کد خبر: 1349635
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۱
آقایی بیان کرد:

لزوم هماهنگی بیشتر دستگاه‌های قرآنی از سوی معاونت قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: حافظ کل قرآن کریم اظهار کرد: با توجه به برخی موازی‌کاری‌ها که از سوی سازمان‌ها و دستگاه‌های قرآنی انجام می‌شود، معاونت قرآن باید در جهت ایجاد هماهنگی بین این دستگاه‌های قرآنی تلاش کند.


امیر آقایی، حافظ کل قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به جایگاه معاونت قرآن در ارتقای فعالیت‌های قرآنی کشور اظهار کرد: جایگاه معاونت قرآن و عترت از نظر اداری و دولتی جایگاه بسیار خوب و مبارکی است که امیدواریم در آینده این جایگاه ارتقاء پیدا کند و توجه بیشتری به جایگاه فعالیت‌های قرآنی در کشور صورت گیرد.



این حافظ کل قرآن در ادامه افزود: در شرایط کنونی و با تغییر معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، وظیفه جامعه قرآنی همکاری با این معاونت است، زیرا کار در این معاونت یک کار قرآنی است و هر کاری که انجام شود به اعتلای مسائل قرآنی در کشور منجر خواهد شد و به همین دلیل نیز تمامی اعضای جامعه قرانی اگر کاری از دستشان بر می‌آید، نباید کوتاهی کنند.



جامعه قرآنی از هیچ کمکی به معاونت قرآن دریغ نکنند



وی یادآور شد: معاون جدید قرآن و عترت وزارت ارشاد چندین بار در سخنان خود درخواست داشته‌اند که جامعه قرآنی به این معاونت کمک کنند و این معاونت را خانه خود بدانند؛ البته لازم است که جامعه قرآنی نیز این درخواست را لبیک گفته و از هیچ کمک و مشارکتی دریغ نکنند، زیرا به هر حال هر کاری که در این حوزه انجام شود به نفع وضعیت قرآنی کشور خواهد بود.



آقایی با عنوان این مطلب که در رابطه با مسائل مالی و بودجه‌ای قرآن تا حدودی با مشکل و کمبود روبرو هستیم، ادامه داد: بسیاری از طرح‌های قرآنی در کشور به دلیل کمبود اعتبارات و بودجه انجام نشده و یا ناقص مانده است که با توجه به جایگاه معاونت قرآن در کشور که یک جایگاه اداری است و بودجه‌ای به آن تخصیص داده می‌شود، باید یکی از اولویت‌های کاری خود را به این امر اختصاص دهد و در حد امکان، مشکلات مالی در حوزه فعالیت‌های قرآنی را رفع کند.



وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات حوزه قرآنی در کشور نبود هماهنگی بین دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی است، اظهار کرد: باید یک هماهنگی بین سازمان‌ها و نهادهای قرآنی از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان دارالقرآن‌الکریم، تشکل‌های قرآنی، شورای عالی قرآن و ... ایجاد شود که این اتفاق می‌تواند از سوی معاونت قرآن که یک جایگاه اداری است، رخ دهد.



لزوم ترسیم خط‌ مشی مشخص برای تمامی دستگاه‌های قرآنی



این فعال قرآنی ادامه داد: معاونت قرآن و عترت باید یک هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف قرآنی ایجاد کرده و یک خط مشی مشخصی برای دستگاه‌های قرآنی کشور ترسیم کند تا در نهایت از موازی‌کاری در فعالیت‌های قرآنی کشور جلوگیری شود و با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان، کارهای مختلف قرآنی در راستای اعتلای قرآن و فعالیت‌های قرآنی دنبال شود.



وی ادامه داد: همچنین معاونت قرآن و عترت با توجه به جایگاهی که دارد، می‌تواند جلساتی را با کارشناسان و پیشکسوتان داشته باشد و از طریق این اساتید و پیشکسوتان قرآنی کارگروه‌هایی را مشخص کند تا یک سروسامانی به فعالیت‌های قرآنی کشور بدهد و این معاونت به عنوان هماهنگ‌ کننده اصلی، اعضایی از سازمان دارالقرآن، سازمان اوقاف، شورای عالی قرآن، آموزش و پرورش و ... انتخاب کند تا این اعضاء در یک کارگروه و شورای قرآنی فعالیت داشته و در زمینه‌های مختلف به فعالیت بپردازند.



آقایی یادآور شد: کارگروه و شورای قرآنی که از سوی معاونت قرآن تشکیل شود، می‌تواند در زمینه‌های مختلف قرآنی از جمله حفظ، قرائت، موسسات قرآنی، مساجد و... برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری داشته باشد و از افراد نخبه قرآنی در فعالیت‌های مختلف استفاده کند.



موازی‌کاری در فعالیت‌های قرآنی از بین برود



وی با بیان اینکه باید از موازی‌کاری در فعالیت‌های قرآنی جلوگیری شود، اظهار کرد: به طور مثال دو سال پیش پس از مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور، همه نهادها و دستگاه‌ها خود را موظف به فعالیت در این حوزه دانستند که همین کار موجب موازی‌کاری در اجرای برنامه‌ها شد و برنامه‌ریزی‌های خاصی انجام شد و بودجه‌های زیادی نیز خرج شد، البته به طور قطع اگر هماهنگی بین دستگاه‌ها در این زمینه بیشتر بود، بی‌شک نتیجه بهتری به دست می‌آمد و شاهد موازی‌کاری نیز نبودیم.



این حافظ کل قرآن با اشاره به فعالیت موسسات قرآنی در کشور، عنوان کرد: مجوز فعالیت یک سری از موسسات قرآنی از سوی وزارت ارشاد صادر می‌شود و یک سری از موسسات نیز مجوز خود را از سازمان دارالقرآن دریافت می‌کنند که همین مسئله موجب موازی‌کاری می‌شود و معاونت قرآن باید تدابیری بیاندیشد که تمامی موسسات قرآنی در کشور زیر نظر یک دستگاه قرار گیرند و یک چارچوب مشخص برای تمامی آنها تعریف شود.



وی در بخش پایانی سخنان خود با یادآوری اینکه باید در بحث مسابقات قرآن نیز یک ساماندهی صورت گیرد، گفت: هر چند که برگزاری مسابقات قرآن از سوی دستگاه‌ها و نهادهای مختلف خوب بوده و موجب ارتقای فعالیت‌های قرآنی می‌شود، اما به هر حال تمامی مسابقات قرآن در کشور باید یک جهت و سمت و سوی خوبی داشته باشند و هماهنگی بین دستگاه‌ها و نهادها بیشتر شود تا در نهایت شاهد خروجی بهتری باشیم.

captcha