کد خبر: 1345066
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۴

معرفی جلد سوم «نبردهای پیروز» در مهر 192

گروه ادب: خاطرات سردار قاسم سلیمانی از شکست حصر آبادان و آزادسازی بستان که در جلد سوم مجموعه پانزده جلدی «نبردهای پیروز» به چاپ رسیده است، در صد و نود و دومین شماره از نشریه مهر معرفی شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، صد و نود و دومین شماره از نشریه تخصصی کتاب انتشارات سوره مهر با یادداشتی درباره نقش خانواده در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با عنوان «در پس آینه طوطی صفتم داشته‌اند» به قلم حیدر ایمنی منتشر شد که در آن نگارنده تلاش می‌کند ترویج فرهنگ مطالعه را در گرو مسئولیت اجتماعی اعلام کند.



در بخش معرفی کتاب این نشریه، به معرفی جلد سوم مجموعه پانزده جلدی «نبردهای پیروز» پرداخته شده است که خاطرات سردار قاسم سلیمانی از شکست حصر آبادان و آزادسازی بستان را روایت می‌کند. نقش لشکر 41 ثارالله به فرماندهی سردار قاسم سلیمانی در شکست حصر آبادان و آزادسازی بستان در سومین جلد از مجموعه 15 جلدی تاریخ‌نامه دفاع مقدس استان کرمان به تصویر کشیده می‌شود.



کتاب «نبردهای پیروز» حاصل مصاحبه عباس میرزایی، نویسنده کتاب با بیش از 110 نفر از رزمندگان شرکت کننده در عملیات ثامن‌الائمه(ع) و نزدیک به 140 مصاحبه با رزمندگان حاضر در عملیات طریق‌القدس است. فرماندهی لشکر 41 ثارالله در این نبردها را سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس برعهده داشته و به همین دلیل بخشی از روایت این کتاب مربوط به خاطراتی است که از زبان وی بیان شده‌.



این کتاب بخشی از تاریخ شفاهی دفاع مقدس به شمار می‌آید و نویسنده برای مستند کردن روایت این کتاب، تنها به انجام مصاحبه‌های حضوری با افراد بسنده نکرده و به منابع تاریخی تکمیل کننده همچون نوارهای ضبط‌ شده از بیسیم عملیات در زمان جنگ، کتاب‌های از پیش منتشر‌ شده و مصاحبه‌های صدا و سیمای مرکز استان کرمان با رزمندگان در زمان جنگ نیز رجوع کرده‌ است.



در بخش دیگری از این نشریه درباره جایگاه خانواده برای تبلیغ کتاب و کتابخوانی با پرفسور حسین باهر،  جامعه‌شناس و بنیان‌گذار علم رفتارشناسی در ایران و همچنین درباره رویکرد فرهنگ‌ قصه‌خوانی در تبلیغ کودکان به کتابخوانی با فرانک امیری، پژوهشگر حوزه کودک گفت‌وگو شده است.



همچنین در گزارشی مفصل، کتابخوانی برای گروه سنی خردسال تا نوجوان مورد بررسی قرار گرفته است که در بخش‌هایی از آن آمده: « برای نوزاد و نوپای خود آواز و شعر با صدای بلند بخوانید. شعرها و آواز‌ها را درست بخوانید. شنیدن ترانه‌های کودکانه گوش کودک شما را برای یادگیری زبان آماده‌تر می‌سازد.

برای چند دقیقه با صدای بلند، داستانی را برای نوزاد خود بخوانید. نوزادان از شنیدن صدای والدین خود لذت می‌برند، حتی اگر معنای واژگان را نفهمند. نوپایان می‌توانند مدت طولانی‌تری به قصه یا داستان گوش فرا دهند. تا آنجا که نوزاد یا نوپا توجه نشان می‌دهد به خواندن ادامه دهید. وقتی کتاب را جلوی نوزاد یا نوپا می‌گیرید، با انگشت نشانه تصویر را به آنها نشان دهید و آنها را به دیدن تصویر‌ها هدایت کنید. کتاب را در برابر او نگاه دارید و شکل‌های هر صفحه را با انگشت به او نشان دهید و نام آن را با صدای بلند بازگو کنید. به مرور زمان که کودک شما زبان باز می‌کند، از او بخواهید که به آن شکل‌ها اشاره و نام آنها را بازگو کند.»

در صفحه نقد و بررسی کتاب این شماره، سروده‌های جدید سینا علی‌محمدی(صحن علنی) توسط آرش شفاعی مورد نقد قرار گرفته که گفت‌وگویی با علی‌محمدی نیز ترتیب داده شده است.

captcha