کد خبر: 1358315
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۱

صلح و عدالت؛ محور گفت‌و‌گوهای ایران با کلیسای ارتودوکس روسیه

شعب خارجی: مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اعلام کرد که صلح و عدالت دو محور مهم از آغاز سلسله نشست‌های این مرکز با کلیسای ارتودوکس روسیه تاکنون بوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گزارش خود پیرامون برگزاری هشت دوره نشست مشترک بین دینی با کلیسای ارتودوکس روسیه اظهار داشت: سلسله نشست‌های گفت‌وگوی ادیان با این کلیسا از سال 1376 آغاز و تاکنون هشت دور این مذاکرات انجام شده است.
اولین نشست دینی با کلیسای ارتودوکس روسیه با عنوان «دین و صلح» در تهران برگزار شد و موضوعات این نشست عبارت بودند از: مبانی صلح و دین در اسلام، رابطه دین و دولت، رابطه مسیحیان و مسلمانان در جمهوری اسلامی ایران، جنگ و صلح، نکات مشترک در بحث کلیسا، دولت و ملت و نگاه مسیحیت ارتودوکس به خدمات کلیسا و پذیرش اعضای جدید از طریق غیرقانونی.
همچنین دومین نشست دینی با این کلیسا تحت عنوان «صلح و عدالت از دیدگاه اندیشمندان مسلمان و مسیحی ارتودوکس روسیه» در مسکو برگزار شد و موضوعات مطرح شده در این گردهمایی بدین شرح بود: صلح و عدالت از دیدگاه قرآن و حدیث، نقش گفت‌وگوی ادیان در تأمین صلح و عدالت، صلح و عدالت در تمدن ایران، ارتباط متقابل دین اسلام و مسیحیت در روسیه در دنیای امروز، نقش گفت‌وگوی ادیان در تأمین صلح و عدالت و صلح و عدالت در روند گسترش سیاسی، اجتماعی، مشتمل بر موازین اخلاقی و مذهبی.
در این گزارش آمده است: سومین دور از گفت‌وگوهای دینی با کلیسای ارتودوکس روسیه با عنوان «نقش گفت‌وگوی ادیان در روابط بین‌الملل» در تهران برگزار شد و موضوعات مقالات این نشست عبارت بودند از:  شرایط و قواعد گفت‌وگوی فکری، فرهنگی، نقش گفت‌وگوی ادیان در روابط بین‌الملل، گفت‌وگوی ادیان در ایران؛ گذری بر تاریخچه و نظری بر برخی مسائل آن، دین و منازعات؛ ریشه‌های مسئله و راه‌های رفع آن، آزادی از دیدگاه مسیحیت و گفت‌وگوی ادیان در روسیه امروز.

همچنین، چهارمین نشست دینی با کلیسای ارتودوکس روسیه با موضوع «ادیان و جهانی شدن» در مسکو برگزار شد و موضوعات مقالات این نشست عبارت بودند از: اسلام و جهانی شدن، جهانی‌سازی و گفت‌وگوی ادیان، جهانی شدن و فرهنگ، اسلام و مسیحیت؛ گفت‌وگو و برخورد تمدن‌ها در شرایط جهانی شدن، جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جهانی شدن، اسلام و مسیحیت: گفت‌وگو و برخورد تمدن‌ها در شرایط جهانی شدن، شکاف تمدن‌ها، زمان و مکان، جهانی سازی و جهانی شدن؛ امکانات جدید و تهدیدهای نوین، نگاهی اجمالی به روابط میان اسلام و مسیحیت در ایران و گفت‌وگوی ادیان و جهانی شدن.

بر اساس گزارش مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پنجمین نشست این مرکز با کلیسای ارتودوکس روسیه در تهران برگزار شد و عنوان اصلی این کنفرانس «معادشناسی در اسلام و مسیحیت و تأثیر آن بر زندگی امروز» بود و در جلسات علمی این نشست دو روزه اندیشمندان مسلمان و مسیحی ضمن ارائه مقالاتی در خصوص دیدگاه ادیان درباره معاد، به بحث و بررسی پیرامون این موضوع پرداختند و به سؤالاتی که در این زمینه مطرح شد، پاسخ دادند.
موضوعات فرعی این نشست عبارت بودند از: معادشناسی و تأثیر آن بر زندگی انسان‌ها، مدخلی بر معادشناسی؛ آخرالزمان از دیدگاه اسلام و مسیحیت، آخرت‌اندیشی در قرآن و آباء کلیسای ارتودوکس، معاد از دیدگاه فلسفه و کلام، معادشناسی و لائیک، نگاه کلیسای ارتودوکس به معاد و معاد و سیاست.
در ادامه گزارش ذکر شده است، ششمین نشست دینی با کلیسای ارتودوکس روسیه  با عنوان «خدا و انسان در اسلام و مسیحیت»، در مسکو برگزار شد و عناوین مقالات ارائه شده عبارت بودند از: گستره‌ی کارکرد و کاربرد عقل در تفهم و تحقق دین، مسائل حقوق بشر در تعالیم مسیحیت ارتودوکس، خدا و انسان در اسلام و مسیحیت، بحث و بررسی در خصوص مشترکات و مفترقات ادیان ابراهیمی و ایمان و عقل از دیدگاه قرآن.
همچنین هفتمین دور گفت‌وگوهای دینی اسلام و کلیسای ارتودوکس روسیه با موضوع «نقش دین در زندگی انسان و جامعه» در تهران برگزار شد و موضوعات مقالات این نشست عبارت بودند از: نقش دین در سلامت معنوی جامعه، نقش دین در بهبود مناسبات اجتماعی، نقش دین در اعتلای ارزش‌های اخلاقی و غلبه بر اضطراب‌های روانی، نقش دین در جامعه سکولار، نقش دین در تحکیم بنیاد خانواده، نقش دین در اخلاق فرد، تناسب سنت‌های مسیحیت ارتودوکس با اصل حقوق و آزادی انسان، خطاب جامعه دینی به دنیای سکولار، آزادی، حقوق و دین از دیدگاه مسیحیت ارتودوکس، نقش دین در تثبیت خانواده و ارزش‌های آن و نقش سنت‌های مذهبی در شکل‌گیری تمدن‌های روس و ایران.
آخرین دور و هشتمین دور از گفت‌وگوهای اسلام و مسیحیت ارتودوکس با موضوع «حقوق بشر» در مسکو برگزار شد. موضوعات مقالات این نشست نیز عبارت بودند از: اخلاق دینی، حقوق بشر در اسلام و اعلامیه‌ جهانی حقوق بشر، حقوق بشر، تنوع فرهنگی، مذهب در حقوق بشر، حقوق ادیان؛ جستاری در گفتمان اسلامی ـ مسیحی، دین و حقوق بشر، تعارض یا تعامل، حق و تکلیف و حق تعالی معنوی بشر از دیدگاه مفسران شیعه.
یادآوری می‌شود، نهمین دور از گفت‌وگوهای دینی این مرکز با کلیسای ارتودوکس روسیه سال آینده در تهران برگزار خواهد شد.

captcha