کد خبر: 1336776
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۳
گنجی:

قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی نیازمند بازنگری است

گروه اجتماعی: مدیرکل ارشاد چهارمحال و بختیاری تدوین منشور توسعه قرآنی را از افتخارات شورای انقلاب فرهنگی دانست و بر لزوم بازنگری و به روز شدن قوانین این شورا تأکید کرد.


حسین گنجی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با گرامیداشت سالروز تشکیل این نهاد مقدس، اظهارکرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان حضرت امام خمینی(ره) در سال 63 و با هدف گسترش نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه و تقویت انقلاب فرهنگی و اعتلای فرهنگ عمومی و تزکیه محیط‌های علمی و فرهنگی در نظام اسلامی تشکیل شد.



وی نظام اسلامی را ثمره انقلاب فرهنگی دانست و اظهار کرد: اگر چه اکنون نظام اسلامی فعالیت ها و اقدامات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی دارد اما این انقلاب بر اساس فرهنگ ناب اسلامی پایه ریزی شده است و از آن به عنوان یک انقلاب فرهنگی در جهان یاد می شود.



وی انقلاب اسلامی ایران را متکی بر ارزش ها و فرهنگ اسلامی دانست و تصریح کرد: حاکمیت فرهنگ غنی و اصیل اسلامی، ایرانی در جامعه استعدادها و ظرفیت های ملت ایران را تجلی و شکوفایی بخشیده و در برابر دشمنان محکم و استوار قرار داده است.



گنجی صدور فرمان تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی امام خمینی(ره) را نشان از اندیشه تابناک و آینده نگر ایشان دانست و گفت: امام خمینی(ره) در اندیشه آینده نگر خود دستور به تاسیس و تشکیل نهادهای فرهنگی متعددی دادند که شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز برگ زرینی به جامانده از نهادهای فرهنگی در کشور  است.



وی مهندسی فرهنگی و تدوین سیاست ها و اولویت های فرهنگی نظام در راستای مقابله با تهاجمات و گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه را از مهم ترین وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی برشمرد.





شورای انقلاب فرهنگی مأمنی برای پیگیری معضلات فرهنگی کشور است



 گنجی با بیان اینکه افزود: شورای انقلاب فرهنگی با توجه به ظرفیت و پتانسیل مطلوب در تمام حوزه ها به یقین از سنگرهای فرهنگی و اسلامی در جامعه محافظت خواهد کرد و مشکلات و معضلات فرهنگی را به خوبی رصد و پیگیری خواهد کرد.



وی رویکرد و برنامه های شورای عالی انقلاب فرهنگی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در شورا رویکردها، تشکیلات کلی، تدوین آئین نامه ها و قوانین فرهنگی و تلاش برای حاکم سازی و نهادینه کردن فرهنگ اسلامی در جامعه موفقیت آمیز و مورد قبول است.



گنجی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به اقدامات و فعالیت های این شورا دلبسته است، تلاش برای فرهنگ سازی در جامعه، حل مشکلات و معضلات فرهنگی و بررسی دقیق مهندسی فرهنگی را از ضروریات امروز این شورا محسوب می شود.



وی تدوین سند فرهنگی کشور را یکی از اقدامات مطلوب این شورا عنوان کرد و گفت: تدوین و تهیه این سند فرهنگی در سال های اخیر در دستور کار شورا قرار گرفت که یکی از  خروجی های بسیار خوب آن تشکیل جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان ها است که منشا خیرات و اثرات فراوان در استان ها شده است.



تدوین منشور توسعه قرآنی از افتخارات شورای انقلاب فرهنگی است



گنجی تدوین منشور توسعه قرآنی کشور را یکی دیگر از افتخارات این شورا برشمرد و به تشریح جزئیات این منشور پرداخت و گفت: این منشور قرآنی  با سه رویکرد مهم آموزش عمومی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی در کشور و آموزش تخصصی به دانشجویان و مراکز علمی نوشته و تنظیم شده است و  نقش بسزایی در توسعه فعالیت های قرآنی دارد.



گنجی با تاکید بر لزوم و به روز شدن قوانین اشاره کرد و گفت: بازنگری در آئین نامه ها، مصوبات و مقررات و کارآمد کردن آنها براساس نیاز و ظرفیت فعلی فرهنگی جامعه و کشور از ضروریت ها و اولویت های این شورا به حساب می آید.



وی بر تدوین سند مهندسی فرهنگی کشور به دور از افراط و تفریط ها تاکید و تصریح کرد: تهیه و تدوین سند مهندسی فرهنگی کشور در راستای فرهنگ سازی و رسیدگی به اولویت های اصلی و مهم فرهنگی کشور به دور از افراط و تفریط ها یکی از وظابف مهم کنوی این شورا است.



وی همچنین تاسیس معاونت قرآن و عترت، راه اندازی اتحادیه تشکل های قرآنی، تاسیس دارالقرآن کریم در زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی و تهیه سند تحول آموزش و پرورش و سیستم آموزشی کشور راراز مهم ترین فعالیت ها و افتخارات این شورا عنوان کرد.

captcha