حسین نبیلو، دبیر شورای زکات کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: زکات از ارکان دین اسلام و یک فریضه دینی است و در قرآن کریم اهمیت زکات همپای اهمیت نماز مطرح شده است و در همین راستا برنامهریزی برای احیای این فریضه الهی در کشور امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
وی افزود: با توجه به نظر علما و آموزههای دینی که فرمودهاند که پرداخت زکات مال انسان را پاک و روح او را تزکیه میکند شناساندن اثرات زکات برای اقشار مختلف مردم راهی است که این شورا را برای جذب بهتر مشارکت مردم یاری میکند در همین راستا سعی شده است از مبلغان برای این امر استفاده شود بهطوری که ۸۰۰ طلبه در سطح کشور برای کمک به جمعآوری زکات این شورا را کمک میکنند.
دبیر شورای زکات کشور با بیان اینکه زکات از مصادیق بارز خیر است خاطر نشان کرد: مبلغان باید برکات پرداخت این آموزه و واجب دینی را برای مردم بیان و آنان را در جهت نحوه پرداخت زکات کمک کنند و شبهات موجود در این معقوله را برطرف کنند.
وی با اشاره به اینکه سالانه اقدامات مختلفی در راستای تبلیغ و ترویج فرهنگ زکات در سطح کشور انجام میشود، اظهار داشت: برگزاری همایشهای استانی و شهرستانی، ارتباط تبلیغی چهره به چهره نیروهای موظف زکات در سراسر کشور، برگزاری جلسات مختلف با مودیان زکات و حضور مبلغین از جمله اقداماتی بوده که توسط شورای زکات کشور اجرایی شده است.
نبیلو با اشاره به اینکه ندادن زکات مالکیت انسان به اموالش را در معرض خطر قرار میدهد، خواستار نهادینه شدن فرهنگ پرداخت زکات در جامعه شد و ادامه داد: اگر اغنیا زکات بپردازند فقر از جامعه بر چیده میشود.
وی تاکید کرد: زکات باید در امور محرومان و هم در راه عامالمنفعه هزینه شود و انجام این مهم دینی مال انسان را پربرکت و مطهر میکند، تطهیر به معنای واقعی زمانی است که زکات پرداخت شود.
دبیر شورای زکات کشور خاطر نشان کرد: فلسفه زکات برای محرومان و تامین نیازهای آنان است و تا زمانی که فقیر هست زکات باید در امور آنان مصرف شود.
نبیلو بر اهتمام بیشتر در تبلیغ زکات تاکید کرد و گفت: باید به جائی برسیم که زکات پاسخگوی نیاز فقرا باشد و اگر فرهنگ جمعآوری و هزینه زکات به درستی انجام شود، بهطور قطع مردم مشارکت بیشتری خواهند داشت ضمن اینکه موارد و مصارف زکات احکام خاصی داشته و برای عمل به این واجب الهی شناخت آن موارد، مصارف و احکام واجب است.