حسین اخواناقدم، معاونت آفرینش و اجرای فرهنگسرای قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در رابطه با تعامل فرهنگسراها به ویژه فرهنگسرای قرآن با مؤسسات قرآنی، گفت: برای رسیدن به پاسخ این سؤال، نیاز است تا از معاونان و مدیران فرهنگی آغاز کرد، تا دید نگاه این گروه به فرهنگسرای قرآن و نقش فرهنگسرای قرآن در ساماندهی امور قرآنی شهر به چه صورت است.
وی در ادامه بیان کرد: افراد صاحبنظر در این زمینه و برنامهریزان سند راهبردی فرهنگسرای قرآن که چندسالی نیز این مرکز را اداره کردهاند، میتوانند نقش فرهنگسرای قرآن در حوزه شهر قرآنی و تهران قرآنی را در این فضا ترسیم کنند.
اخواناقدم در رابطه با نقش فرهنگسرای قرآن در جامعه، تصریح کرد: فرهنگسراهای قرآن نقش تعیینکننده از جهت طرح و برنامه و انسجامبخشی به فضای قرآنی شهر را برعهده دارند. این فرهنگسراها میتوانند حلقه وصلی برای فعالیتهای کلان قرآنی در شهر تهران و شهرهای دارای این مراکز باشند.
مؤسسات، متولی امور قرآن محلات تهران قرار گیرند
وی با اشاره به وجود بیش از 374 سرای محله در شهر تهران، افزود: اگر در هر محله یک مؤسسه قرآنی شهر تهران، متولی قرآن آن محله قرار گیرد و این مؤسسات محلهها به یک مؤسسه و دارالقرآن مرکزی در هر منطقه شهری تهران و این دارالقرآنهای مرکزی شهر تهران به سیستم برنامهریزی کلان شهر تهران که عبارت است؛ از مدیریت فرهنگسرای قرآن، وصل شوند؛ بعد متوجه خواهیم شد شاخه و برگی که اینگونه ایجاد و از یک آبشخور تغذیه میشود، چه فضای متناسب و متوازنی را در شهر تهران پدید میآورد.
رفع مشکل مکانی مؤسسات قرآنی با همکاری فرهنگسراها
معاونت فرهنگسرای قرآن افزود: اگر چنانچه تعهدات شهری نسبت به پاسخگویی به بحثهای مکانی، امکاناتی و بودجهای خانههای قرآن و بعد دارالقرآنها تأمین شود، تأمین مکان مؤسسات قرآنی از سوی فرهنگسرای قرآن میتواند به اجرا درآید.
وی در رابطه با مشکل مکانی مؤسسات قرآنی، تصریح کرد: اگر ابزار و مکانهای لازم که برای این موضوع در نظر گرفته شده در اختیار فرهنگسرای قرآن قرار گیرد و از این طریق مؤسسات فعال با همکاری سازمان دارالقرآن و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی شود، این مشکل در کوتاهمدت و میانمدت حل شده و بدنه کارشناسی قرآن در حوزه شهری شکل میگیرد.
ضرورت شناسایی مؤسسات قرآنی فعال در سطح تهران
اخواناقدم اظهار کرد: در رابطه با این موضوع ضروری است، شناسایی مؤسسات قرآنی فعال و تشخیص موارد مربوط به امور اجرایی مؤسسات قرآنی از طریق معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری و حوزه سازمان فرهنگ و هنری شهرداری بر عهده فرهنگسرای قرآن قرار داده شود و این امکانات نیز از سوی این فرهنگسرا به مؤسسات قرآنی داده شود.
وی تصریح کرد: فرهنگسرای قرآن این توانمندی و آمادگی لازم را برای نقش آفرینی در حوزه ایجاد این حلقه وصل و ایجاد تشکل منسجم در این زمینه دارد.
معاونت فرهنگسرای قرآن در پایان خاطرنشان کرد: برای رسیدن به مطالب فوق نیاز است تا در ابتدا مشخص شود که فرهنگسرای قرآن برای این همکاری خود نیاز به چه امکاناتی دارد و اینکه آیا این فرهنگسرا با این توانمندی بودجه و امکانات، میتواند نقش قرآنی خود را همگام با مؤسسات قرآنی در جامعه ایفا کند؟