به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حسین مهرپور، رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در همایش بزرگداشت 20 سال فعالیت یونسکو در حوزه اخلاق زیستی با اشاره به برخی خلأهای موجود در چند حوزه زیستی گفت: در حوزه باروری مصنوعی هنوز نتوانستهایم گرههای فقهی را مرتفع کنیم که لازم است آثار حقوقی چون، نسب، محرمیت و ... از نظر فقهی و قانونی مشخص شود.
مهرپور با اشاره به برخی آیات قرآن در سورههای لقمان، نحل و ... گفت: خداوند همه چیز را در تسخیر انسان قرار داده تا بتواند بر همه چیز مسلط شود و به طوری که هر آنچه در زمانهای مختلف ناممکن و معجزه تلقی میشد بر انسان مکشوف میشود.
ضرورت همراه شدن اخلاق با پیشرفتهای بشری
مهرپور با اشاره به ضرورت همراه شدن اخلاق با پیشرفتهای بشری گفت: خوب و بد از طریق شهود و نیروی باطنی که همان نفس لوامه، مطمئنه و ... است بر انسان مکشوف میشود و لازمه است چنین نیروی در انسان برانگیخته شود.
وی با اشاره به لزوم تذکر در حوزههای علوم زیستی و تجربی گفت: اگر چه تذکرات اخلاقی در حوزه علوم زیستی و تجربی مهم است اما معلمان اخلاق و مدرسان حقوق نیز از این امر مبرا نیستند به طوری که رسالت آنها نیز براساس چارچوبهای دینی و اسلامی باید مورد تذکر قرار گیرد.
بنابراین گزارش همایش بزرگداشت 20 سال فعالیت یونسکو از صبح امروز 24 آذرماه پس از مراسم افتتاحیه با برگزاری سه پنل با عناوین یونسکو اهداف زیستی، وضعیت اخلاقی زیستی در ایران و دستاوردهای و اقدامات نتیجه بخش ایران در حوزه اخلاق زیستی ادامه دارد.
گفتنی است سقط درمانی، اهدا جنین و مرگ مغزی دستاوردها و اقدامات نتیجه بخش ایران در حوزه اخلاق زیستی است که محمد مهدی آخوندی رئیس پژوهشگاه ابن سینا و کتایون نجفی زاده به ایراد سخنرانی با این موضوعات پرداختند.
لازم به ذکر است در مراسم اختتامیه ضرورت آموزش و ترویج اخلاق زیستی در برنامه آموزش تبیین میشود و جلسه پرسش و پاسخ با حضور اساتید برگزار و گواهینامه معتبر به شرکت کنندگان مشمول باز آموزی اعطاء میشود.
عرضه نگرش ایرانی ــ اسلامی حوزه اخلاق زیستی در عرصههای بینالمللی