کد خبر: 1339712
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۲
سید ضیاء هاشمی:

رشد کمی و کیفی در سینما با کاهش 30 درصدی بودجه میسر نیست

گروه هنر: یک تهیه کننده سینما گفت: با توجه به دیجیتالی شدن سینما، کمبودهای سخت افزاری و دیگر ضعف های ساختاری نمی توان انتظار رشد کمی و کیفی را با کاهش بودجه سینما انتظار داشت.


سیدضیاء هاشمی، تهیه کننده سینما در خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سینما با سیاست گذاری های کارشناسانه و اصولی است که رشد پیدا خواهد کرد، گفت: از نگاه من کاهش و افزایش بودجه سینما در شرایطی که سازمان سینمایی بدون برنامه باشد هیچگونه تاثیری ندارد، بنابراین در ابتدا باید بررسی کنیم که سازمان سینمایی دارای برنامه یا سیاست منسجمی در سینما هست یا خیر.



وی افزود: با توجه به توضیح فوق اگر در نظر بگیریم که این تصمیم در سایه یک سیاست منسجم و کارشناسی شده انجام شده، طبیعتا اقدامی خوب صورت گرفته است، زیرا جلوی بودجه هایی که صرف کارهای بی ارزش می شود، گرفته خواهد شد، البته به این موضوع به طریق دیگر هم می توان نگریست به این معنا که با توجه مشکلاتی که در بحث زیر ساخت های سینما وجود دارد این کاهش بودجه سبب محدودیت های بیشتر در سینما می شود.



این تهیه کننده در پاسخ به این سوال که امروزه سینما به سوی دیجیتالی شدن در حرکت است و این کاهش بودجه سبب ورود نامناسب به دنیای دیجیتال می شود؟ گفت: به نکته خوبی اشاره کردید، سینما دیگر تنها چند سالن نمایش و نگاتیو نیست، بلکه زمانه به سمت دیجیتالی شدن پیش می رود. در این راستا سینما نیز باید با پشتوانه کامل از سخت افزار گرفته تا نرم افزار به این حوزه ورود کند، پس اگر نتوان در این حوزه با امکانات لازم وارد شد، مسلم بدانید نتیجه به دست آمده به هیچ وجه مطلوب نخواهد بود. با این توضیح کاهش بودجه سینما را نمی توان آنچنان همسو با دیجیتال کردن سینما همراه دانست.



مسئولان به زیر ساخت‌های سینما توجه کنند



این تهیه کننده سینما به مسئولان سینمایی توصیه کرد: آنچه من از تجربه سالها کار در سینما به دست آورده ام این است که سینما با هر بودجه ای که برایش در نظر گرفته می شود باید به زیر ساخت های خود بیش از هر عرصه ای توجه کند، بنابراین با این توضیح باید بگویم مسئولان سینمایی باید تمرکزشان روی مسائل سخت افزاری سینما باشد تا در سایه این توجه کلیت سینما به نتیجه دلخواه دست پیدا کند.



هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: راههایی وجود دارد تا بتوان بودجه سینما را افزایش داد آن نیز این است که مسئولان سینمایی ارتباطی مناسبی با نمایندگان مجلس برقرار کنند تا نمایندگان بهتر درک کنند که نیازهای فرهنگی که سینما بخش مهمی از آن است جز نیازهای اساسی هر جامعه ای است.



وی در پایان خاطرنشان کرد: معاونت سینمایی بدین جهت به سازمان سینمایی تبدیل شد که بودجه ای بشتری به سینما تعلق بگیرد تا اینکه ما خودخواسته آن را کاهش دهیم. در این میان اگر خواهان جلوگیری از اسراف هستیم باید جلوی این معضل گرفته شود نه اینکه بودجه هنر هفتم کاهش پیدا کند.

captcha