حجت الاسلام عبدالرحیم ملک واحد نیساری، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی عنوان کرد: فلسفه عزاداری امام حسین(ع) برابر آنچه از آموزههای دینی و از نقل قولهای اهل بیت عصمت و طهارت شنیدهایم، همانا زنده نگه داشتن واقعه عاشورا و ذکر مصیبت اهل بیت(ع) و نیز زنده نگه داشتن خاطره شهدای واقعه کربلا است.
وی تاکید کرد: عزاداری به این خاطر است که نسل جوان همواره به یاد داشته باشد که در راه حفظ اسلام چه خونهایی ریخته شده و چه زحماتی متحمل شده است و چه دستانی قطع شده و چه سرهایی به روی نیزه رفته است بنابراین مسلمانان باید با تاسی از اهل بیت(ع) به ویژه امام حسین(ع) و یاران باوفایش بتوانند در حفظ اسلام و پیروی از دستورات و آیین خدایی اسلام، تلاش وافر داشته باشند چون زنده نگه داشتن عاشورا، احیای تعالیم عالیه اسلامی است.
وی در ادامه با بیان مظلومیت امام حسین(ع) در صحنه کربلا افزود: اینکه حضرت سیدالشهدا(ع) در واقعه عظیم عاشورا مظلوم بود بحث مسلمی است اما نه اینکه امام(ع) قبول ظلم کرد بلکه در حق امام حسین(ع) ظلم شد و جایگاه جلی امام معصوم را فردی شرابخوار که به صورت علنی به مصیبت خدا مشغول می شد اشغال کرد و جانشین بر حق امام علی(ع) و امام حسن(ع) را از مسند امامت کنار زد.
حجت الاسلام نیساری اظهارکرد: این عمل نوعی ظلم در حق مردمی بود که باید از این امام پیروی کرده و دستورات دین مبین اسلام را از زبان مبارک آن حضرت میشنیدند بنابراین اینکه در جامعه گمان شود امام حسین(ع) قبول ظلم کرده است، برداشت درستی از واقعه کربلا نیست چون هیچ زمانی امام حسین(ع) و یارانش زیر بار ذلت نرفتند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی تصریح کرد: امام حسین(ع) از زمانی که از مدینه به سمت مکه و از مکه به سمت کربلا حرکت کرد و در منزلگاههای متعددی صحبت کرد، هر گونه ذلت و خاری را از اهل بیت(ع) خود نفی کرد و از سوی دیگر حضرت سیدالشهدا(ع) با بیعت نکردن با یزید نخواست که زیر بار ذلت برود بلکه مرگ با عزت را بر آن ترجیح داد.
وی افزود: حضرت اباعبدالله حسین(ع) شعار هیهات منا الذله را سر داد و فرمود ما اهل بیت(ع) از ذلت به دور هستیم و همواره اقتدار و عزت خود را حفظ میکنیم و در جای دیگر فرمود، کشته شدن در راه خدا بهتر از داخل شدن در آتش است، ما به طور حتم اهل نجات و بهشت هستیم و مسیر خود را مسیر سعادت میدانیم.
حجت الاسلام نیساری ادامه داد: حضرت سیدالشهدا(ع) فرمود من کشته شدن در راه خداوند را جز خوشبختی و سعادت چیزی نمی دانم چون زندگی و همنشینی با ظالمان، چیزی جز ننگ و عار نیست همانطور که پس از واقعه عاشورا وقتی اسرای کربلا در مجلس ابن زیاد وارد شدند حضرت زینب فرمود آنچه در کربلا اتفاق افتاد جز نیکی و زیبایی نبود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی تصریح کرد: بعد ذلتناپذیری امام حسین(ع) در واقعه کربلا آن اندازه پررنگ است که بدانیم علاوه بر اینکه اهل بیت(ع) زیر بار ظلم نرفتند، بلکه شجاعانه جنگیدند و کشته و اسیر و زخمی شدند اما اجازه نداند که اسلام ناب محمدی خدشه دار شود.