
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین رونمایی از کتاب «پنجرههای تشنه» امروز یکشنبه، هشتم دی در تالار سوره حوزه هنری با حضور محسن مومنیشریف، رئیس حوزه هنری، حجتالاسلام والمسلمین شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، محمد حمزهزاده مسئول انتشارات سوره مهر و حجتالاسلام و المسلمین سیدعلیرضا تکیهای، معاون فرهنگی مسجد جمکران و از اعضای هیئت امنا ساخت ضریح برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام تکیهای با بیان اینکه این جلسه جز برای طلب خون اباعبدالله(ع) به حساب نمیآید، اظهار کرد: به همین دلیل میتوانیم این ذکر را که همه محبان آن حضرت در روز عاشورا بر زبان داریم، زمزمه کنیم « وَجَعَلَنا وَاِیّاکُمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ الِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ السَّلامُ».
استقبال بینظیر هزار کیلومتری
وی ادامه داد: به آیتالله جزائری، نماینده ولیفقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز گفتم «در طول تاریخ استقبال هزار کیلومتری و بدرقه هزار کیلومتری با حضور چند صد هزار نفری مردم سراغ دارید که ایشان گفتند خیر و من پیشنهاد دادم این امر را در سخنرانیهای خود به اطلاع مردم برسانند که این مهم انجام شد و به ثبت رسید که در تاریخ بشریت چنین استقبال و بدرقهای وجود نداشته است».
حجتالاسلام تکیهای گفت: در حقیقت حضور مردمی در جریان انتقال ضریح نوعی فرصتسازی برای استقبال از حضرت بقیةالله اعظم(عج) در زمان ظهور بود که مشابه آن را در راهپیمایی برای ایام اربعین مشاهده میکنیم.
این ضریح، ضریح لواء و ادای دین است
معاون فرهنگی مسجد جمکران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: این ضریح، ضریح لواء است، نظیر همان پرچمی که حضرت زینب(س) در روز عاشورا به امام سجاد(ع) دادند و امام در آن روز بشارت تجمع شیعیان آن مکان مقدس را به ایشان دادند و فرمودند که «در این مکان شیعیان پرچمی به پا و علم اسلام را بنا میکنند.»
حجتالاسلام تکیهای با اشاره به این نکته که تقدیم کردن ضریح امام حسین(ع) به بارگاه ملکوتی آن حضرت در قالب یک کاروان باشکوه پیشنهاد رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) بود، گفت: زمانی که این جریان را با رهبری در میان گذاشتم، ایشان فرمودند که ضریح را در یک کاروان باشکوه تقدیم کنید.
برنامه 8 روزه به سختی در 18 روز انجام شد
وی با بیان اینکه این ایدهای بود که هیئت امنا آن را گرفت و در نهایت در شورای سیاستگذاری پرورش یافت، اظهار کرد: ابتدا برنامهریزی برای 8 روز انجام شد که البته همان موقع عدهای گفتند هشت روز زیاد است، اما هشت روز به تصویب رسید و در نهایت در مرحله عملیاتی به 18 روز به طول انجامید. این در حالی است که اگر عزم ما در رفتن و حرکت کردن نبود، این مدت از یک ماه بیشتر میشد.
عضو هیئت امنای انتقال ضریح امام حسین(ع) از قم به کربلا گفت: این ضریح، ضریح وفا بود. همه آنهایی که دل به هوای امام حسین(ع) داشتند این وفاداری را از امام حسین(ع) گرفتند این ضریح، ضریح ادای دین بود.
حجتالاسلام تکیهای ادامه داد: دلیل من بر این ادعا ماجرایی است که آن را نقل میکنم. پس از انتقال، نصب ضریح به کندی و با چالش طی میشد، چالشهای به وجود آمده همه را خسته کرده بود تا اینکه مسئول اجرای پروژه شب هنگام با خود تصمیم میگیرد تا صبح فردا پس از صبحانه کار را متوقف کند و پس از رفع چالشها دوباره کار از سر گرفته شود.
وی ادامه داد: صبح روز بعد قبل از اینکه مسئول اجرای پروژه سخن بگوید، یکی از افراد دستاندرکار نصب ضریح از خواب شب گذشته خود گفت. این فرد خواب دیده بود در حرم امام حسین(ع) در کنار یک سازه چوبی که قرار بود ضریح بر روی آن نصب شود ایستاده است که از پائین پای مبارک حضرت عباس(ع) داخل میشوند و به این فرد میگویند برادرم حسین منت هیچ کس را به دوش ندارد و بدهکار هیچ کس نیست. زمانی که این خواب تعریف شد، مسئول پروژه به شدت متاثر شد و مدام فریاد میزد که «ما انجام وظیفه میکنیم. من که هستم که تصمیم بگیرم کار را متوقف کنیم». بنابراین همه ما در راه انتقال ضریح تنها ادای دین کردیم.
9 دی؛ ادای دین مردم به امام حسین(ع)
عضو هیئت امنای انتقال ضریح امام حسین(ع) از قم به کربلا با اشاره به حماسه 9 دی گفت: مردم در حماسه 9 دی به صحنه آمدند تا از پرچم امام حسین در فتنه 88 دفاع کنند. مردم در حقیقت آمدند تا ادای دین کنند. درباره راهپیماییهای ایام اربعین نیز پیشبینی ما از حضور جمعیت، چند دههزار نفری بود، اما به صدها هزار نفر افزایش یافت.
وی ضمن گلایه از نرسیدن این کتاب به ایام عاشورا و قیمت بالای این اثر، گفت: از مرتضی سرهنگی که عنوان این کتاب را انتخاب کرده است و امیرخانی برای پیشنهاد قزلی تشکر میکنم.
راننده برای خدا بوق میزد و تشکر میکرد
سخنران دیگر این مراسم قزلی، نویسنده این روزنوشت بود که درآغاز سخن از «فاله»، راننده دوم تریلی حمل ضریح، یاد کرد و با بیان اینکه او به تازگی مرحوم شده است، گفت: این راننده تریلی در مسیر برای خدا بوق میزد و به نوعی از خدا برای انتخاب او برای حمل این ضریح تشکر میکرد.
وی با بیان اینکه زمانی که میخواستم این سفرنامه را بنویسم با امام حسین(ع) قرار گذاشتم که در نوشتن آنچه که میبینم صداقت پیشه کنم، اظهار کرد: باید از سه نفر به صورت خاص تشکر کنم. رضا امیرخانی که بنده را به هیئت امنا ساخت ضریح برای نگارش این کتاب معرفی کردند، از آزادگان، عضو هیئت امنا که از نگارش سفرنامه حمایت کرده بود و همسرم که فرزند 28 روزه من را 28 روز در نبودنم نگهداری کرد در حالی که فرزند کوچک دیگر 4 ساله بود.