کد خبر: 1358716
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۶
مدیر مسئول مؤسسه هنر ناب اسلامی:

گسترش فریضه «امر به معروف» نیازمند افزایش تولیدات مجازی است

گروه فضای مجازی: تولیدات مؤسسات در زمینه امر به معروف و نهی از منکر بسیار محدود بوده است و آنطوری که بررسی شده است همه ستاد‌های احیا و مؤسسات، سه و یا چهار محصول به صورت نرم‌افزار تولید کرده‌اند.


محمد خراسانی‌زاده، مدیر مسئول مؤسسه هنر ناب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به سبک‌هایی که باعث گسترش امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی می‌شوند گفت: با دو سبک می‌توان به موضوع امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی نگاه کرد. یکی تولیداتی در جهت ترویج امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی داشته باشیم و دیگری این است که خود ما آمر به معروف و ناهی از منکر در این فضا باشیم.



تولیدات نرم‌افزاری با موضوع اخلاق مروج معروف است



وی با اشاره به ترویج معروف از طریق محصولات مجازی افزود: در بخش تولیدات قطعا با یک نگاه عمومی، تولیداتی که در موضوع معارف اسلامی، قرآن و اتفاقات خوب که حتی می‌تواند خیلی هم جنبه دینی نداشته باشد مانند کارهای اخلاقی و حقوق شهروندی و مواردی که درعرف خوب شناخته شده باشند می‌توان ترویج معروف کرد.



مدیرمسئول مؤسسه هنر ناب اسلامی ادامه داد: بعضی از محصولات هستند که در حوزه تخصصی امر به معروف و نهی از منکر ساخته شده‌اند که مؤسسه هنر ناب اسلامی هم این توفیق را داشته است که اولین نرم‌افزار تخصصی امر به معروف و نهی از منکر را اواخر سال 88 تولید و عرضه کرد که استقبال خوبی هم از آن شد که یک محصول ارزشمند تخصصی در این زمینه بود.



خراسانی‌زاده تولیدات کلی در زمینه امر به معروف ونهی از منکر را بسیار اندک دانست و افزود: تولیدات مؤسسات دیگر هم به صورت محدود بوده است. آنطوری که بررسی شده است همه ستاد‌های احیا و جمع مؤسسات، سه و یا چهار محصول به صورت نرم‌افزار تولید کرده و تعداد محدودی هم محصولات دیگری مانند کتاب، فلش کارت و  مانند آن بوده است که در حجم تولیداتی که باید در این عرصه باشد بسیار محدود و ناچیز است که باید در این عرصه هم فعالیت بیشتری شود.



خود ما آمر به معروف و ناهی از منکر باشیم



وی با اشاره به عوامل تأثیرگذار دیگر در رابطه با ترویج امر به معروف و نهی از منکر خاطر نشان کرد: عامل مهم بعدی در این رابطه این است که خود ما آمر به معروف و ناهی از منکر باشیم که درواقع با نگاه آسیب‌‌شناسانه کلی که به رفتارها در فضای مجازی وجود دارد، این است که هویت‌ها در فضای مجازی کم‌رنگ می‌شود و کاربر احساس می‌کند که در این فضا کسی اورا نمی‌شناسد و از هویت او ناآگاه است؛ از این‌ جهت گاهی شیطنت‌ها بیشتر می‌شود و بعضی از موازین زیر پا گذاشته می‌شود.



فضای مجازی هم محضر خداست



مدیر مسئول مؤسسه هنر ناب اسلامی تصریح کرد: اگر در سبک زندگی اسلامی و ایرانی خودمان بنگریم، مشاهده می‌کنیم که در هر شرایطی یک فرد مسلمان و پای‌بند به عقاید است، اعتقادات خودش را رعایت می‌کند و در اینجا به همان جمله مشهور اهل بیت(ع)، خواهیم رسید که عالم محضر خداست، در محضر خدا معصیت نکنیم. پس فضای مجازی هم محضر خداست و تفاوتی نمی‌کند.



خراسانی‌زاده تاکید کرد: اگر با این بینش وارد شویم که در هر لحظه، زمان و مکانی خداوند شاهد و ناظر ما است بنابراین رفتار ما هم کنترل شده خواهد شد. از این به بعد برای ما تفاوتی نمی‌کند که اجتماع یک اجتماع غیر فیزیکی باشد چون فضای مجازی در اینجا مقابل حقیقی نیست و در مقابل فیزیکی است و اجتماع غیر مجازی است.



وی افزود: در اجتماع فیزیکی ما زمان خود را می‌گذرانیم و زندگی می‌کنیم و ارتباطات داریم پس در اجتماع مجازی هم باید امر به معروف و نهی از منکر راکه در جامعه حقیقی انجام می‌دهیم در فضای مجازی انجام دهیم.



در امر به معروف و نهی از منکر مؤمن ضعیف نباشیم



مدیرمسئول مؤسسه هنر ناب اسلامی در ادامه اضافه کرد: ما نباید به قول روایت، مؤمن ضعیف باشیم. روایت داریم که خداوند از مؤمن ضعیف بدش می‌آید، پرسیدند مؤمن ضعیف کیست در جواب معصوم بزرگوار(ع) گفت: کسی که امر به معروف و نهی ازمنکر نمی‌کند. اینکه مؤمن ضعیف نباشیم بسیار مهم است و به بیان بهتر مؤمنی که هرجا احساس ‌کند که خداوند به خشم می‌اید اونیز به خشم آید و با خوشنودی خدا نیز خشنود شود که در فضای مجازی هم باید اینطور باشیم  و عمل کنیم.



خراسانی‌زاده خاطرنشان کرد: اگر اینطور باشد در فضای مجازی هم هرجایی که گناهی اتفاق افتد و منکر رخ دهد و یا نیاز به تذکری باشد باید تذکر داده شود. همه اتفاقات و خروجی‌ها می‌تواند از این حاصل شود که ما چه در فضای مجازی و چه در فضای فیزیکی باید خودمان را در محضر خدا احساس کنیم.

captcha