ناصر باکیده، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برگزاری جشنوارههایی چون فیلم «عمار» اقدامی در جهت استکبارستیزی است، اظهار کرد: جشنوارههایی چون «عمار» رویدادهایی است که شاخصه اصلی آنها، انقلابی بودن آنهاست. نکته دیگر اینکه این خصیصه ارزشی به واسطه مردمی بودن این رویداد حاصل شده، زیرا نامی که هم برای آن انتخاب شده، جشنواره مردمی «عمار» است.
وی افزود: برای پرداختن به مفهومی چون استکبارستیزی حتما لازم نیست فیلمی علیه آمریکا بسازیم، بلکه میتوان با توجه به اصول عدالت طلبی، مبارزهای موثر با استکبار داشت. جدا از این موضوع باید این مهم را هم مد نظر داشت، هرانسانی در خود یک استکبار که همان نفس عماره است، دارد، پس هر کسی باید برای مبارزه با استکبار، ابتدا باید این مبارزه را از خود شروع کند.
این کارگردان در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری جشنوارهای تحت عنوان استکبار ستیزی میتواند، اهرمی در جهت اشاعه این مفهوم باشد؟ گفت: اینکه بخواهیم درباره واژههای چون استکبار ستیزی خیلی رو و مستقیم عمل کنیم به هیچ وجه پسندیده نیست، بلکه باید همچون جشنواره عمار نگاهی کارشناسانه به موضوع داشت تا بتوان به معنای واقعی مبلغ پیام مورد نظر بود. در این صورت است که قادریم به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم.
حمایت دولت از فیلم انقلابی، عاملی در جهت تشویق بخش خصوصی
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه چگونه بخش خصوصی را میتوان در اینگونه مضامین دخیل کرد؟ توضیح داد: مسلما بخش خصوصی به تنهایی قادر نخواهد بود در موضوعات انقلابی ورود پیدا کند، چون به لحاظ مالی توانایی چنین کاری ندارد، بنابراین با سیستمهای حمایتی که دولت برای این دسته کارها در نظر میگیرد میشود بخش خصوصی را هم علاقمند به کار در این حوزه کرد.
باکیده در پایان خاطرنشان کرد: سیاستهای بینالمللی انقلاب بر مبنای مبارزه با استکبار بنا شده است، بنابراین مسلم بدانید اگر سینمای ما در جهت مبارزه با استکبار قدم بردارد در حقیقت پشتیبان سیاست خارجی ما بوده است. برای رسیدن به این خواسته نیز لازم است که نیروهای متعهد را وارد سینما کرد تا دغدغه چنین آثاری در هنر هفتم به وجود آید.