به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در خصوص نحوه حفظ معنویت عمره پس از پایان سفر به تبیین دستآوردهایی پرداخت که قبل از اعزام به عمره به عنوان هدف از برگزاری عمره مطرح میشود و گفت: توجه به خدا، خداخواهی و خداجویی یکی از اهداف رفتن به عمره است.
وی ادامه داد: با رفتن به عمره، عمرهگزار مورد رحمت خدا قرار میگیرد، خداوند بهشت را به حاجی و عمرهگزار هدیه میدهد، هر کس طالب خیر دنیا و آخرت است باید به عمره و حج برود، در عمره دعا مستجاب میشود و خداوند خواسته حاجی را برآورده میکند و بیش از 15 مورد خیر در قرآن در خصوص عمره و حج بیان شده است که هم منافع دنیا را در پی دارد و هم منافع آخرت را.
حجتالاسلام قاضیعسکر تصریح کرد: این مسائل قبل از رفتن به عمره و حج مطرح است و در روایت آمده است که پس از عمره و حج اگر کسی میخواهد بداند زیارتش مقبول بوده یا خیر باید ببیند آیا تحول روحی و اخلاقی در وی ایجاد شده است؟ اگر پس از اعمال، همان فردی بود که قبل از اعمال بوده، پس حج و عمره فرد مورد قبول خدا قرار نگرفته است.
بعد از عمره و حج، اعمالمان را بررسی کنیم
وی ادامه داد: همه مطالب ذکر شده برکاتی است که خدا برای ما مقرر کرده است و ما باید بعد از حج بررسی کنیم که به کدام یک از اهداف حج دست یافتهایم، مثلاً اگر دور کعبه طواف کردهایم در بازگشت نیز خدا را محور کارهای خود قرار داده و محبت غیر را از دل بیرون کردهایم؟
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر اینکه سفر حج و عمره باید این تأثیر را داشته باشد که عدهای را در برابر شیطانی که قسم یاد کرده انسان را فریب دهد بیمه کند، گفت: برای حفظ دستآوردهای حج باید همانطور که حج و عمره را برای خدا انجام دادهایم، این اخلاص را در تمام سطوح زندگی و رفتار خود نشان دهیم باید تلاش کرد همه کارها با نیت خالص و فقط برای خدا باشد.
خدا همه جا شاهد و ناظر ماست
وی یکی دیگر از مسائلی که حجاج باید به آن توجه کنند را ناظر و شاهد دانستن خدا بر تمام زندگیشان دانست و اظهار کرد: اگر میخواهید آثار عمره و حج حفظ شود باید احساس کنید خدا همه جا شاهد اعمال شماست و فردای قیامت باید پاسخگوی رفتار خود باشید.
شبههها فتنه هستند از آنها پرهیز کنیم
توجه به آینده و نفروختن آخرت به دنیا، توجه به قرآن، محاسبه اعمال قبل از اینکه دیگران اعمال ما را محاسبه کنند، پرهیز از مال حرام، پرهیز از شبهات چرا که شبههها فتنه هستند، آشنا شدن با زندگی بزرگان و صلحا و تبعیت از آنها، شناخت دوست و دشمن، دانشافزایی، پرهیز از طمع ورزی، یکی کردن گفتار و عمل، شکر پروردگار، راستگویی و ... از دیگر مواردی بود که حجتالاسلام قاضیعسکر رعایت آنها را موجب تداوم معنویت عمره و حج برشمرد.
وی شرایط جامعه بشری را خطرناک تفسیر کرد و گفت: اکنون حتی در خانههای خودمان نیز امنیت اخلاقی نداریم و شیطان همه جا ابزارش را برای فریب پهن کرده است و ایمان لازم است تا در این شرایط خود را حفظ کنیم.
حجتالاسلام قاضیعسکر تشکیل یک تشکل دینی از عمرهگزاران را یکی از برنامههای بعثه مقام معظم رهبری برشمرد و گفت: در سال جاری حدود 800 هزار نفر به عمره و حدود یک میلیون و 500 هزار نفر به عتبات عالیات مشرف میشوند و اگر ما بتوانیم شبکه اجتماعی قوی از این زائران به وجود بیاوریم، میتوانیم بیشتر تأثیرگذار باشیم.