کد خبر: 1343596
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۲
حجت‌الاسلام خانبابایی:

ایجاد فاصله بین حوزه و دانشگاه، تعالی جامعه را دچار خدشه می‌کند

گروه اجتماعی: مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه گفت: چنانچه بین حوزه و دانشگاه فاصله ایجاد شود، در رسیدن به اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی یعنی رشد و تعالی معنوی جامعه دچار مشکل می‌شویم.


حجت‌الاسلام محمد خانبابایی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، گفت: آیت‌الله مفتح پیونددهنده دو قشر حوزوی و دانشگاهی بود و در این راستا شهید مطهری و مفتح دو چهره حوزوی بودند که پیش از انقلاب اسلامی در محیط‌ های علمی و دانشگاهی حضور داشته و موجب ایجاد ثمرات برای نظام و انقلاب شده‌اند.



وی افزود: در حقیقت هر زمان حوزه و دانشگاه در کنار هم و بسان یک پرنده برای نظام همراه باشند، این نظام با پیشرفت و شکوفایی همراه می‌شود اما اگر یکی از آن‌ها آسیب ببیند یا فاصله گیرند در رسیدن به اهداف عالیه نظام که همان تعالی و رشد معنوی مردم است دچار مشکل می‌شویم.



راهکارهای وحدت‌بخشی بین حوزه و دانشگاه



وی با اشاره به راهکارهای وحدت‌بخشی بین حوزه و دانشگاه ابراز کرد: منظور از وحدت این نیست که حوزویان در دانشگاه مشغول شوند یا دانشگاهیان در حوزه مشغول شوند بلکه وحدت یعنی آن‌ها نباید فاصله بین خود احساس کنند چون دو نهاد علمی هستند که در جامعه مشغول تحصیل هستند و باید هر کس وظیفه خود را به بهترین شکل انجام داده و از هم فاصله نگیرند و در مقابل یکدیگر نیز جبهه‌گیری نکنند تا به اهداف خود برسند.



حجت‌الاسلام خانبابایی عنوان کرد: یکی از چالش‌هایی که دشمنان نظام سعی در القای آن در جامعه برای ایجاد فاصله بین وحدت حوزه و دانشگاه دارند این است که سعی می‌کنند قشر حوزوی را فردی متحجر و مخالف پیشرفت و قشر دانشگاهی را نیز دین‌گریز معرفی کنند.



مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه گفت: بنابراین با برگزاری نشست‌های مشترک بین حوزه و دانشگاه و بررسی مشکلات پیش رو در وحدت‌بخشی این دو نهاد علمی می‌توان فاصله‌ها را از بین برد و اذهان را نسبت به این مسئله تغییر داد.



ارتباط اساتید دانشگاهی با حوزه، تبلیغات سوء دشمن را از بین می‌برد



وی تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر اساتید با علوم حوزوی و حوزویان نیز به مباحث دانشگاهی ورود یافته‌اند پس ارتباط اساتید دانشگاهی با حوزه، تبلیغات سوء دشمن را روز به روز از بین می‌برد.



وی با بیان موانع و مشکلات پیش‌رو در وحدت حوزه و دانشگاه گفت: در این راستا حوزویان باید سعی کنند از مزایای محیط‌های علمی دانشگاه مثل آشنایی با علوم روز و نیازهای ضروری جامعه و روش‌های که در دانشگاه استفاده می‌شود، استفاده کنند و برعکس دانشگاهیان نیز می‌توانند از مزایای حوزه با توجه به دقت، تعمق و تأملی که حوزویان دارند استفاده کرده و آن را به بدنه دانشگاه سرایت دهند.



حجت‌الاسلام خانبابایی عنوان کرد: بنابراین اگر دانشجویان مباحث علمی را در دانشگاه آموخته و به شور و مشورت در این خصوص بپردازند و در این راستا دانشجو تحصیل را به خاطر خود درس بخواند، موجب آگاهی‌بخشی خود و در نتیجه رشد و شکوفایی جامعه می‌شوند



مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه در خصوص وضعیت وحدت میان حوزه و دانشگاه گفت: خوشبختانه هر سال شاهد رشد و ارتباط روزافزون بین این دو نهاد علمی هستیم و خوشبختانه زمینه‌ای که بین این دو ایجاد شده فاصله‌ها را از میان برداشته است.

captcha