کد خبر: 1334446
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۵
حجت‌الاسلام طاووسیان مطرح کرد:

اعمال قوانین جدید مدیریتی برای ارتقای سطح علمی مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مسئول دارالقرآن سازمان زندان‌های کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر ضرورت اعمال قوانین جدید مدیریتی در نظام مؤسسات قرآنی، خواستار شد تا با اجرای آیین‌نامه جدید مدیریتی، سطح علمی ـ تخصصی مؤسسات ارتقاء یابد.


حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم طاووسیان، محقق و پژوهشگر قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با نحوه مدیریت مؤسسات قرآنی اظهار کرد: مدیریت، روشی است که مدیران یک مجموعه به ویژه مؤسسات قرآنی در قبال اداره و هماهنگی سلسله‌ای از فعالیت‌هایی که وجود دارد، اتخاذ می‌‌کنند؛ به‌طورکلی برای قرارگیری مدیریت مطلوب در نظام مؤسسات، نیازمند فرد توانا در حوزه رهبری عوامل اجرایی هستیم.



ضرورت سازماندهی برنامه‌های مؤسسات قرآنی



وی به آگاه بودن مدیران مؤسسات قرآنی نسبت به علوم قرآن و عترت(ع) اشاره و تصریح کرد: مدیریت یک مؤسسه قرآنی باید توسط یک فرد آگاه به مباحث قرآنی، تصمیم‌گیری و در نهایت سازماندهی تمامی برنامه‌ها در دستور کار قرار گیرد.



این مدرس قرآن افزود: مدیر یک مؤسسه باید توان اعمال برنامه‌ریزی و بهره‌برداری از امکانات حداقلی را داشته باشد؛ ناگفته نماند لازم است تا در کنار فعالیت‌های خودجوش، از سوی دستگاه‌های متولی جریان‌های قرآنی کشور حمایت شوند.



لزوم آشنایی مدیران مؤسسات با ارزش‌های مدیریتی



وی در رابطه با اهم وظایف مدیران مؤسسات قرآنی ـ مردمی اظهار کرد: مدیران مؤسسات قرآنی باید در ابتدا دارای ارزش‌های مدیریتی همچون اعتماد به نفس، توانایی، اطلاعات عمومی بالا، تصمیم‌گیری و قوه ارزشیابی باشند.



حجت‌الاسلام طاووسیان تأکید کرد: مدیران مؤسسات باید نسبت به آماده‌سازی بستر مناسب برای پرورش قرآن‌آموزان، فراهم کردن وسائل کمک آموزشی، مهیا کردن مکان و فضای آموزشی مطلوب و جذب کمک‌های مردمی آگاهی لازم را داشته باشند.



مسئول دارالقرآن سازمان زندان‌های کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با نحوه ارتقای سطح دانش مدیران مؤسسات قرآنی، عنوان کرد: شیوه مدیریتی در هر مجموعه به ویژه مؤسساتی که در زمینه قرآن فعالیت دارند باید طوری انتخاب شود که آیین‌نامه‌های مدیریت به‌طور سالانه ارتقاء یابد.



برگزاری دوره‌های بازآموزی ویژه مدیران به‌صورت فصلی



وی اضافه کرد: به‌ طورکلی دوره‌های بازآموزی می‌تواند یکی از عوامل کارساز برای اعمال قوانین مدیریتی جدید باشد؛ بنابراین متولیان قرآنی کشور به صورت فصلی به برگزاری این دور از برنامه‌ها همگام با دانش روز بپردازند.



حجت‌الاسلام طاووسیان در رابطه با نظام مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: اگر نظام هیئت مدیره‌ای در شاکله مؤسسات محقق شود، خرد جمعی صورت می‌گیرد که منجر به تکامل و پیشرفت‌های مدیریت علمی خواهد شد.



مسئول دارالقرآن سازمان زندان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان خاطرنشان کرد: مدیر یک مؤسسه قرآنی ـ مردمی با سازماندهی برنامه‌ها به نظم و ترتیب عوامل اجرایی به‌خصوص در حیطه آموزش و پرورش قرآن‌آموزان دست می‌یابد که این مهم موجب ارائه آموزش مؤثر، ماندگاری فراگیران، ادامه روند آموزش از سوی مخاطبان و ... می‌شود.

captcha