کد خبر: 1343260
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۴

آشنایی با معاون جدید قرآنی وزارت ارشاد/ ایده‌پرداز «طرح ملی تلاوت»

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون جدید قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سمت‌هایی همچون مسئول ستاد کانون‌های مساجد کشور، مسئول سازمان تبلیغات اسلامی تهران و همچنین تدوین طرح‌هایی همچون طرح ملی تلاوت و ... را در کارنامه خود دارد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، روز شنبه، 23 آذرماه طی حکمی از سوی علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه منصوب شد.



آنچه در ذیل می‌آید بخشی از سوابق اجرایی حجت‌الاسلام حشمتی است که برای نخستین بار پس از انتصاب وی به این سمت، در رسانه‌ها منتشر می‌شود:



حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی، متولد مشهد است و دوره دبیرستان را در این شهر گذراند. سپس در دانشگاه شیراز و در رشته آمار ادامه تحصیل داد و از سال 1355 تا سال 1360 در شهر شیراز سکنی گزید که در علاوه بر همراهی در پیروزی انقلاب اسلامی، در جریان انقلاب فرهنگی نیز حضور یافت.



در سن 23 سالگی، در سال 1360به همراه دو تن از فارغ‌التحصیلان دانشگاه شیراز، به عضویت شورای مرکزی جهاد سازندگی استان فارس درآمد و در آن مقطع به سازماندهی امور تشکیلاتی پرداخت. وی در کنار تحصیل در شیراز، دروس حوزوی را نیز ادامه داد و از بزرگانی همچون شهید آیت‌الله دستغیب کسب فیض کرد و در سال 1361 به قم آمد و تا سال 1367 دروس پایه و سطح و دروس خارج را طی کرد.



انجام امور فرهنگی در کردستان



در سال 1367 به تهران منتقل شد و مسئولیت سازمان تبلیغات اسلامی تهران برعهده گرفت. وی از سال‌های 1361 تا 1367 ارتباط خویش را با جبهه‌های دفاع مقدس نیز حفظ کرد و در منطقه کردستان، مسئولیت امور فرهنگی به وی واگذار شد. در سال 1367 مسئول ستاد پشتیبانی جنگ سازمان تبلیغات اسلامی شد که وظیفه اعزام مبلغان و روحانیون را به مناطق جنگی برعهده داشت.



حجت‌الاسلام حشمتی بعد از اتمام جنگ تحمیلی در سال 1368، مسئول امور استان‌های سازمان تبلیغات اسلامی شد و بعد از آن  مسئولیت اداره کل اعزام مبلغ به خارج از کشور در سازمان تبلیغات اسلامی به او واگذار شد و پس از آن معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی را تا سال 1376 برعهده گرفت.



از سال 1376 به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل شد و در آن حوزه مشاور وزیر این وزارت‌خانه شد و پس از آن متصدی سمت‌هایی مانند عضو هیئت مدیره سازمان چاپ و انتشارات و ریاست ستاد کانون‌های مساجد کشور را به مدت 8 سال بود.



طراحی نمایشگاه قرآن



در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر انجام فعالیت‌های فرهنگی، طراحی و آماده‌سازی نمایشگاه بین‌المللی قرآن در دوره مدیریت احمد مسجد جامعی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را انجام داد که حاصل این زحمات در نهایت، راه‌اندازی این نمایشگاه قرآنی را به همراه داشت.



در آن زمان نمایشگاه قرآن بخشی را به عنوان کمیته خادمان قرآن کریم داشت که مجموعا 10 سال مسئولیت این کمیته را داشت که 8 سال مسئولیت مستقیم و دوسال عضو این کمیته بود. این کمیته مسئولیت شناسایی افرادی را داشت که خدمات چشمگیری در عرصه قرآنی انجام داده بودند که با حضور ئیس جمهور از آنها تجلیل به عمل می‌آید. در سال آخر مسئولیت خود در سال 1381، برحسب نظر کارشنایان به عنوان خادم‌القرآن انتخاب شدم.



از جمله دغدغه‌های وی در حوزه مدیریت خود، ارتباط هرچه بیشتر مردم با قرآن به خصوص در فضای مساجد بود که در این راستا طرح ملی تلاوت را برنامه‌ریزی کرد و این حرکت با مساعدت رئیس جمهور و زیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت آغاز شد تا در مساجدی که حتی از نظر قرآن کریم هم تجهیز نبودند، با هدیه قرآن به تعداد کافی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی این طرح آغاز شد.



طرح ملی تلاوت در سه فاز تدوین شده است که دو فاز آن به صورت ملی اجرا شد و به صورت نمونه فاز دوم و سوم آن که مربوط به تفسیر و تدبر است، در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) واقع در شهرک غرب اجرا شد که از 20 سال قبل امامت آنجا رابرعهده دارد. این طرح در بسیاری از مراکز فرهنگی به عنوان پیوست طرح ملی تلاوت معرفی شده است که قابلیت اجرایی شدن در سطح ملی را دارد. وی همچنین مقالات و تالیفاتی در زمینه قرآن، عترت، نماز و مسجد دارد.

captcha