کد خبر: 1352771
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۸
رحمت امینی:

حوزه تئاتر دینی و ارزشی کودک و نوجوان نیازمند اقدامات زیربنایی است

گروه هنر: حجم تولیدات تئاتر کودک و نوجوان بسیار اندک است و لذا به شکل سالیانه نمی‌شود این بخش را در جشنواره‌هایی همچون تئاتر «سوره ماه» برگزار کرد و به جای آن باید فعالیت‌های زیربنایی همچون تربیت نیروهای تخصصی در زمینه تئاتر کودک و نوجوان انجام داد.


رحمت امینی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: آخرین دوره‌ای که جشنواره تئاتری حوزه هنری با نام «تئاتر ماه» برگزار شد، اختتامیه بخش کودک و نوجوان به شکل مجزا برگزار شد و قرار بر این شد تا از دوره آتی این جشنواره که مهرماه امسال با نام تئاتر «سوره ماه» برگزاری آن را شاهد بودیم، این بخش در تقویم زمانی مستقلی برگزار شود.



وی گفت: با انتشار فراخوان بیست و دومین جشنواره سراسری تئاتر «سوره ماه»، در قالب نشست‌های تخصصی، شورای سیاستگذاری جشنواره به این نتیجه رسید که تئاتر کودک و نوجوان به دلیل عملکرد و فعالیت کمرنگ‌تری که نسبت به تئاتر بزرگسال دارد لذا نمی‌توان هر ساله شاهد برگزاری این بخش از جشنواره تئاتر «سوره ماه» باشیم.



این مدرس دانشگاه تصریح کرد: البته ناگفته نماند که تئاتر کودک و نوجوان همواره و در هر رویداد تئاتری با ضعف و کمبودهای متعددی روبروست و دلیل آن هم این است که فعالیت در این زمینه بسیار تخصصی و فنی است و در نتیجه باید در ساختار مدیریتی فکر اساسی و زیربنایی برای آن اتخاذ شود.



امینی ادامه داد: با این وجود به همت دفتر تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری، فراخوان مجزایی برای این بخش از تئاتر «سوره ماه» اعلام شد و خوشبختانه استقبال خوبی نیز از آن به عمل آمد، اما با توجه به این مسئله که حجم تولیدات تئاتر کودک و نوجوان کم است در نتیجه تصمیم بر این گرفته شد تا این جشنواره را برای هرچه پربارتر آن، دوسالانه برگزار کنیم که البته هنوز قطعی نیست.



مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به اینکه حوزه هنری متولی اصلی تئاتر کشور نیست تأکید کرد: با این وجود حوزه هنری اهداف خود را در زمینه تئاتر چه بزرگسال و چه کودک و نوجوان دنبال می‌کند و آن پرداختن به موضوعات دینی و ارزشی است و تحقق این اهداف را رسالت خود می‌داند و در نتیجه درصدد انجام کارهای زیربنایی است.



وی در ادامه گفت: یکی از کارهایی ریشه‌ای که در حوزه تئاتر کودک و نوجوان در حوزه هنری در حال انجام هستیم، توجه به تولید محتوای نمایشی است که معمولاً در آن با ضعف مواجهیم و کارهای خوبی همچون مسابقه نمایشنامه‌نویسی «شناسایی استعدادهای تازه» درحال انجام است که برگزیدگان این مسابقه در پروسه‌ای یک ساله در کارگاه‌های تخصصی مورد آموزش و هدایت قرار خواهند گرفت.



امینی در پایان گفت: امیدوارم انجام چنین کارهایی بتواند پشتوانه مناسبی  برای پرداخت مؤثر به تئاتر کودک و نوجوان باشد و بستر را برای فعالیت تخصصی و کاملاً کارشناسی در حوزه تئاتر کودک و نوجوان با ویژگی و شاخص‌های تربیتی و تعلیمی فراهم آورد. 

captcha