فرحناز رافع، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه انجام فعالیتهای بشردوستانه در غیر از زمان حوادث از بزرگترین وظایف هلال احمر است، گفت: وظایف هلال احمر در امداد و نجات و زمان بروز حوادث خلاصه نمیشود بلکه هلال احمر با آماده کردن بستری برای مشارکت همه در انجام فعالیتهای نوعدوستانه زمینه از بین رفتن آلام بشری را فراهم میکند.
نیازمندان در اولویت برای دریافت کمکهای بشردوستانه
وی با اشاره به اینکه نیازمندان و دردمندان در اولویت برای دریافت کمکهای بشردوستانه هلال احمر هستند، افزود: تمام تشکلهای مردم نهاد و دلسوزان بشریت باید همکاری کنند تا درد نیازمندان و دردمندان را التیام دهند و باید این اقدامات گسترده، سازماندهی شده و توسعه یافته باشد تا نتایج مطلوب حاصل شود.
آموزش مردم در زمینههایی که میتوانند به دیگران کمک کنند
رافع با اشاره به ضرورت آموزش مردم در زمینههایی که میتوانند به دیگران کمک کنند، بیان کرد: این آموزشها باید منجر به همسویی و همافزایی کمکهای داوطلبانه مردم شود و امیدواریم به جامعهای برسیم که نیازمندی در آن وجود نداشته باشد و در گام بعدی نجات و دستگیری نیازمندان در آن سوی مرزها دستور کار اصلی ما باشد.
رافع با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی در حوزه سلامت، گفت: در حوزه فلج اطفال پس از حضور و مشارکتهای مردمی شاهد نتایج آن برای ریشهکنی این بیماری در کشور بودیم و اینهمه بیانگر اهمیت مشارکت مردمی برای مرتفع شدن معضلات و مشکلات حوزه سلامت است که باید به جد پیگیری شوند.
آغاز آموزشهای پیشگیرانه بهداشتی اسلام از خانوادهها
وی با اشاره به ضرورت آغاز فعالیتهای حوزه سلامت از کوچکترین هسته اجتماعی یعنی خانواده، گفت: آغاز فعالیتهای این حوزه از خانوادهها قطعا جامعه سالم را تضمین میکند به طوریکه تاکید بر تغذیه درست، ورزش و .. خلأهایی هستند که علیرغم آموزهها و تاکیدات اسلامی در جامعه ما مغفول و ما را با مشکلاتی مواجه کرده است.
رافع افزود: تغذیه خانوادهها به عنوان کوچکترین هستههای اجتماعی درست نیست و به آن اهمیت نمیدهیم و باید در نخستین مرحله، فعالیتهایی در این زمینه از سطح خانوادهها آغاز شود و بعد از آن با بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در دیگر سطوح چون محلات، جوامع مدنی و سطح گسترده شهری و ..بهرهمند شویم.
وی با اشاره به ضرورت اهمیت به خانواده به عنوان کوچکترین هسته اجتماعی در اسلام، تصریح کرد: اسلام دستورات و آموزههای غنی در حوزه سلامت و پیشگیری از بیماریها دارد که با آغاز آموزشهای پیشگیرانه بهداشتی از خانوادهها بسیاری از بیماریها از جوامع رخت برمیبندند.
رافع ادامه داد: ما نیز اقداماتی را در این حوزه آغاز کردهایم ولی کافی نیست و اگر جمیع مردم از اطلاعات کافی در زمینه بهداشت و تغذیه برخوردار باشند به نتایج مطلوب دست مییابیم.
مردم حاضرند؛ ساماندهی با مسئولان
وی با اشاره به استقبال مردم برای مشارکت در فعالیتهای اجتماعی دیگرخواهانه و انساندوستانه اسلامی، گفت: در حوادثی چون زلزله که برای تهیه سبدهای غذایی و معیشتی فراخوان میدهیم واقعا مشکلات حل میشود و مردم پاسخگوی درخواست ما هستند؛ مردم آماده هستند و این ما هستیم که باید بدانیم چگونه آنها را سازماندهی کنیم.
وظیفه دولتمردان برای سازماندهی فعالیتهای داوطلبانه
وی با اشاره به وظیفه دولتمردان و سازمانهای مردم نهاد برای سازماندهی فعالیتها و مشارکتهای داوطلبانه در حوزه سلامت، گفت: بسترهای لازم برای ترویج فرهنگ سلامت توسط این نهادهای مسئول باید آماده شود زیرا پتانسیل گستردهای دراین زمینه در جامعه وجود دارد.