مختلفی دینی و ملی از جمله ماههای محرم و صفر سخنرانان مسئله زکات را برای مردم بازگو و در این زمینه اطلاعرسانی کنند.
آیتالله سعیدی با بیان اینکه مسئولان نیز وظایفی دارند، پیشنهاد کرد تا برای مودیان زکات کارت شناسایی صادر شود و برای تشویق آنها تسهیلاتی در اختیارشان قرار بگیرد و به عنوان افراد ممتاز به جامعه معرفی بشوند.
وی در بخش دیگر سخنانش عنوان کرد: پیشرفت و رشد انقلاب اسلامی مدیون شهیدان و رشادتهای جانبازان و رزمندگان و رهبری حکمیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است که با مدیریت الهی و ولایی خود کشتی نظام جمهوری اسلامی ایران را در این دریای پرتلاطم جهان کنونی به زیبایی به پیش میبرند.
سید رضا دهناد، معاون برنامهریزی استاندار قم نیز در این جلسه گفت: استان ظرفیتهای اقتصادی بسیار بالایی دارد و بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی، استان قم به لحاظ میزان رشد منابع مالی در کشور اول است.
وی افزود: منابع مالی ما در بانکها و مؤسسات اعتباری مالی استان حدود 60 هزار میلیارد ریال است که رقم بسیار قابل توجهی است.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی حدود پنج درصد اقتصاد استان را تشکیل میدهد، افزود: علاوهبر استفاده از این بخش باید از سایر منابع اقتصادی استان مانند اتاق بازرگانی و تاجران استان نیز در این زمینه بهره برد.
وی تأکید کرد: اگر مردم موضوع انفاق را جدی بگیرند ما حتی یک فقیر نیز در استان قم نخواهیم داشت و رسانه ها باید در این راستا به مردم اطلاعرسانی کنند.
همچنین عبدالله جلالی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم در این جلسه با بیان اینکه رشد پرداخت زکات در استان قم در هفت ماه نخست امسال نسبت به سال پیش سه برابر شده است، گفت: تا پایان مهرماه امسال مبلغ پنج میلیارد و 442 میلیون ریال در استان قم زکات جمعآوری شده است.
وی افزود: به ترتیب در بخشهای کهک، مرکزی، جعفریه، قنوات، خلجستان و سلفچگان مبالغ دو میلیارد و 869 میلیون ریال، دو میلیارد و 50 میلیون ریال، 313 میلیون ریال، 184 میلیون ریال، 100 میلیون ریال و 25 میلیون و 500 هزار ریال در این زمینه جمعآوری شده است.
جلالی عنوان کرد: این مبالغ صرف نیازهای محرومان استان همچون؛ مسکن، جهیزیه و درمان شده است.
این مقام مسئول اعلام کرد: در شش ماه اول سال جاری مبلغ 10 میلیارد و 500 میلیون ریال نیز به کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم توسط مردم اهدا شده که نسبت به سال گذشته 90 درصد رشد داشته است.
وی گفت: در راستای بحث جمعآوری زکات و سیاستهای تشویقی ظرفیتهایی ایجاد شده که میتواند به آینده زکات کمک شایانی کند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم بیان کرد: مبلغی که امروز به معاونت برنامهریزی برای بررسی میزان استفاده میشود 130 میلیون تومان است که با توجه به دستورالعمل ابلاغی شورای زکات مبلغی که به فقرا از سیاستهای تشویقی داده میشود میتواند دو برابر پروژه ها باشد.
در ادامه حجتالاسلام حسن نورالهی، رئیس اداره زکات استان قم گفت: برای نهادینه کردن امر زکات در جامعه نیازمند اطلاعرسانی در این زمینه به مردم هستیم که در این راستا بخشداران و شوراهای اسلامی بخشها و روستاها میتوانند همکاری و تعامل خوبی با این اداره داشته باشند.
وی افزود: رسانهها به ویژه صدا و سیما برای شناساندن فعالیتهای این اداره نقش بسزا و مهمی را میتوانند ایفا کنند.
نورالهی تشکیل جلسات ماهانه زکات در بخشها، ایجاد تفاهمنامههایی با سازمان تبلیغات اسلامی، جهاد کشاورزی و دانشکده صدا و سیما، دیدار چهره به چهره با نیکوکاران، تشکیل ستاد زکات در روستاها، تهیه شناسنامه زکات برای کشاورزان، آشنایی یک هزار و 800 نفر کشاورزان با مسأله زکات از طریق ارسال پیامک؛ شناسایی عاملان فعال در بخشها و روستاها و تهیه بروشور زکات و توزیع آن بین ائمه جماعات را از جمله برنامه های این ادارهکل برشمرد.
وی افزود: در این زمینه 170 دقیقه برنامه در 10 جلسه در سیمای استانی قم (شبکه نور) و 80 دقیقه برنامه در رادیوی قم داشتهایم.
نورالهی اعلام کرد: تاکنون 32 خانواده از این طریق صاحب مسکن شدهاند.
همچنین حجتالاسلام ماشاءالله ابراهیمی، امام جمعه دستجرد در این جلسه گفت: ترویج فرهنگ زکات و تبیین آن در جامعه نیازمند تبلیغ و اطلاعرسانی است.
علیرضا گلچین، بخشدار کهک نیز گزارشی از فعالیتهای ستاد زکات در این بخش ارائه داد و گفت: کارهای تبلیغی خوبی در این زمینه توسط روحانیون مستقر در کهک انجام شده است.
همچنین علیرضا خزایی، بخشدار مرکزی گفت: این بخش شامل دهستانهای قنوات و قمرود است و ستاد زکات در همه شوراهای اسلامی روستاهای این بخش تشکیل شده است.
در ادامه حسن محبوبی، بخشدار سلفچگان نیز گزارشی از فعالیتهای ستاد زکات در این بخش ارایه داد.
همچنین علیرضا ابوالحسنی، رئیس شورای اسلامی استان قم و عضو شورای اسلامی شهر دستجرد گزارشی از برنامههای شوراهای اسلامی استان ارائه داد.
محمد عرب، مشاور عالی استاندار قم نیز خواستار توجه به زکات مستحبی و سایر بخشهای اقتصادی استان علاوهبر بخش کشاورزی در این زمینه شد.
همچنین ابراهیم حاجی مظفری، مدیرکل بهزیستی استان قم از جذب مبلغ 820 میلیون ریال در سال جاری توسط این ادارهکل در این زمینه خبر داد.
تهیه و ارائه فهرست زکاتدهندگان به معاونت برنامهریزی استانداری قم، گزارش عملکرد اعضای ستاد زکات استان، درخواست از شوراهای اسلامی شهر و روستای استان قم برای نامگذاری یکی از میدانهای شهر یا روستای خود به نام زکات و تهیه بروشور آموزشی زکات از دیگر مصوبات مطرح شده در این ستاد بود.
در پایان این جلسه از حجتالاسلام اصغریان، احمد قاشق تراش و محمد میرزایی سه نفر از مودیان و فعالان بخش زکات تقدیر شد.