کد خبر: 1359201
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۳
پژوهشگر اهل کانادا:

اجرای صحیح قوانین اسلامی ضامن آرامش و امنیت بانوان است

گروه بین‌الملل: آرامش و امنیتی که در نتیجه اجرای درست قوانین اسلامی برای بانوان مسلمان به وجود می‌آید، به هیچ وجه در سایه قوانین سکولار کشورهای غربی برای بانوان به وجود نمی‌آید.

ساجده محبوبی، پژوهشگر مسلمان افغانی‌الاصل مقیم کانادا در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: در بسیاری از کشورهای غربی، تلاش می‌شود، به مردم القا شود که اسلام، زنان را عقب نگه می‌‌دارد و زن در اسلام جایگاه نازلی دارد اما نگاهی به بطن جوامع غربی نشان می‌دهد که با وجود همه ادعاها، حقوق زن غربی با شعار آزادی به شدت مورد تعرض قرار گرفته و زن جایگاه والایی ندارد.

وی افزود: در بسیاری از مواقع در جوامع غربی از زن به عنوان یک موجود نمایشی و برای اهداف خاصی استفاده می‌شود و شخصیت زن و کمالات انسانی او چندان ارزشی ندارد.

حجاب و حقوق بانوان مسلمان؛ دستاویز غرب برای تخریب اسلام

این پژوهشگر مسلمان گفت: تلاش برای القای این مطلب که "اسلام برای زن، جایگاه والایی قائل نیست" از جمله دستاویزهایی بوده که برای تخریب سیمای اسلام در سال‌های اخیر صورت گرفته و در کشورهای غربی شدت گرفته است.

محبوبی افزود: برای القای این مسئله که زن در اسلام جایگاه والایی ندارد، عموماً بر دو مسئله حجاب و حقوق تأکید می‌شود؛ اما نگاهی عمیق به این قوانین اسلامی نشان می‌دهد که آرامش و امنیتی که در نتیجه اجرای درست قوانین اسلامی برای بانوان مسلمان به وجود می‌آید، به هیچ وجه در سایه قوانین سکولار کشورهای غربی برای بانوان به وجود نمی‌آید.

وی در ادامه گفت: در این میان هم مسئله حجاب زن مسلمان برای تلقین جایگاه فرومایه زن در اسلام و متعاقباً تخریب اسلام بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. همانطور که می‌بینیم تلاش‌های زیادی در حال انجام است تا اینطور نشان داده شود که حجاب مسئله‌ای اجباری است که هدفی جز سرکوب زن مسلمان و محدود کردن او ندارد.

ساجده محبوبی گفت: اخیراً هم شاهد خبرهای متعددی از حملات لفظی و فیزیکی علیه بانوان محجبه در کشورهای غربی به‌ویژه فرانسه که مدعی دفاع از حقوق بشر و حقوق زنان است، بوده‌‌ایم اما هیچ اقدامی برای حمایت از این بانوان مسلمان به عنوان بخشی از این جوامع صورت نگرفته است.

وی عنوان کرد: در این میان وظیفه بانوان مسلمان در کشورهای اسلامی و به‌ویژه کشورهای غیراسلامی این است که با ارتقای جایگاه علمی و به‌ویژه اخلاقی خود، هم جایگاه والای یک زن مسلمان را به صورت عملی نشان دهند و هم نسلی مسلمان، متعهد و دارای ارزش‌های والای اخلاقی و انسانی تربیت کنند.

مقام زن نزد پیامبر اعظم(ص)

محبوبی توصیه کرد: برای رسیدن به چنین جایگاهی الگوهای بی‌نظیری از بانوان مسلمان در قرآن و متون اسلامی معرفی شده‌اند که ما می‌توانیم با تبعیت از آن‌ها برای کسب علم و اخلاق تلاش کنیم.

وی عنوان کرد: زن در اسلام جایگاه والایی دارد. در اسلام جایگاه بانوان به واسطه شخصیت و ارزش‌های انسانی شناخته می‌شود و در متون اسلامی زنی که بتواند ارزش‌های انسانی را در خود متجلی کند، جایگاه بسیار والایی دارد.

ساجده محبوبی در پایان گفت: شیوه رفتار حضرت محمد(ص)، پیام‌‌آور دین اسلام، با حضرت خدیجه(س) و حضرت فاطمه(س) و میزان محبت ایشان نسبت به این دو بانوی بزرگ اسلام نمونه خوبی از محبوبیت و جایگاه زن در اسلام است.

captcha