کد خبر: 1350096
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۹
یاراحمدی:

معضلات مالی مؤسسات قرآنی با ترویج وقف کاهش می‌یابد

موسسات : رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با تأکید بر لزوم افزایش آگاهی‌ نسبت به وقف و آثار حسنه آن در جامعه، گفت: وقف می‌تواند معضلات مالی مؤسسات قرآنی به‌خصوص بحث مکان آنان را با سمت و سو دادن به موقوفات قرآنی در وقف‌های جدید توسط خیران را تا حدودی کاهش دهد.


ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با سهم مؤسسات قرآنی در ارتقای سطح فرهنگ قرآنی کشور عنوان کرد: برای اینکه بخواهیم مؤسسات قرآنی در محورهای تبلیغی، ترویجی، آموزشی، فرهنگی، هنری و پژوهشی جهت پیشرفت توسعه فرهنگ قرآنی فعال شوند، لازم است تا به شیوه علمی سازماندهی شوند.



وی به تعیین اهم اهداف برنامه‌های مؤسسات قرآنی ـ مردمی به‌صورت ملی اشاره و تصریح کرد: جهت اعمال برنامه‌های قرآنی به‌صورت ملی باید اهداف هر یک از فعالیت‌ها مشخص و معین باشد تا نسبت به چشم‌اندازهایی که دارند، در راستای گسترش فرهنگ قرآنی گام برداریم.



وقف؛ عامل مؤثر در کاهش معضلات مالی مؤسسات قرآنی



یاراحمدی در رابطه با این که آیا لازم  است تا مؤسسات از سوی سازمان اوقاف حمایت‌های مالی شوند، گفت: ایجاد وقف‌های جدید با موضوع قرآن یکی از راه‌هایی برشمرده می‌شود  که می‌تواند معضلات مالی مؤسسات به‌خصوص بحث مکان آنان را با سمت و سو دادن به موقوفات قرآنی جدید، تا حدودی کاهش دهد؛ مؤسسات نیز به عنوان یکی از اصلی‌ترین مراکز آموزش و بسط فرهنگ قرآنی در کشور می‌توانند موارد مناسبی جهت بهره‌مندی از این موقوفات قرآنی باشند.



رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در رابطه با نحوه مدیریت ساختار مؤسسات قرآنی جهت اشاعه فرهنگ قرآنی گفت: ناگفته نماند که بسط و اشاعه فعالیت‌های قرآنی توسط مؤسسات قرآنی ـ مردمی نیازمند دو عامل مؤثر است که در وهله اول لازم است تا در صدور مجوز به این مراکز حساب شده عمل شود.



برآورد و تحلیل تعدد مؤسسات قرآنی جهت استمرار صدور مجوز



وی با تأکید بر ضرورت شناسایی میزان نیاز تأسیس مؤسسات قرآنی ـ مردمی در سطح کشور اظهار کرد: باید یادآور شد که برای گسترش فرهنگ قرآنی در حوزه‌های پژوهش، فرهنگی یا آموزشی ابتدا باید نیازها را مشخص کرد، یعنی نسبت به پراکندگی سطح جغرافیایی چه تعداد مؤسسه قرآنی را نیاز داریم که اگر این مهم به درستی برآورد و تحلیل شود در صدور مجوز حساب شده عمل خواهیم کرد.



یاراحمدی افزود: هم‌اکنون بسیاری از مؤسسات قرآنی به دلیل نداشتن مکان ثابت تعطیل می‌شوند، بهره‌مندی از موقوفات قرآنی برای استمرار مسیر گسترش فرهنگ قرآنی توسط این مراکز می‌تواند تأثیرگذار باشد.



ضرورت رویکرد مؤسسات قرآنی به سمت و سوی تشکیل گروه‌های فکری



رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در رابطه با چگونگی سازماندهی مؤسسات قرآنی ـ مردمی عنوان کرد: دومین عاملی که در گسترش مؤسسات قرآنی در سطح جامعه تأثیرگذار خواهد بود، ایجاد گروه فکری است تا در راستای آن ایده‌های سازنده جهت سازماندهی مؤسسات قرآنی صورت گیرد.





وی با بیان اینکه گروه‌های فکری موظف به سیاست‌گذاری و ایجاد خط و مش در امور مؤسسات قرآنی ـ مردمی هستند، مطرح کرد: به‌طورکلی لازم است تا این نگرش تقویت شود تا مؤسسات قرآنی به‌منظور توسعه فرهنگ قرآنی کمک و بازوی اجرایی سازمان‌های متولی قرآنی کشور عمل کنند.



لزوم سیاست‌گذاری برای مؤسسات بر اساس نیازهای جامعه قرآنی کشور



یاراحمدی در ادامه تأکید کرد: در واقع با تشکیل گروه‌های فکری وظایف مؤسسات قرآنی، سیاست‌گذاری‌ها، نیازسنجی‌ها، خط و مشی و اهم فعالیت‌های قرآنی مشخص می‌شود؛ به‌طورقطع متولیان قرآنی کشور باید مؤسسات قرآنی را هدایت کنند و به عملکرد آنان توجه لازم را داشته باشند.



 وی به ضرورت سطح‌بندی مؤسسات قرآنی جهت تعیین توانایی و مدیریت اشاره کرد و افزود: سطح‌بندی مؤسسات قرآنی ـ مردمی منجر به تعیین میزان توانایی، تخصص و نوع مدیریت آنها خواهد شد؛ در واقع با سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، میزان توانمندی و سطح مدیریتی در این مراکز مشخص می‌شود.



رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه بیان کرد: نسبت به توانایی و کارایی مؤسسات قرآنی و حتی منابع انسانی آنها آشنا خواهیم شد؛ همچنین سوابق و میزان تجربه مؤسسات قرآنی معین می‌شود.



وی در پایان به وقف مؤسسات قرآنی جهت توسعه فرهنگ قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: عملاً با سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، اطلاعاتی در اختیار متولیان قرآنی کشور قرار می‌گیرد که با آن می‌توانند به تجزیه و تحلیل برنامه‌ها بپردازند؛ ناگفته نماند وقتی واقف در حال حیاتش مؤسسه خود را وقف کند هم به جامعه خدمت کرده، تا مشمول ثواب اخروی باشد و از همه مهم‌تر فرهنگ قرآنی بیش‌ از پیش توسعه می‌یابد.



ادامه دارد...



اخبار مرتبط



............................................



جامعه القرآن؛ بزرگترین موقوفه قرآنی کشور/ وقف، توان جذب نخبگان را افزایش می‌دهد

طلبه
|
-
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۱ - ۲۰:۲۸
0
0
سلام از سال 87 با شروع پژوهش های قرآنی شروع به فعالیت قؤانی کرده ام و آموزش های قرآنی در رشته های مختلف انجام شده وچندین اثر پژوهشی قرآنی در زمینه قرآنی انجام داده ام ولی برای گسترش فعالیتم مکان و تجهیزات لازمندارم و سازمان ارشاد هیچ کمکی نمیکنه خواستم از شما بپرسم باید چه کنم لازم بگم من یک خانم هستم که هیچ حامی ندارم لطفا جوابشو هرچه زودتر بگویید و شماره تماس را در ایمیل بذارید
captcha