کد خبر: 1348753
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۴
حیدری بیان کرد:

نهادینه‌سازی سلامت روحی، روانی و معنوی با ارائه الگویی مدون

گروه سلامت: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اصفهان با اشاره به ضرورت تدوین الگویی در بعد سلامت روان اجتماعی و معنوی برای افراد در جامعه، گفت: نهادینه سازی سلامت روحی، روانی و معنوی نیازمندالگویی مدون است.


کمال حیدری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ضرورت تدوین الگویی در بعد سلامت روان اجتماعی و معنوی برای افراد در جامعه، گفت: همان گونه که نهادینه سازی سلامت در بعد جسمی نیازمند نظام سازمانی گسترده است استقرار سلامت معنوی در ساختار یک جامعه و کشور نیز نیازمند الگویی مدون است.



وی با اشاره به توفیقاتی چند ناشی از کپی‌برداری و استفاده از آورده‌های غرب در حوزه جسمی پزشکی کاربردی وعلمی در کشور، گفت: علیرغم این توفیقات در حوزه‌های جسمی پزشکی، در ابعاد روانی، اجتماعی و معنوی به دلیل حاکمیت مسایل فلسفی و ایدئولوژیکی هنوز نتوانسته‌ایم با کپی برداری و دنباله‌روی جوامع غربی به موفقیت برسیم.



ضرورت نهادینه شدن معنویت در زندگی مردم و راه‌های آن



حیدری با اشاره به ضرورت نهادینه شدن معنویت در زندگی مردم و راه‌های آن، گفت: جوانان و نوجوانان بیشترین گروه‌هایی هستند که سرمایه‌گذاری برای پرورش آنها بهترین راهبرد و میانبرد برای رسیدن به تحقیقاتی است که مورد نظر است و بسیاری از اهداف و آینده کشور را تامین می‌کنند ولی دارای پیچیدگی‌های خاص خود هستند.



بررسی سلامت روح و روان و جسم جوانان



وی با اشاره به اجرای طرح‌های تحقیقاتی در زمینه بررسی سلامت روح و روان و جسم جوانان و نوجوانان استان اصفهان، گفت: در این طرح‌ها با مداخلات مختلف جسمی، روحی و روانی که جوانان و نوجوان را تحت تاثیر می‌گذاشت متوجه نقطه مغفولی به نام سلامت معنوی شدیم اگر این درست می‌بود هر کدام از خلأها و مسایل جسمی، روحی و روانی دیگر نیز درست می‌شد.



حیدری افزود: معنویت بر بسیاری مسایل تأثیر می‌گذارد و نباید به سادگی از آن گذشت و به همین دلیل غربی‌ها هم به مباحث معنوی می‌پردازند اگرچه آنها هم هنوز نتوانسته‌اند در این زمینه موفق باشند.



وی با اشاره به اقدامات گام به گام برای پرورش و رشد جسمی کودکان و نوجوانان از اوان تولد، اظهار کرد: مسایل مختلفی از دوران جنینی و شیردهی و .. مطرح و از سوی والدین پیگیری می‌شود که اگر چه از اهمیت بسزایی برخوردار هستند اما آیا لازم نیست در کنار این‌گونه مسایل به مسایل روانی، اجتماعی و معنوی آنگونه که شایسته است توجه شود و برنامه استراتژیک ارائه داد؟



ضرورت تدوین الگویی برای پرورش مسایل روحی و معنوی



حیدری با اشاره به ضرورت تدوین الگویی برای پرورش مسایل روحی، روانی و معنوی در حیات انسانی، گفت: با ارائه چنین الگویی خواهیم توانست به تناسب و فراخور نیاز، خدماتی برگرفته از قرآن، سنت و عقل و فرهنگ پویای شیعه به جامعه ارائه داده  و شاهدو رشد و تکامل جامعه باشیم.



 داشتن استراتژی و راهبرد برای نهادینه سازی فعالیت‌ها



وی با اشاره به ضرورت ارائه تعارف در حوزه سلامت، گفت:  داشتن استراتژی و راهبرد برای نهادینه سازی فعالیت‌ها ضروری است و این امر با مشخص شدن تعاریف، امکان‌پذیر می‌شود پس از آن نیز قادر خواهیم بود نسبت به ارزیابی ارزش‌ها اقدام کنیم.



حیدری با ابراز امیدواری برای ارائه تعاریف، راهبردها و فعالیت‌هایی که در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و اقتصادی باید انجام شود، گفت: در این صورت از حوزه حرف به عمل وارد می‌شویم و با اولویت‌بندی نیازها مداخلاتی که نیازمند انجام آنها هستیم نیز تعیین می‌شود.

captcha