کد خبر: 1330118
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۰
صفر قربان‌پور بیان کرد:

توجه به بازبینی و بازخورد روش‌های آموزشی در توانمندسازی مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: توانمندسازی در تمام زمینه‌ها، یک اصل عقلایی است و مدیران و مربیان مؤسسات قرآنی نیز برای ایجاد این توانمندی در آموزش و جذب مخاطب نیاز به بازبینی در روش‌های آموزشی خود دارند.

صفر قربان‌پور، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با معیار لازم جهت صدور مجوز فعالیت مؤسسه قرآنی، گفت: علاوه بر اینکه فرد درخواست کنند باید اهل قرآن و آشنا به فنون قرآن باشد، توجه به اخلاق و منش قرآنی وی نیز ضرورت دارد، یعنی مدیر و آموزش‌دهنده مبانی قرآن، قطعاً باید آموزش دیده مبانی قرآنی و عامل به قرآن باشد.
وی درادامه بیان کرد: توجه به تعامل فرد درخواست‌کننده مجوز با مخاطب و کسانی که هم عرض وی مشغول به فعالیت در حوزه قرآنی هستند نیز ضروری است، زیرا وی باید توجه داشته باشد که نه اولین و نه آخرین کسی است که در این حوزه گام برمی‌دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی با اشاره به اینکه بازبینی و توانمند‌سازی در همه رشته‌ها یک اصل عقلایی است، تصریح کرد: در حال حاضر افراد اعم از کسانی که دارای مؤسسه هستند و یا نیستند و فن قرآنی اعم از کار تربیتی و قرائتی و ... را می‌دانند، نیازمند به توانمندسازی هستند و برای ایجاد این توانمندی، بازبینی و توجه به بازخورد روش‌ها ضروری است.
توجه به بازخوانی روش‌های سنتی آموزش قرآن
وی در ادامه با تأکید بر بازبینی در روش‌های آموزشی، افزود: مربیان به بازبینی در برنامه‌های کاری و صاحبان مؤسسات نیازمند بازبینی در روش‌ها هستند، زیرا ممکن است، یک روش دارای بازخورد مناسبی از سوی مخاطب نباشد در نتیجه لازمه این امر بازبینی در روش‌های آموزشی و جایگزینی روش‌های مناسب است.
قربان‌پور تصریح کرد: توجه به بازبینی صحیح در روش‌های آموزشی چه به‌صورت میدانی و چه به‌صورت علمی و باز‌خوانی روش‌های آموزشی قدیمی و سنتی، لازمه و ضرورت بازبینی روش‌های آموزشی است.
وی در ادامه تصریح کرد: دلیل بازخوانی روش‌های آموزشی قدیمی این است که نمی‌توان گفت تمامی این روش‌ها قدیمی و ناکارآمد است، زیرا ممکن است در یک روش آموزشی قدیمی، اصول روش محفوظ بماند، اما فروعش قابل تجدید نظر و تغییر باشد.
ارتقای توانمندی مدیران قرآنی با برگزاری مستمر کارگاه‌های آموزشی
قربان‌پور افزود: برگزاری کارگاه‌ آموزشی از سوی متولیان امور قرآنی و به‌روزرسانی روش‌های مدیریتی، استفاده مدیران از تجربیات یکدیگر و ابزارهای جدید آموزشی از راهکارهایی است که می‌تواند به افزایش توان مدیریتی مدیران منجر شود.
وی با اشاره به نقش منابع آموزشی در امر آموزش قرآن گفت: هم منابع و هم اسلوبی که در تدریس این منابع استفاده می‌شود، بسیار مهم و قابل توجه است، زیرا ممکن است منابع خوب و مناسب باشند، اما روشی که در تدریس استفاده می‌شود، جذب‌کننده مخاطب نباشد.
قربان‌پور افزود: در جامعه پیشرفته امروز و با توجه به تأثیرگذار بودن نوع رنگ، صفحه‌بندی، نحوه بیان جملات و عبارات و ... در ماندگاری فراگیر در کلاس، ضروری است تا بازبینی چندجانبه‌ای در منابع آموزشی صورت گیرد.
وی در ادامه با مهم ارزیابی کردن نقش مربی در کنار سایر امکانات آموزشی، اظهار کرد: اساسی‌ترین نقش برعهده مربی است، زیرا ممکن است تمام ابزار آموزشی مهیا باشد، اما مربی نتواند از این ابزار استفاده کند و مفاهیم را به مخاطب القاء کند.
قربان‌پور در پایان خاطرنشان کرد: اشباع نشدن قرآن‌آموزان در کلاس، تهاجم فرهنگی و ابزارهایی که این گروه در حوزه جذب جامعه استفاده می‌کنند از دلایل گریز قرآن‌آموزان از ادامه آموزش بیشتر است.

captcha