به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، در مقدمه کتاب آمده است: مقاصد شریعت اسلامی جایگاهی بس مهم در اندیشه دینی دارد و به همین دلیل به عنوان علم پایه برای علوم فقهی محسوب میشود.
در ادامه این کتاب عنوان شده: پیرامون مقاصد شریعت اسلامی آراء و نظریات علمی فراوانی بیان شده است تا جاییکه دانشجوی الهیات برای درک رشته خود گریزی از تحصیل مقاصد الشریعه ندارد.
نویسنده در این کتاب قرائت آزاد لائیکها از دین را مورد هجوم قرار داده و آن را اشتباه محض میداند و میگوید: تعریف درست از مقاصد الشریعه عبارت است از اوامر و نواهی الهی متعلق به سلوکیات و رفتار عملی انسان در حیات خود و آن در برابر اعتقادی است اوامر و نواهی در آن جنبه ایمانی و تعبدی دارد و با قلب قابل تصدیق است بنابراین قانون اسلامی برای تحقق هدفی که به حیات انسان توجه دارد وضع می شود و مقاصد الشریعه در اسلام غایتی است که به خاطر آن، این قوانین وضع شده است.
یادآوری میشود، عبدالمجید نجار؛ نویسنده این کتاب از مؤسسان حزب اسلامی النهضه در تونس و متولد 1945میلادی بوده و دارای دکترای الهیات و فلسفه از دانشگاه الازهر مصر در سال 1981 است.
وی در حال حاضر و پس از انقلاب بیداری اسلامی از سوی مردم مسلمان تونس به عنوان نماینده مجلس برگزیده شد مسئولیتهای مهم دیگری همچون معاون ریاست اتحادیه علمای جهان اسلام، معاونت دبیر کل شورای فتوای اروپا وعضویت هیئت علمی دانشگاه الزیتونه را برعهده دارد.
عبدالمجید نجار از متفکران برجسته جهان اسلام است که آثار دیگری همچون ایمان بالله واثره فی الحیاه، دورالحریه الرای فی الوحده الفکریه بین المسلمین و خلافه الانسان بین الوحی والعقل را به بازار اندیشه ارائه کرده است.