کد خبر: 1325670
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۱:۲۳
همتی عنوان کرد:

سنجش فضاسازی معنوی و قرآنی بیمارستان‌ها/ گسترش طرح «شافی» در بیمارستان‌های کشور

گروه سلامت: سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در تلاش برای سنجش فضاسازی معنوی و قرآنی بیمارستان‌ها هستیم، از بررسی میزان آشنایی پرسنل بیمارستان‌ها با مفاهیم معنوی خبر داد.


حسین همتی، سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مشخص شدن نفرات اصلی کمیته قرآن‌پژوهی و طب، بیان کرد: پس از تشکیل نخستین جلسه این کمیته چندین کارگروه زیرمجموعه آن تشکیل خواهد شد تا مباحث مربوط به کنگره‌های ملی و بین‌المللی قرآن‌پژوهی و طب، نشریات علمی و پژوهشی و منطقه بندی دانشگاه‌ها را در دستور کار خود خواهد قرار بدهند.



آماده سازی پرونده قرآنی بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و درمانی



وی همچنین با اشاره به آماده سازی پرونده قرآنی بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و درمانی و رابطان آن‌‌ها به همراه آیین نامه تجهیز و سامان دهی فعالیت‌های قرآنی در مراکز درمانی و بهداشتی کشور، خاطرنشان کرد: در آیین نامه طرح پرونده قرآنی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی قید شده که باید فعالیت‌های قرآنی و دینی در بیمارستان‌ها و زیرمجموعه مدیر آن مجموعه صورت بگیرد.



بررسی حقوق بیمار در پرونده قرآنی بیمارستان‌ها



سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بدین منظور برای فعالیت‌های این حوزه هر بیمارستان دارای پرونده‌ای است که مشخص‌ می‌کند چه اقداماتی در این مجموعه صورت گرفته است و بخشی از این مقوله نیز با مباحثی همچون حقوق بیمار در ارتباط است.



فضا و امکانات بیمارستان‌ها برای ارتقای سلامت معنوی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد



همتی تصریح کرد: برخی مسائل نیز مربوط به حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است که آیا اصلا فضا و امکانات سخت افزاری برای ارتقای سلامت معنوی در آن بیمارستان وجود دارد یا خیر و برای تحقق آن نیاز است چه تجهیزاتی در اختیار بیمارستان قرار بگیرد.



بررسی میزان آشنایی پرسنل بیمارستان‌ها با مفاهیم معنوی



سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه در تلاش برای سنجش فضاسازی معنوی و قرآنی بیمارستان‌ها هستیم، اضافه کرد: از دیگر برنامه‌های مجموعه بررسی میزان آشنایی پرسنل بیمارستان‌ها با مفاهیم معنوی و برپایی فعالیت‌های به منظور ارتقای آن است.



ایجاد رابطان قرآنی در بیمارستان‌ها



وی با تاکید بر اینکه برای تحقق این برنامه نیازمند ایجاد رابطان قرآنی هستیم، اظهار کرد: برای این مراکز نیازمند نیروی هستیم که فضا را به خوبی شناسایی، کمبودها و پیشنهادات خود را برای تجهیز بیمارستان‌ها اعلام و پاسخگوی مراکز قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی مربوطه باشد.



تجهیز و سامان دهی فعالیت‌های قرآنی مراکز بهداشتی و درمانی کشور



سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در برنامه ریزی عملیاتی مجموعه موضوع تجهیز و سامان‌دهی فعالیت‌های قرآنی مراکز بهداشتی و درمانی کشور مورد تاکید قرار گرفته است، عنوان کرد: هم اکنون نیز برخی فعالیت‌های فرهنگی از جمله «طرح شافی» در بیمارستان‌ها آغاز شده است.



گسترش طرح شافی در بیمارستان‌های کشور



وی با تاکید بر اینکه طرح شافی در چندین بیمارستان کشور به صورت پایلوت آغاز شده و درصدد گسترش آن هستیم، تصریح کرد: در این طرح در کنار تخت‌های بیماران گوشی‌ و امکاناتی وجود دارد که چندین برنامه مختلف از جمله رادیو قرآن، معارف و برنامه‌های بهداشتی و معنوی در دسترس بیمار قرار می‌گیرد.



آماده‌سازی نرم افزار یا استند معنوی برای بیماران



همتی تاکید کرد: از سوی دیگر در تلاشیم تا نرم افزار یا استند معنوی برای بیماران آماده کنیم تا بیمار اطلاعات لازم در خصو غسل، وضو، نجسی و پاکی و... در دوران بیماری را بدون سردرگمی به دست آورد.



عرضه شماره چهارم نشریه سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت در این هفته



سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شماره چهارم نشریه سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت شماره نیز آماده و در طی این هفته عرضه خواهد شد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اهتمام مرکز، پژوهش بر روی آموزه‌های قرآنی در باب سلامت است، مدتی‌ست مجلات سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت و همچنین مجله قرآن و طب در حال چاپ و عرضه است.



راه‌اندازی سامانه جامع آمار و اطلاعات دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور



وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی سامانه جامع آمار و اطلاعات دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور(فرابر)، عنوان کرد: کارشناسان قرآنی دانشگاه‌ها باید با ورود به سامانه یاد شده اطلاعات و فرم‌های مربوط به فعالیت مراکز قرآن و عترت را تکمیل کنند.



انتهای آذرماه آخرین مهلت تکمیل فرم‌های سامانه فرابر



همتی با تاکید بر اینکه آخرین مهلت تکمیل اطلاعات 9 ماه ابتدایی فعالیت مراکز قرآن و عترت پایان آذرماه است و عدم دریافت اطلاعات از طریق سامانه به منزله عدم فعالیت‌ قرآنی دانشگاه‌ محسوب می‌شود، اظهار کرد: رتبه بندی قرآنی و تخصیص بودجه برای دانشگاه‌ها پس از این تنها از طریق گزارش ارائه شده از سوی این سیستم صورت می‌گیرد.



ارائه لیست متخصصان قرآن‌پژوهی و طب و نشریات علمی - پژوهشی قرآنی



وی با بیان اینکه در سامانه 20 فرم آماری برای مراکز قرآن و عترت در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: کارشناسان و مدیران قرآنی دانشگاه‌ها باید در این سامانه اطلاعاتی از قبیل: لیست متخصصان قرآن‌پژوهی و طب، فعالیت‌های قرآنی مجموعه همچون کارگاه‌های آموزشی، امکانات سخت افرازی مراکز، اقدامات صورت گرفته برای حوزه روش تحقیق قرآن‌پژوهی و طب و در صورت عدم اجرا دلایل اجرا نشدن آن، نشریات علمی و پژوهشی قرآنی، کانون‌های قرآنی دانشجویی، اساتید و کارکنان و... را باید تکمیل کنند تا رتبه بندی دانشگاه‌ها و مجموعه‌های فعال‌تر تا انتهای 9 ماه ابتدای سال جاری مشخص شود.

captcha