حجتالاسلام محمد اصغری، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در رابطه با موضوع وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران مدیران جامعه از دو مرکز حوزه و دانشگاه به جامعه ورود مییابند و در این راستا امام خمینی(ره) فرمود اگر حوزه و دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح میشود.
وی اظهار کرد: متأسفانه دشمنان نظام و انقلاب در سطح وسیعی خواستار ایجاد تفرقه بین مسلمانان شدهاند و در این راستا تفرقه بین عامه مردم شکننده است اما بین جامعه علمی ضرر و زیانش بیشتر است برای همین باید در رابطه با اتحاد بین حوزه و دانشگاه اهتمام بیشتری کرده و این دو مرکز را به یکدیگر نزدیک سازیم چون اگر مدیران با هم باشند وحدت و یکدلی آنها به کل جامعه تسری یافته و اختلافات برچیده میشود.
وی ادامه داد: پس اتحاد بین حوزه و دانشگاه بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین با توجه به اینکه آیتالله شهید مفتح هم استاد دانشگاه و هم استاد حوزوی بود برای همین سالگرد شهادت ایشان بهعنوان وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.
شاخصههای ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه
حجتالاسلام اصغری با اشاره به شاخصههای ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه افزود: با توجه به اینکه هیچ کدام از نهادهای حوزه و دانشگاه جزو عامه مردم نبوده بلکه عالم هستند، برای همین از راه عقلی و علمی میتوان برای ایجاد وحدت بین این دو استفاده کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان ارومیه تأکید کرد: برای مثال باید به این مسئله مهم توجه کنیم که از ایجاد اختلاف چه سود و ضرری در جامعه حاصل میشود، نباید اجازه دهیم که دشمنان با مسائل پیش پا افتاده بین حوزه و دانشگاه تفرقه ایجاد کنند.
وی در خصوص موانع و مشکلات بر سر راه وحدت و ارتباط بین حوزه و دانشگاه اظهار کرد: در حال حاضر تلاش دشمن در این است که اجازه ندهد اقشار مختلف مردم با یکدیگر اتحاد داشته باشند بهویژه میان قشر تحصیل کرده حوزوی و دانشگاهی تلاش میکند که تفرقه و اختلاف ایجاد کند؛ بنابراین این دو نهاد باید هوشیار باشند تا بتوانند یکدیگر را تحمل کنند؛ چرا که هم حوزه و هم دانشگاه از نقاط ضعف و قوتهایی برخوردار هستند.
حجتالاسلام اصغری ابراز کرد: طبق فرمایش دین مبین اسلام باید ضعفهای حوزه و دانشگاه توسط یکدیگر پوشیده شود چون اگر این دو نهاد در پشت سر یکدیگر بدگویی کنند ضعفها رفع نشده و به قوت خود باقی میمانند.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر وحدت بین حوزه و دانشگاه محقق شده است، گفت: هماکنون حوزه پشتیبان دانشگاه و دانشگاه نیز پشتیبان حوزه است چون در مقایسه با زمان پیش از انقلاب این دو نهاد بسیار به یکدیگر نزدیک شدهاند؛ بنابراین دو وظیفه پیش رویمان وجود دارد یکی اینکه وحدت ایجاد کرده و روز به روز به آن اضافه کنیم چون در روایتهای اسلامی آمده است که دو روز مسلمان، نباید همانند هم باشد بلکه باید امروزش بهتر از دیروز باشد.