به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در این مراسم با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران برگزار شد، جلیلیفر، رئیس بیمارستان فیروزآبادی با بیان اینکه جنوب شهر تهران و محدوده شهر ری با مشکل کمبود فضای درمانی مواجه است، گفت: ساختار فیزیکی بیمارستان فیروزآبادی که از سال 1313 مورد بهرهبرداری قرار گرفته است، در 17 بلوک جدا از هم احداث شده است. در هر حال آنچه مهم است بیمارستان با ساختار فضای درمانی در زمان حال تفاوت بسیار دارد. بخش زیادی از بیمارستان فرسوده شده و نیازمند نوسازی است.
وی خاطرنشان کرد: در این بیمارستان در مجموع 208 تخت داریم که 32 تخت خدمات ICU ارائه میدهد اما امکانات ارائه شده در بخش قلب که نیاز اصلی این محموعه است، در سطح ابتدایی است و نمیتوانیم خدمات تخصصی به مراجعان ارائه دهیم. اکثر مراکز درمانی تخصصی قلب نیز در شمال تهران قرار دارند.
جلیلیفر افزود: در سال 80 تا 85 من ریاست این بیمارستان را بر عهده داشتم و الآن مجدداً خدمترسانی دارم. در آن سالها بنا را گذاشتیم که بیمارستان فرسوده است و باید نوسازی شود. بودجه دولتی هم در آن زمان با 8 میلیارد تومان در سال 1385 تصویب شد. اما به دلایلی تنها 20 درصد از کار در این هفت سال انجام شد. امید داریم با کمک اوقاف و خیّران بتوانیم ادامه فعالیت عمرانی را آغاز کنیم.
وی در پایان افزود: حدود 10 سال است که این بیمارستان صرفاً درمانی بوده و مجدداً تصمیم گرفته شد که بیمارستان فیروزآبادی آموزشی و پژوهشی شود. خبر خوب دیگر این است که در دیماه امسال بخش مراقبتهای ویژه نوزادان نیز راهاندازی شد.
در ادامه این مراسم، فخری، مسئول بسیج پزشکان کشور با تشکر از برگزاری همایش مهر تندرستی گفت: بسیج پزشکان از سال 74 افتخار خدمت به جامعه محروم کشور را داشت. در حال حاضر بالغ بر 70 هزار نفر از پزشکان بین یک روز تا 5 روز از فعالیت خود را وقف کردهاند و توانستیم در این مدت خدمات خوبی به جامعه محروم کشور ارائه کنیم.
وی با مفید دانستن اجرای این قبیل طرحها بیان کرد: طرح مهر تندرستی طرح بسیار خوب و مفیدی است که میتواند وقف پزشکان را بهتر کند و فکر میکنم اگر پتانسیل ملکی و مالی اوقاف در کنار وقف پزشکان قرار گیرد، میتوان از ظرفیت وقف بیشتر بهره برد.
فخری با اشاره به استفاده از طرح دیالیز و خدمات غیر دولتی، افزود: اینکه به چه صورت و چگونه از طرحهای اوقاف باید استفاده کرد، نیازی به بررسی و مطالعه است. به فرض در طرح دیالیز یک ریال از بیمار گرفته نمیشود. در این منطقه، معضل دیالیز داریم ولی توان مالی دولت اجازه نمیدهد که تمام هزینه این بیماران را تقبل کند. اگر اوقاف کمک مالی کند میتوان با ترکیب پتانسیل پزشکان به نتایج خوبی رسید.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: با اجرای طرح مهر تندرستی میتوانیم در ای طرح مشارکت کنیم و تصور میکنم حدود یک سوم از جامعه پزشکان در این طرح مشارکت کنند و بحث ارتباط مالی بیمار و پزشک به طور کامل حل خواهد شد.
همچنین، در حاشیه این مراسم سلیمی، نماینده انجمن خیّران سلامت نیز گفت: کار خیر در همه دنیا وجود دارد اما من عمیقاً خوشحالم که این کار انجام میشود. تفاوت کار وقف و خیریه در ایران و سایر کشورهای جهان شاید به این شکل نباشد.
وی در ادامه افزود: وجود نهاد و سازمانی که با بنیان اعتقادی و سازماندهی شده به امور خیر بپردازد، تفاوت ما با بقیه جهان است. این به ما انگیزه میدهد که امر خیر را بیشتر تکثیر کنیم.
سلیمی در همین راستا با بیان اینکه این رویه به ما کمک میکند بیشتر در این حوزه فعالیت داشته باشیم و با اشاره به برخی مشکلات در راه وقف گفت: بروکراسی موجود در ایجا یک کار خیر به اندازهای است که شاید فرد را از ادامه فعالیت خیّرانه خود باز دارد. به نظرم مشکل اصلی برای کار وقف در حال حاضر، نبود گروهی است که امور اداری وقف را پیگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: خیلی از خیّران در همین مسیر از فعالیت خود گذشتند و ترجیح دادند ادامه ندهند. اگر این افراد بخواهند خود را وارد این چرخه قوانین و مقررات و رفت و آمدهای اداری کنند، دیگر فرصتی برای کسب درآمد و انجام عمل خیر ندارند. پس باید در این راستا تمهیداتی اندیشیده شود.