ابراهیم اصغری، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کاهش بودجه سینما اظهار کرد: در ابتدا این بحث باید بگویم که با توجه به کمبودهای بودجهای که دولت پیش رو دارد تا حدی مشخص بود که از بودجه کارهای فرهنگی از جمله سینما کاسته میشود، در این میان نکته حائز اهمیت اینجاست که این کاهشها معمولا تنها در حوزه فرهنگ انجام میشود، بدین معنا که فرهنگ و هنر یک نیاز ثانویه است که باید همیشه در حاشیه به آن توجه شود!
وی افزود: این نوع نگاه غلط به فرهنگ تنها به یک دولت خاص مربوط نمیشود، بلکه متأسفانه تمامی دولتهایی که تا به امروز روی کار آمدهاند چنین روشی را پیش گرفتهاند، درصورتیکه توجه به فرهنگ یک سرمایهگذاری سراسر سود است که سبب میشود در آینده منافع بسیاری جذب کشور شود. نکته دیگر اینکه در این بحران اقتصادی و تحریمها سرمایهگذاری به روی فرهنگ بیش از گذشته احساس میشود، چون همه سودآوری آن صد در صد است و هم اینکه در ایجاد روحیه و انگیزه برای جامعه نقشی مهم ایفا میکند.
این تهیهکننده در ادامه مطلب فوق گفت: سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ وقتی بیش از پیش اهمیت پیدا میکند که بدانیم بسیاری از معضلات جامعه ما نشئت گرفته از کمبودهای فرهنگی است. این گفته نیز تنها ادعای من نیست، بلکه کارشناسان جامعهشناسی و مردمشناسی در مطالعات خود این مهم را به طور جدی مورد تاکید قرار دادهاند، اما متاسفانه در کشور ما هنوز این مسئله به خوبی درک نشده است.
وی با بیان اینکه این کاهش بودجه در راستای اهداف سازمان سینمایی نیست، گفت: اصولا معاونت به این دلیل به سازمان سینمایی تبدیل شد که برای آن یک بودجه مجزا تعریف شود تا به شکلی مستقل بتواند کارهایش را پیش برد، اما این کاهش بودجه نشان میدهد که قرار است سازمان تنها یک اسم باشد و در حقیقت آن چیزی که وجود دارد همان معاونت گذشته است.
اصغری با توجه به اینکه مقام معظم رهبری بارها به روی فرهنگ تاکید جدی داشتهاند، گفت: بیتوجهی مسئولان به فرهنگ به ویژه سینما در شرایطی است که مقام معظم رهبری بارها به روی مسائل فرهنگ به خصوص سینما تاکید داشتهاند، حتی در دیداری که حضرت آقا چند روز پیش با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتند به روی این مهم تاکید زیادی داشتند که دولتمردان تمرکز خود را بر مسائل فرهنگی متمرکز کنند.
کم شدن بودجه ربطی به اهمیت دادن به بخش خصوصی ندارد
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش بودجه سینما در راستای کم شدن فعالیتهای دولت در عرصه تولید فیلم نیست؟ بیان کرد: به نظرم این توجیه به هیچ وجه نمیتواند درست باشد، چون اگر دولت در کم کردن نقش تولید در تولید است، نباید آن را با کم کردن بودجه سینما معنا کرد، بلکه میتوانست بودجه مورد نظر را در بخشهای دیگر سینما که نیاز بسیاری هم به حمایت دارند، صرف کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر دولت بخواهد حضور خود را در تولید به کلی فراموش کند، مسلم بدانید دیگر فیلمهای ارزشی و انقلابی در سینما تولید نخواهند شد، زیرا بخش خصوصی به دلیل دغدغه بازگشت سرمایه هیچگاه راضی نمیشود که دست به تولید چنین کارهایی بزند. با این توضیح برای ترویج فرهنگ انقلاب همیشه دولت باید در زمینه تولید حضور داشته باشد تا این فیلمها غریب واقع نشود.