کد خبر: 1337332
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷
پیوندی خواستار شد؛

ضرورت توجه به جنبه‌های پیشگیری و درمانی سلامت معنوی

گروه سلامت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به جنبه‌های پیشگیری و درمانی توجه به سلامت معنوی تصریح کرد که تا کنون به این ابعاد پرداخته نشده است.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، علی اصغر پیوندی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی صبح امروز 20 آذرماه نخستین همایش معنوی با اشاره به ضرورت تدوین و تعریف جایگاه سلامت معنوی در نظام سلامت گفت: سازمان بهداشت جهانی سلامت معنوی را به عنوان چهارمین بعد سلامت در کنار ابعاد جسمی، روحی و روانی و اجتماعی عنوان و به این ترتیب سلامت معنوی در شکل ظاهری آن جایگاهی ویژه در سلامت انسان یافت.



پیوندی با اشاره به اینکه سلامت معنوی در آموزه‌های دینی جایگاهی خاص دارد بیان کرد: اگر چه کشورهای اروپایی و... جنبه‌های معنوی را در ابعاد اجتماعی و فردی در نظر می‌گیرند اما مفهوم آنان با دیدگاه دینی و اسلامی ما متفاوت است به طوری که نتوانستند راهکارهای اساسی و نقش اساسی سلامت معنوی در سلامت دست یابند.



وی با اشاره به اینکه سلامت معنوی و تعریف آن دشوار است ابراز امیدواری کرد که با برگزاری چنین همایشی این معنا توسعه یافته با تنها تلقی ما از سلامت معنوی محدود به دعا و نیایش و تسکین دردها و امید بخشی نباشد.



وی با اشاره به جنبه‌های پیشگیری و درمانی توجه به سلامت معنوی گفت: به این ابعاد پرداخته نشده اگر چه در سند چشم انداز جمهوری اسلامی پیش بینی شده که رفاه اجتماعی، امنیت قضایی و ... ارتقاء یابد و این وظیفه‌ای همگانی برای ارکان نظام به ویژه در حوزه سلامت ایجاد می‌کند.



پیوندی با اشاره به ضرورت توجه نهادهایی چون آموزش و پرورش و آموزش عالی و صدا و سیما برای ارتقای سلامت معنوی گفت: اساس نظام ما بر آموزه‌های دینی است و سلامت معنوی نیز دارای خاستگاه‌ دینی است و دانشگاه شهید بهشتی آمادگی دارد پیشگام و پیشرو در اجرای راهکارهای ارتقاء سلامت معنوی در جامعه باشد.

captcha