بیژن ستایش، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث در گفتوگو با خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآنی(ایکنا) گفت: قرآن کریم در برگیرنده هدایت و سعادت انسان در دنیا و آخرت و در تمام مراحل زندگی رهبر و راهنمای انسان به سوی کمال است. این قرآن به راهی هدایت میکند که مستقیمترین راههاست. قرآن کریم، انسان را به زندگی کردن با معیارها و ارزشهای انسانی و اسلامی دعوت میکند.
وی با توجه به آیه «إِنَّ هَـذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ وَیُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا کَبِیرًا»، «قطعاًً این قرآن به (آئینى) که خود پایدارتر است راه مینماید و به آن مؤمنانى که کارهاى شایسته میکنند، مژده میدهد که پاداشى بزرگ برایشان خواهد بود»، گفت: در اینجا برخی اخلاقیات و بایدهای اجتماعی برگرفته از آیات شریفه قرآن را متذکر میشویم زیرا سبک زندگی قرآنی، پادزهر زندگی غربی و مدرنیته است و راه حل برونرفت از زندگی سراسر از توهم و مادیات تنها با درک مفاهیم بلند قرآن و بگارگیری این مؤلفهها در مسیر زندگی است.
این دانشجوی علوم قرآنی بیان کرد: گامی مؤثر درجهت رسیدن به یک زندگی واقعی و نورانی است که در مراحل زندگانی نبی مکرم اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) متبلور است زیرا رفتار و کردار این بزرگواران همواره براساس قرآن و فرامین الهی است، بنابراین با دقت نظر و اهتمام ویژه به کتاب خدا، به مطلوب کردن زندگی اجتماعی خود وهمنوعان خود کمک کنیم باشد که مرضی خداوند باری و تعالی و جامعه اسلامی قرار بگیریم که حضرت علی(ع) میفرماید «هر کس قرآن را پیش روی خود قرار داد، رهبر و پیشوای او به بهشت خواهد بود و هر کس آن را به پشت سر افکند طرد کننده و سوق دهنده او به سوی جهنم خواهد بود».
ستایش در ادامه افزود: پرستش خداوند، عدم شریک قرار دادن برای خدا، احسان به پدر و مادر و همنوعان در آیه «وَ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ لا تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئاً وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً وَ بِذِی الْقُرْبى وَ الْیَتامى وَ الْمَساکِینِ وَ الْجارِ ذِی الْقُرْبى وَ الْجارِ الْجُنُبِ وَ الصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَ ابْنِ السَّبِیلِ وَ ما مَلَکَتْ أَیْمانُکُمْ»، «و خداوند را بپرستید و چیزى را با او شریک مگردانید و به پدر و مادر و به خویشاوندان و یتیمان و مستمندان و همسایه خویشاوند و همسایه بیگانه و یار همنشین و در راه مانده و ملک یمین بردگان خود، احسان کنید (نسا/ 36)» به آن اشاره شده است.
وی اظهار کرد: عطوفت و مهربانی متقابل که در قرآن به آن اشاره شده «فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ»، (مائده/54) «بهزودى خداوند قومى میآورد که خدا آنها را دوست دارد و آنها نیز خدا را» را در جامعه ضروری دانست.
این دانشجو در ادامه یادآور شد: برخورد برادرانه و کریمانه در راستای عطوفت و مهربانی هم به آن اشاره شده است که میتوان به آیه «یحِبُّونَ مَنْ هاجَرَ إِلَیْهِمْ»، (حشر/9) «دوست دارند کسانى را که بسوى ایشان هجرت میکنند»، اشاره کرد براى آنکه آنها احسان کردند به مهاجرین و ایشان را در منازل خود سکونت دادند و در اموالشان شریک کردند.
این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی یزد بعد از عطوفت و برخورد برادرانه عدالت، رحمت و احسان را در راستای عدل و احسان قرار داد و با اشاره به آیه قرآن «إ ِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إِیتاءِ ذِی الْقُرْبى»، (نحل/90) «به راستى خداوند به عدل و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان میدهد» را مهم توصیف کرد.