کد خبر: 1337140
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۱
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

دولت زمینه افزایش درآمدهای مالیاتی را فراهم کند

گروه اقتصاد: با توجه به این‌که بحث بودجه، موضوعی قانونی و ساختاری است، دولت باید در زمینه تحقق مالیات‌ها تلاش کند و زمینه افزایش درآمدهای مالیاتی را به منظور توسعه اقتصادی کشور فراهم کند.

علی‌محمد احمدی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به بیان نکاتی درباره لایحه بودجه سال 93 پرداخت و گفت: لایحه بودجه سال 93 نسبت به بودجه 92، یک لایحه اقتصادی است بدین معنی که بودجه 92، 150 هزار میلیارد تومان بود ولی بودجه امسال 195 هزار میلیارد تومان است.

پیش‌بینی افزایش منابع درآمدی توسط دولت

وی افزود: نگاه دولت در بودجه‌ای که برای سال آینده، تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است، نگاه اقتصادی است. پیش بینی دولت این است که با گشایشی که در مذاکرات هسته‌ای با گروه 1+5، و رفع تحریم‌های بین‌المللی حاصل شده است، دولت می‌تواند منابع درآمدی بیشتری را داشته باشد.

احمدی خاطرنشان کرد: در این لایحه بودجه، برای نفت، قیمت صد دلار در هر بشکه، با سقف فروش یک میلیون و سیصد هزار بشکه نفت و میعانات گازی در نظر گرفته شده است. برای دلار، نرخ 2650 تومان پیش‌بینی شده است. نظر دولت بر این است که  شاهد افزایش درآمدها از محل فروش نفت خواهیم بود.

نگاه مثبت دولت به فضای کسب‌وکار

 عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در بحث مالیات‌ها هم شاهد افزایش حدود 8 هزار میلیارد تومان درآمد هستیم. نگاه دولت، این است که چون شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که دچار رکود تورمی هستیم، دولت از افزایش هزینه‌های تملک دارایی و توجه ویژه به بحث‌های عمرانی در کشور برای حل این مشکلات استفاده کند.

احمدی تصریح کرد: در این لایحه، دولت نگاه مثبتی به فضای کسب وکار دارد و امیدوار است که این شرایط ایجاد شود که هم از منابع نفتی و هم از بعد مالیات‌ها، درآمد داشته باشد. پیش بینی که‌ دولت دارد این است که در متغیرهای اصلی، همانند رشد، اشتغال، تورم، نقدینگی و بخش صادرات و واردات شاهد بهبود وضعیت باشیم.

پیش‌بینی مهار نقدینگی در بودجه 93

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی که در رابطه با نرخ رشد می‌شود، این است که تا آخر سال به منفی هشت دهم درصد و در سال 93 به مثبت 3 درصد، برسد. موضوع نقدینگی و مهار آن نیز در این لایحه، پیش‌بینی شده است و بنا بر این است که تورم به 25 درصد کاهش و بیکاری، یک یا دو درصد کاهش پیدا کند.

وی افزود: با این شرایط، بودجه‌ای که دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است، تقریبا می‌توان آن‌را یک بودجه انبساطی دانست. طی مراحلی که این لایحه در صحن علنی مجلس، در کمیسیون‌های تخصصی و در کمیسیون تلفیق و با ماده واحده‌ها و تبصره‌هایی که خواهد داشت، احتمال دارد که بودجه در منابع و مصارف تغیر پیدا کند، اما هنوز دیدگاه نمایندگان در این رابطه مشخص نیست.

کسری بودجه، گمانه‌زنی است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، درباره گمانه‌زنی‌هایی که درباره کسری بودجه 50 هزار میلیارد تومانی درلایحه بودجه سال 93 وجود دارد، عنوان کرد : این 50 هزار میلیارد تومان کسری که برخی مطرح می‌کنند، مربوط به بحث درآمدی است. به هر حال دولت، این لایحه را تقدیم مجلس کرده و برخی منابع درآمدی و هزینه‌ها را پیش بینی کرده است. باید منتظر باشیم و ببینیم که مجلس چه نقطه‌نظری در این رابطه دارد.

 احمدی تصریح کرد: این کسری 50 هزارمیلیارد تومانی که برخی مطرح می‌کنند، گمانه‌زنی درباره توانایی دولت برای افزایش منابع درآمدی است که مثلاً مالیات‌ها، ظرفیت افزایش بیشتر از این را ندارند، یا در مورد هزینه‌ها، نظرات دیگری وجود دارد. البته ممکن است نظر کسانی که معتقدند این بودجه دارای کسری است، صحت داشته باشد. باید دید که با بررسی‌هایی که در مجلس صورت می‌گیرد، چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی ادامه داد: ازسوی دیگر، چون پیش‌بینی دولت، این است که بهبودی در فضای اقتصادی کشور ایجاد کند، تصمیم دارد در بخش خارجی، از محل عوارض گمرکی که بر واردات و نقل و انتقالات اتخاذ خواهد کرد، می‌تواند در سال آینده درامد بیشتری کسب کند. آن‌هایی که از کسری بودجه سخن می‌گویند اعتقادشان بر این است که تأمین این موارد تا حدودی با مشکل مواجه است.

دولت زمینه افزایش درآمدهای مالیاتی را فراهم کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، به بیان نکات بیشتری درباره  درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی شده در لایحه بودجه 93 پرداخت و خاطرنشان کرد: اعتقاد دولت براین است که که نه با افزایش نرخ مالیات‌ها، بلکه با شناسایی پایه‌های جدید و پوشش دادن افرادی که گریز مالیاتی دارند یا تاکنون مالیات پرداخت نکرده‌اند بتواند7 تا 8 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته باشد.

احمدی در پایان اظهار کرد: پیشنهاد بنده این است که با توجه به این‌که بحث بودجه، موضوعی قانونی و ساختاری است، دولت  در زمینه تحقق مالیات‌ها و این بحثی که خود دولت پیشنهاد کرده‌است که می‌تواند هم پایه‌های مالیاتی جدید را شناسایی کند و هم افراد تحت پوشش را گسترش بدهد، تلاش کند و زمینه افزایش درآمدهای مالیاتی را فراهم کند تا برای توسعه اقتصادی کشور به‌کار گرفته شود. 

captcha